Míg a Grammy-gálán a csillogás volt a menő, addig a londoni BAFTA díjátadón az egyszerűség határozta meg a hírességek ruháit. A Los Angeles-i eseményen Jennifer Lopez igazi Metál Ladynek öltözött, Miley Cyrusra rázuhant egy flitteres tigris, Katy Perry pedig Giorgio Armani angyalaként illegette magát. A londoni gála vendégei viszont nem igényelték a hollywoodi csillogást, és kivételesen Helena Bonham Carter öltözékét sem kellett hármas fokozatú divatkatasztrófának minősíteni.

Grammy: hollywoodi csillogás

Ezen a hétvégén két jelentős díjkiosztó gála is volt, igaz, a világ két különböző pontján. Ennek örömére most szemügyre vehetjük, hogy a hírességek egy londoni vagy egy Los Angeles-i esemény kedvéért csípik ki magukat jobban. A Grammy-gála egyik legextrémebb vendégéről, Lady Gagáról már megemlékeztünk egy posztban, most pedig következzenek a többiek.

A megfelelő átvezetés kedvéért a képen látható Nicky Minaj lesz az első, hiszen kolléganőjéhez hasonlóan imád bizarr összeállításokban megjelenni a nyilvánosság előtt. A trinidadi énekesnő most egy igen egyedi állatmintás szettben, igen egyedi frizurával jelent meg.

Szintén egy ragadozót öltött magára a mostanában egyre botrányosabban viselkedő Miley Cyrus, igaz, ő sok más sztárhoz hasonlóan már csillogóbb formában lett vadmacska.

Jennifer Lopez az estélyi helyett inkább egy csillogó miniruhában, és persze férje, Marc Anthony oldalán tette tiszteletét a gálán. Az énekesnő/színésznő az Emilio Pucci-ruhához szintén fémesen fénylő kiegészítőket választott: a retiküljét Swarovski-kristályok díszítették, a tüskés cipőt pedig Christian Louboutin tervezte.

A szintén híres fenékkel rendelkező Kim Kardashian elmondta, alig fért bele a Kaufman Franco két designerének kreációjába, ugyan a tervezők nem egészen ilyen idomokra álmodták meg a ruhát. „Kiakadtam, és kijelentettem, hogyha nem vehetem fel ezt a ruhát, akkor el sem megyek a gálára” – nyilatkozta az örmény származású híresség, akinek óriási problémáját szerencsére időben sikerült megoldani. Lopezhez hasonlóan Kardashian is Christian Louboutin-cipőt vett fel bronzszínű ruhájához, amit szerencséjére villantásbiztosan rögzítettek.

Klikk a Grammy-ruhákért!

Akárcsak Jennifer Lopez, Katy Perry is férjével, Russel Branddel együtt vonult végig a vörösszőnyegen, sőt, még kilencvenéves nagymamáját is elhozta az eseményre. A néha igen vicces holmikat is felöltő énekesnő egy igen egyedi Giorgio Armani-ruhában érkezett, a felsőrészt Swarovski-kristályok díszítették, a hátára pedig egy szárnyat rögzítettek az angyali összhatás érdekében. Szintén a fémes, fényes csillogást részesítette előnyben Selena Gomez, LeAnn Rimes és a Jersey Shore miniatűr szereplője, Snooki is.

A jobb hasáb tetején látható Rihanna egy visszafogott frizurával, ám egy feltűnő ruhában jelent meg a vörös szőnyegen vasárnap. Nem tudni, hogy a fehér szín nála is az ártatlanságot jelképezte-e, mint pár nappal korábban Lindsay Lohan esetében, de kétségkívül Jean Paul Gaultier ezen kreációjáról beszéltek, írtak legtöbben a vasárnapi eseményt követően. Hasonlóan szűk, ám színben és a fodros díszítőelemek terén kicsit szerényebb holmiban jelent meg Nicole Kidman. A minimális hasonlóság nyilván annak köszönhető, hogy az ő ruháját is Jean Paul Gaultier tervezte. Kelly Osbourne ugyan alig bírta kimondani, hogy ki is tervezte az ő ruháját, de azért csak fény derült arra, hogy Tadashi Shoji álmodta az előző két versenyző öltözékét dísztettségben messze leköröző miniruhát.

Nem titok, hogy a tengerészkék, illetve a kék minden árnyalata továbbra is nagyon divatos. Ennek jegyében öltözött fel az idei Grammy-gálára az éppen várandós Selma Blair, aki láthatóan az egyszerűség, a minimalizmus híve, legalábbis erről tanúskodik az a Lanvin-kreáció, amit vasárnap viselt. Jennifer Hudson és Ciara is emellett a szín mellett döntött, igaz, az ő öltözékük valamivel díszesebb volt. Hudson, aki egy Versace-darabot viselt elmondta, tulajdonképpen a gardróbjában él, teljesen megőrül a divatért azóta, hogy jó pár felesleges kilótól sikerült megszabadulnia. Ciara egy Emilio Pucci-ruha mellett döntött, amihez nem volt túl jó választás a fekete magas sarkú szandál. A színválasztást illetően nem volt ilyen merész Eva Longoria, az igen klasszikus fekete és fehér mellett tette le a voksát, igaz, az Ashi Studio-kreációja kellően feltűnő darab a rikító árnyalatok nélkül is.

BAFTA: visszafogottabb ünneplés

A londoni BAFTA gálán más trendek voltak a jellemzőek. Itt kevesebb csillogás volt, viszont több élénk színt, egyszerűbb szabást, fazont láthattunk. Igaz, nagyon sokan részesítették előnyben a pasztellszíneket, és azért akadtak olyan ruhák is, amelyeket fényes flitterek, hímzések tettek különlegesebbé. Az eseményen a divatbaleseteiről ismert Helan Bonham Carter is megjelent, aki úgy érzi, lehet, hogy az Oscar-gálán is katasztrofális összeállításban jelenik majd meg. Ami a BAFTA gálát illeti, igazából semmi kivetnivaló nem volt színfekete szettjében, partnerével, Tim Burtonnel egy elegáns, és csak egy cseppet különc pár benyomását keltették. Ennek a rendezvénynek a ruháit külön galériába tettük, kattintson ide, ha meg szeretné nézni őket!

Melyik esemény celebjei öltöztek fel jobban?

A két esemény igazi nyerteseivel most nem foglalkoztunk, de ide kattintva megtekintheti, hogy kiket díjaztak az idei Grammy-gálán, ha pedig ide klikkel, akkor a BAFTA-győztesek névsorát olvashatja el. Most pedig mehet a szavazás arról, hogy melyik gála vendégei néztek ki jobban! Az amerikaiak túlzásai jöttek be önnek jobban, vagy a brit rendezvény mértéktartó eleganciája?