A szülei 14 évesen kirakták utcára, de Nary Manivong nem keseredett el, inkább divattervező lett. Kollekciója most másodszorra látható a New York-i divathéten, a róla szóló dokumentumfilm a napokban kerül a mozikba.

A divatvilág felfedezte magának a hajléktalokat. A legújabb sikersztori egy hajléktalan fiúról szól. Nary Manivongnak nem sok esélye volt az életben. A szülei tizennégy éves korában elhagyták, három testvérével együtt. Nem sok kellett hozzá, hogy hamarosan az utcán találja magát, ahol csak magára számíthatott. „Első éjszaka egy fánküzletnél aludtam” – meséli a róla szóló dokumentumfilmben.

Egyik nap talált egy Vogue magazint, és ahogy átlapozta, hirtelen megvilágosodott, hogy divattervezőnek kell lennie. Darabkákból, kidobott ruhákból csinálta meg az első kollekcióját tizenhét éves korában Ohioban, ahol felnőtt és később csövezett. Tisztában volt vele, hogy el kell jutnia New Yorkba, hogy beteljesítse a vágyait.

Pár New York-i kiruccanás után szert tett egy támogatóra, így 2005-ben debütálhatott a New York-i divathéten. Az elismerés nem maradt el, és el is kezdte menetelését a siker felé, de csak addig, amíg a befektetők hajlandók voltak fizetni. Amikor a pénzügyi támogatók visszaléptek, Manivong másodszorra is nincstelenné vált.

A WWD magazin értesülései szerint azonban Manivong megint tervez: ruhákat és a visszatérését is. A legújabb kollekcióját a következő New York-i divathéten mutatja be. A Manivong stílusáról a galériában látható fotók segítségével kaphat képet, és rendhagyó élettörténetéről dokumentumfilm is készült, amit ezen a héten kezdenek vetítetni a New York-i mozikban. Az előzetesből kiderül, hogy Manivong nem hagyta ott az iskolát akkor sem, amikor már az utcán lakott.