Bár első blikkre nem tűnt túl izgalmasnak az idei gála a divat szempontjából, hiszen a legtöbben feketében jelentek meg az eseményen, azért voltak izgalmas részletek. Tolvai Renáta villantásbiztos ruhája mellett az ismételt szőkülés jeleit mutatta, Medvezcky Ilonát egy fodorkígyó fonta körbe, Tóth Gabi szakadt neccharisnyában lázadt, míg Schobert Norbert az ilyen rendezvényekre ajánlott fehér inget egy fekete izompólóra cserélte.

Míg külföldön sorra rendezik meg az olyan vörösszőnyeges eseményeket, ahol a hírességek szépen kiöltözve, elegáns ruhákban jelenhetnek meg, addig itthon kevés ilyen alkalom van. Ráadásul mivel idén az Operabál kiesett azon lehetőségek sorából, ahol estélyiben parádézhatnak a celebnők, így a Story Gála ilyen szempontból idén különleges jelentőséggel bír, ha elemezni akarjuk a magyar sztárok alkalmi viseleteit. Bár illik az alkalomnak megfelelő holmikat felvenni, azért a bejáratnál nem fordítják vissza azokat, akik nem feltétlenül hajtanak fejet az annyira azért nem szigorú szabályok előtt.

Így fordulhatott elő, hogy idén is volt, aki például tornacipőben jelent meg a gálán. A Velvet tudósítói szerint a Beatrice baboskendőjét idéző, piros-fehér pöttyös nyakkendőt viselő Nagy Feró például nem vett fel alkalmi cipőt, inkább a kényelem, a lazaság volt számára fontos. Ja, és persze nem szabad megfeledkezni Schobert Norbert testre feszülő fekete pólójáról és fagyöngyökből készült nyakláncáról sem, hiszen alapvetően ezek a darabok sem képezik részét egy átlagos gálavendég outfitjének.

Vörös-szőke-vörös-szőke

Bár szinte minden ismertebb meghívott megjelenése érne pár karaktert – lásd például a vörös haját lassan ismét szőkére cserélő Tolvai Renáta flitterekkel díszített ruhája. Ugyan messziről egy ujjatlan darabnak tűnhet, de akinek sikerült elég közel jutnia a Megasztár ötödik szériájának győzteséhez, az észrevehette, hogy egy testszínű ujjrész volt hozzávarrva a felsőrészhez, ami így garantáltan villantásbiztos volt, igaz, talán nem annyira elegáns megoldás.

Az örök fekete

A beszámolónkban is említettük már, hogy a legtöbben biztosra mentek, és fekete összeállításban érkeztek, hiszen ez az a szín, ami soha nem megy ki a divatból, és ugyan egyesek szerint bizonyos esetekben öregíthet, talán elterjedtebb nézet az, hogy slankít - igaz, ez nyilván nem mindenki számára fontos szempont. A feketét részesítette előnyben többek közt Peller Mariann , aki úgy döntött, hogy színben teljesen passzoló kiegészítőket vesz fel fényes anyagú ruhájához. Bár SP hozzá hasonlóan tetőtől-talpig feketében jelent meg , arra azért ügyelt, hogy egy élénk rózsaszín kiegészítőt vegyen fel. Igaz, így is formálisabb volt az összeállítása, mint az, amit a 2010-es gálán viselt.

Nem baj, ha szakad a harisnya

Ugyan Tóth Gabi nem a visszafogott holmik híve, a színekben most ő sem volt merész, de ez persze nem jelenti azt, hogy beállt volna a decens öltözéket viselő hírességek sorába. Sőt, jóval vadabb összeállításban jelent meg, mint tavaly nyáron a VIVA Comet-díjátadón. Jó, mondjuk a Story magazin 2010-es gáláján többek közt egy szegecsekkel díszített bőrkabátot viselt, így számítani lehetett rá, hogy idén sem egy habos-babos esküvői tortát is megszégyenítő ruhakölteményben teszi majd tiszteletét az eseményen. Hogy a szakadt harisnya és rongyos szélű bőrruha mennyire megfelelő viselet egy ilyen alkalomra, azt a kedves olvasókra bízzuk. Tóth Gabi barátja, Nagy Roland jó rocker módjára szintén lazán értelmezte a dress-code-ot, bár a fekete sapka ezúttal otthon maradt, a rózsafüzéreket ezúttal is nyakába akasztotta, és az egyszerűen nagyszerű öltönyt egy sokak számára bizonyára vitatható kategóriába sorolható virágos darabra cserélte.

Sokan mások

Csisztu Zsuzsa sok meghívotthoz hasonlóan a sötétebb színeket részesítette előnyben, igaz, neki csupán a bolerója és a retikülje volt fekete, derekát egy borszínű szalaggal hangsúlyozta ki, dekoltázsát kellően fedő ruhája pedig sötétzöld anyagból készült. Szintén ezt a színt választotta Demcsák Zsuzsa, igaz, egy jóval élénkebb árnyalatot, ami kevésbé kölcsönzött homokóra alakot viselőjének, mint a kolléganő öltözéke, de a maga egyszerűségével így jó volt az összhatás.

Sokkal nagyobb volt a kontraszt Kiss Ramóna fekete-fehér, egyszerű szabású ruhája és Kiszel Tünde saját helyrajzi számmal is rendelkező ruhakölteménye között, amit talán a gála egyik legfeltűnőbb estélyije volt. Úgy tűnik, ezen az estén a kicsit idősebb korosztály különösen kitett magáért, hiszen az ország dívája,Medveczky Ilona szinte teljesen elveszett a fodrok mögött.

Ön szerint ki volt a Story Gála legjobban öltözött celebje?

Végül, de nem utolsósorban következzen Varga Viktor, a Csillag születik második szériájának divattudatos versenyzője. A fiatal énekesről nemrég kiderült, hogy maga is tervez ruhákat, sőt a napokban el is készült kollekciója első darabja. Ennek megfelelően a Story Gála alkalmából is megpróbálta különlegessé tenni az öltözékét, a konvencionális összeállítást egy művirággal, egy gyöngysorral, egy brossal, valamint egy rozsdabarna hajtinccsel próbálta feldobni, és ne feledkezzünk meg a karóráról sem, aminek óriási számlapja akár poháralátétnek is beillene. Kattintson valamelyik képre, nézegesse végig galériánkban a bálozók ruháiről készült fotókat, aztán ha lett kedvence, szavazzon rá a mellékelt szavazógéppel!