A március 15-i pártrendezvények felszólalói szinte kivétel nélkül öltönyben mondtak beszédet, volt, aki csíkosat, volt, aki szürkét választott. Egyedül a Jobbik alelnöke, Szegedi Csanád vette kicsit lazábbra a figurát, de melyik politikus öltözött a legjobban a beszédéhez?

Ki öltözött a leglazábban?

Napsütéses idő, igazi majálishangulat várta azokat március 15-én, akik a nyakukba vették a várost, hogy megnézzék hazánk nagyjait a különböző pártrendezvényeken. A belváros különböző pontjain felállított színpadokon általában az eleganciáé volt a főszerep, a politikusok nem most akartak még közelebb férkőzni rajongóikhoz lazaságukkal.

Orbán Viktor

A Fidesz miniszterelnöke, Orbán Viktor nyitotta a rendezvények sorát, a Nemzeti Múzeumnál kezdett reggel tízkor a már kellemes tavaszi időben. Úgynevezett szalonkabátot, ünnepélyes alkalmakkor viselendő térdig érő zakót vett, amihez merészen lila színű nyakkendőt választott.

Martin Schulz

Az MSZP délre hívta össze szimpatizánsait a Pilvax közhöz, ahol igazi sztárvendég is volt. A rendezvényen felszólalt Martin Schulz, az európai szocialista-szociáldemokrata frakció elnöke. A német politikus a laza férfiak elegáns viseletébe, egy csíkos öltönybe bújt, ami karban kicsit kicsi volt neki. A hosszanti csíkozású öltönyhöz egy átlósan csíkozott nyakkendőt vett fel, szerencsére nem túl feltűnő színekben.

Mesterházy Attila

A következő beszélő Mesterházy Attila, az MSZP elnöke volt. Amióta néhány évvel ezelőtt levágta jellegzetes bajszát, és megszabadult a francia testőrös kecskeszakállától is, egészen visszafogott lett. Most is egy fekete öltönyt vett sötét nyakkendővel, sima fehér inggel. Míg Schulz zakója kicsit rövid volt ujjban, Mesterházyé talán egy leheletnyivel hosszabb volt a kelleténél, de így legalább akkor sem csúszott fel az ujja, amikor kinyújtott karral mutogatott.

Tarlós István

Budapest főpolgármestere, Tarlós István a Batthyány-örökmécsesnél tartott megemlékezést. A Fidesz főpolgármestere a miniszterelnökhöz hasonlóan egyszínű, lila nyakkendőt vett. A politikus egyszerű, sötétszürke öltönyt viselt, a szokatlan, leginkább porolóra emlékeztető három egymásba fonódó karikából álló, függőlegesen lefele lógó szárú kokárdája viszont feldobta az öltözékét.

Szegedi Csanád

A Jobbik EP-képviselője, egyben a párt alelnöke, Szegedi Csanád öltözött az összes beszédmondó közül a leglazábban. Nyakkendőt nem vett, volt rajta viszont hagyományörző Bocskai mellény, és egy erősen szűkülő szárú nadrág.

Vona Gábor

A Jobbik elnöke, Vona Gábor párttársánál elegánsabban, kollégáinál viszont lezserebben üdvözölte a közönséget. Vona fiatalos szabású, derékban behúzott zakójú öltönyt vett fel, nyakkendő nélkül. Ráadásul sima fehér inge legfelső gombját is kigombolva hagyta, egyértelmű jelét adva a lazaságnak.