Április 1-jén rendezik meg újból az EUShorts Likes: Horror és Pornó filmfesztivál pótvetítését a Kino moziban. A március 24-25-re szervezett korhatáros európai rövidfilmeket a nagy érdeklődés miatt ismét levetítik.

A Kino moziban rendezték meg március 24-25-én az EUShorts Likes minifesztivált,  amelyen horror és pornó témákban mutattak be a szervezők európai rövidfilmeket. A mindössze kétnapos fesztivál sikerére való tekintettel április 1-jén újból levetítik a horror és pornó témájú rövidfilmeket.

Nagy volt az érdeklődés

Ott jártunkkor sokan jegy nélkül érkeztek a minifesztiválra, és csak arra vártak, van-e valaki, aki nem vette át az előre megrendelt jegyét. Így is akadtak bőven, akik csalódottan távoztak, és végül nem jutottak be egyik blokkra sem. Az 1200 Ft-os jegyárért egy teljes blokkot lehet majd végignézni április 1-jén is, a vetítések este nyolctól és tíztől kezdődnek.

"Csak azokat vetítjük le, amik nekünk tetszenek"

A Velvet a szervezőt, Klág Dávidot kérdezte az eseményről. “Van az EuShorts - Európai Rövidfilm Feasztivál és az EuShorts Likes, az előbbi négynapos esemény és sokkal több filmet látni. Az EUShorts Likes minifesztivált most rendeztük meg először. Tervezzük, hogy lesz még folytatása, bár határozottan még nem döntöttünk a jövőjéről. Egész biztos, hogy valamilyen megkötés szerint, tematikusan válogatjuk majd a rövidfilmeket, például musical, sci-fi, de földrajzi megközelítés is lehet. Mindkét fesztiválon csak azokat a filmeket vetítjük le, amik nekünk tetszenek” – nyilatkozta a minifesztivál szervezője.

"A pornóra sokkal többen jöttek mint a horrorra"

“Valamivel kevesebb mint négyszázan voltak a fesztiválon, szinte mindkét napon teltházunk volt. A pornóra sokkal többen jöttek, mint a horrorra. A megkötés az volt, hogy legyenek jók a filmek. Végigzongoráztuk a külföldi filmfesztiválok filmjeit, aztán amiket jónak találtunk, azokat válogattuk be az EUShorts Likes-ra. Így kerültek a feminista pornórendezőnők filmjei a pornóblokkba”  – tette hozzá Klág Dávid. A minifesztiválon látható felnőttfilmekből itt talál ízelítőt.

A rendezvény kifejezetten 18 éven felülieknek szól, este nyolctól a horrorfilmeket, tíztől a pornó témájú rövidfilmeket vetítik eredeti nyelven, magyar felirattal.