Idén az állatminták és az egzotikus motívumok a legfontosabb trendek – tudtuk meg a sokadszor megrendezett Cosmo Bikini Shown. Divatos továbbá minden, amit csak el tudunk képzelni, csíkok, pöttyök, fehér, kék, trikini, bikini: nagy szerencse annak, aki nem akar most fürdőruhába fektetni, mert trendi marad a tavalyi darabban.

A szombaton egész napos programmal kiegészülő bikinibemutatón tematikus csoportokba sorolva nézhettük meg a 2011-es női fürdőruha-trendeket: nagy mánia ez a tematizálás, az Árkád divatshown mesehősök, a Cosmo Bikini Shown stílszerűen csajos filmek szerint csoportosították a bemutatandó darabokat.

Dr. Szöszi pinkben, a Boltkóros türkizben strandol

"Mindig igyekszünk egy olyan koncepciót kitalálni, ami a lap szellemiségéhez illeszkedik. Idén olyan filmeket választottunk, melyek valamennyire csajosak. Valamire próbáljuk felfűzni a showt, mert ez adja a látványt. Ha csak úgy kiterelnénk 100 fürdőruhát az elég unalmas tudna lenni” – indokolta a koncepciót Kiss Szilárd, a bemutató stylistja. A rövid, de tartalmas showt ez alkalommal csak táncosokkal turbózták fel, sehol egy pirotechnikai elem, sehol egy celeb – így legalább jobban tudtunk a fürdőruhákra figyelni. Egy bikini showhoz azért legalább annyira hozzátartozik a szex, mint a fürdőruhák mutogatása, és ebben kifejezetten erős volt az idei műsor. Az utóbbi idők szépségversenyei és divatbemutatói közül ez volt az egyetlen esemény, aminek érezhető vibrálása volt.

Idén a fekete mellett továbbra is nagy sláger a kék, a zöld, a zöldeskék a és pink – utóbbi kettő olyannyira fontos irányzat, hogy külön tourt is kapott. Jön az állatminta, az oceloton kívül azonban hüllőminta és különféle tollminták is kaphatóak végre. Nagy kedvenc lehet ezen a nyáron is a pöttyös, a csíkos, és a fürdőruha-trendben is helyet kap a pasikon menő törökminta és a mindent elárasztó virágmotívum. A metálszínű lamébikinik viszont kicsit háttérbe szorultak, csak Abodi Dóra kollekciójában láttunk egy aranyfényben csillogó darabot.

Bandeau top és retro-alsó

A fazonok közt is van néhány újdonság: egyre elterjedtebb a csík-felső (vagy bandeau top), ami valószínűleg keveseknek lesz jó: ha túl nagy a mell, nem kényelmes és lecsúszhat, ha túl kicsi, nem mutat sehogy. Egyre több az apró fodor is, ami egyformán jó a fenék valódi méretének álcázására és a mell optikai növelésére.

Igazából tényleg csak a kopott, kinyúlt, vagy rossz méretű fürdőruha nem divatos, a show stylistjának is egyetlen általános jótanácsa volt: mindenki az alkatának megfelelő fürdőruhát válassza és nézzen a tükörbe, mielőtt megvesz valamit. „Egyszerűen az embernek csak oda kell állnia a tükör elé, belenézni, azt mondani, hogy ez szép rajtam, ezt hangsúlyozom... Ez meg nem annyira szép, ezt nem. És utána megnézni egy magazinban, hogy mi az, ami az ő alkatának megfelelő - ezek utána már mindenki tudhatja, milyen fürdőruhát kell keresnie. A bemutató modellei is úgy vannak kiválogatva, hogy mindegyiküknek szép alakja legyen, de ne legyenek klónozottak: van közöttük kismellű, nagymellű, vastagabb combú, így rajtuk is lehet látni, hogy igen, van ami kis mellen vagy nagy popsin is jól tud állni” – mondta a Velvetnek Kiss Szilárd.

„Ha valaki nagyon akarja követni a trendeket, persze, azt is lehet, úgy is, ha semmi mást nem tart szem előtt az illető: de a trendekből is többfélét ajánlanak, mindig vannak opciók, lehet okosan dönteni. Szerintem az a fontos, hogy okosan válasszon az ember abból, ami a boltokba kerül” – tette hozzá a stylist.