A Prevention összegyűjtötte azokat az ételeket, amelyeket sosem lenne szabad fogyasztanunk, az AskMen pedig azokat, amelyektől szépek leszünk. Ezeket összegyúrva íme, megalkotjuk a Velvet olvasóinak az egyetlen cikket, amelyre ezentúl szükségük lesz az étkezés témakörében, abban az esetben, ha jó bőrben, sokáig szeretnénk élni. (Viccelünk.)

Ez rossz nekünk

1. A prevention.com szerint sosem volna szabad paradicsomkonzervet fogyasztani, mert a dobozból a paradicsom savassága miatt kioldódik egy Bisphenol A elnevezésű anyag, amely a reprodukciós képességgel kapcsolatos problémák mellett szívbajt, cukorbetegséget és elhízást okozhat.

2. A kukoricával táplált marha sem jó, mert húsában sokkal kevesebb a béta-karotin, E vitamin, omega-3 zsírsav, kalcium, magnézium, és még számos egyéb fontos anyag.

3. A mikrós pattogatott kukorica csomagolásából is kioldódhat meddőséget és rákot okozó perfluoro-oktánsav.

4. A nem organikus krumpli magába szív minden növényvédőszert, illetve gyom-és gombairtót.

5. A tenyésztett lazacot szeméttel etetik, ezért kevés benne a D vitamin, viszont jóval több a méreganyag.

6. A hormonkezelt tehén teje rákot okozhat.

7. A nem organikus almák megnyerhetnék a “melyik növényt kezelik a legtöbb vegyszerrel” versenyt, az pedig kinek jó, ugye.

Ez jó nekünk

8.Az askmen.com állítása szerint az oregánóval csökkenthetjük sóbevitelünket: hasonló mértékben lesz ízes az étel, de legalább kevesebb vizet köt meg a szervezetünk, ráadásul magas K vitamin tartalma miatt elősegíti a zúzódások gyors felszívódását.

9. A hagymát azért emelik ki, mert sok benne a flavonoid, az antioxidáns, és számos egyéb, a szervezetünk számára hasznos anyag – ők azt emelik ki, hogy a szájban tenyésző baktériumokat hatékonyan öli.

10. A grapefruit fogyasztását magas C vitamin tartalma miatt javallják, hiszen ettől például több bőrszépítő kollagént termel a szervezetünk, szebben barnulunk, gyönyörűek lesznek a fogaink.

11. A szedertől is szép lesz a bőrünk, tele van folsavval és antioxidánssal.

12. A paradióban rengeteg a vitamin és az ásványi anyag, ennek például a fogaink örülnek.

13. A shitake gomba remek és finom réz-és cinkforrás, amitől nemcsak a látásunk lesz éles, hanem bőrünk, hajunk és körmünk is egészségesebb.

14. A mángoldban gyakorlatilag minden van: vitaminok, ásványi anyagok és sok-sok kalcium, ami fogainknak és bőrünknek is jó.

15. Az avokádó rengeteg B vitamint tartalmaz, ezt a hajunk szereti, zsírsavai a bőr pH-értékére vannak kedvező hatással.

16. A tojástól szép izmaink épülnek, a benne lévő seregnyi vitamintól pedig ragyog a bőr, és bolondgombaként nő a haj.

17. Végül az osztrigát említik: B vitaminok, cink, temérdek vas és zsírsav szépíti hajunkat, bőrünket, körmeinket.