Ha Wolf Kati az Eurovízió szombat esti döntőjén nem végez a legjobb tíz között, nagyon csalódottak leszünk. Ha viszont sikerül a legjobb tízbe bejutni, vagy esetleg Bayer Friderika 1994-es 4. helyezését megismételni vagy lepipálni, akkor meg nagyon büszkék leszünk. (Sőt az sem kizárt, hogy megnyeri az egészet, amely esetben kezdhetünk reszketni, hogy hogyan fogjuk mi ezt jövőre megrendezni.) Az Eurovízió részben azért is izgalmas és idegesítő, mert össze nem hasonlítható dolgokat kell összehasonlítani, pl. idén is görög hip-hop versenyez egy korzikai áriával. Ebben a cikkben tehát csak a dívákra koncentrálunk, ők jelentik ugyanis a fő konkurenciát Wolf Kati számára. Értékelje az eurovíziós énekesnőket egyenként: aki jobb, annak több pontot adjon, aki ön szerint a legkevésbé esélyes a győzelemre, azt pontozza le!

04. Litvánia - Evelina Sasenko: "C'est ma vie"

Szombat esti színpadra lépésük sorrendjében mutatjuk be az eurovíziós hölgyeket, így a sorban negyedikként szereplő produkcióval kezdjük, a litván énekesnővel. Evelina Sasenko romantikusra vette a figurát, fodros fehér ruhájának fekete mintázata jól passzol sötét fürtjeihez és zongorán kísért dalához. De vajon a számmal együtt van-e olyan jó a produkció, mint Wolf Kati előadása?

05. Magyarország: Wolf Kati - "What About My Dreams?/Szerelem, miért múlsz?"

Az elődöntő kapcsán kommentelőink már szinte mindent elmondtak Wolf Kati kék rucijáról, amit lehetett, és a hozzászólók többsége nem volt éppen elragadtatva. A hajat és a sminket is volt, aki kritizálta, pedig azt el kell ismerni, hogy egy eurovíziós dívának pont úgy kell kinézni, ahogy Wolf Kati itt kinéz. Sőt, a hang is pont olyan, mint amilyen egy Eurovízió-nyertes hangja - itt most konkrétan Celine Dionra gondolunk, aki 1988-ban Svájc színeiben nyert. A dal is pontosan illik az alkalomhoz - ön mekkora sikert jósol Wolf Katinak?

08. Észtország: Getter Jaani - "Rockefeller Street"

Az észteket egy 18 éves fruska képviseli majd egy Rockefeller Street című számmal. Getter Jaani öltöztetői rá is játszanak egy kicsit az énekesnő fiatal korára, szemfájdítóan rózsaszín ruhája kislányos, szinte mesejátékba illő, de persze néhány pajzánul hangsúlyozott fekete részlettel kiegészítve.

13. Svájc: Anna Rossinelli - "In Love for a While”

A svájci énekesnő, aki a tizenharmadik produkció lesz szombat este, nem ment el a túlzást túlzásra halmozó díváskodás irányába. Talán pont ezzel sikerül majd kitűnnie Anna Rossinellinek. Amilyen egy visszafogott kis dal az In Love for a While, olyan visszafogott az énekesnő öltözéke is. Ezt a kosztümöt szinte munkahelyre is lehetne viselni (igaz, Anna Rossinellinek a héten az Eurovízió a munkahelye). Ha önnek bejön a hivalkodásmentes díva, adjon minél több pontot Svájcnak!

16. Németország: Lena - “Taken by a Stranger”

Nagy esélyesnek számít a győzelemre a német versenyző. A fő érv mellette, hogy tavaly is nyerni tudott a Satellite című dallal, de nem ez az egyetlen dolog. Lena Meyer-Landrut egy normális, szimpatikus, fiatal, nem is éppen csúnya lány, aki visszafogott, de azért van benne valami dögös, valami izgalmas is. És a tavalyi győztes számhoz hasonlóan a Taken by a Stranger sem egy rossz dal. Egyáltalán nem kizárt, hogy Lena le fogja előzni Wolf Katit, sőt, az is lehet, hogy zsinórban másodszor is nyerni fog. Drukkolunk, hogy ne így legyen.

18. Ausztria: Nadine Beiler - "The Secret Is Love”

Az osztrák énekesnő szintén csak 20 éves, és a svájci munkahelyi párhuzamot folytatva talán nem túlzás azt mondani, hogy ő a szexi titkárnő-stílust választotta. Vagy ezt választották neki a The Secret Is Love című dal alapján. A feketén csillogó, szélesen kivágott, de elég rövid ruhát egy szigorúan egyenesre vágott frizura egészíti ki Nadine Beileren. Reméljük, szerencsét hoz neki ez a stílus, hiszen Ausztria 4 év után tér most vissza az Eurovízióba, de a döntőben utoljára 2004-ben szerepeltek, és akkor is csak a 21. helyet sikerült megszerezniük.

19. Azerbajdzsán: Ell and Nikki - “Running Scared”

Nem túl gyakoriak az egy férfiból és egy nőből álló duók, de Azerbajdzsán egy ilyennel próbál majd kitűnni a döntőben. Ell és Nikki közül az utóbbi a nő (nem túl udvarias, hogy a férfi nevét írják előre, dehát Sonny és Cher, vagy Ike és Tina is így csináltak), és a 30 éves Nigar Jamal egy finom, fodros, nőcis, tisztafehér ruhában bűvöli majd a közönséget a Running Scared című szám közben. Remélhetőleg sikerül is majd elterelni a figyelmet partneréről, mert a férfiaknak a csupafehér összeállítás kórházon kívül a legritkább esetben szokott jól állni.

20. Szlovénia: Maja Keuc - "No One"

A szombat este vége felé dívatorlódásra kell majd felkészülnie a kitartó nézőknek, ugyanis a női énekesek zöme a műsor második felében lép majd fel. Az azeri duó után megint egy énekesnő érkezik majd, Maja Keuc, Szlovéniából. A No One című számot egy kicsit futurisztikus, kicsit Las Vegast, illetve a burlesque világát idéző jelmezben adja majd elő Keuc, ami a combcsizma és a bőrkesztyű miatt határozattan az este legkurvásabb összeállítása lesz. Mi ebben természetesen semmi sértőt vagy lealacsonyítót nem találunk (sőt, nagyon is bejön ez a ruha), és nyilván az énekesnő sem (különben nem lett volna hajlandó felvenni), de ha ön igen, adjon minél kevesebb pontot Szlovéniának!

22. Spanyolország: Lucia Perez - Que me quiten lo bailao

Az “öt nagy” országból a németeken kívül a spanyolok is egy nőt küldtek Düsseldorfba. Lucia Perez a Que me quiten lo bailao klipjében egy templom előtti téren táncol, énekel és/vagy ad koncertet. Az énekesnő a színpadon is az élettel teli, szexi déli nő figuráját hozza, színes kis ruhában és hatalmas sötét hajjal.

23. Ukrajna - Mika Newton: "Angel"

Az énekesnők közül a legangyalibbnak az ukrán Mika Newtont szánják, akinek keresztneve megegyezik egy brit énekes keresztnevével, vezetékneve pedig egy brit fizikus vezetéknevével. Ez persze csak egy felvett név, a lényeg inkább a világos árnyalatokban játszó, furcsa vállú kosztüm, amelynek részeként a rövid szoknya alól egy kereszt fityeg elő (a galériában bizonyára jobban látszik). Az övre erősített, csepp alakú gyöngyökből álló lánc nekünk inkább bejön, az Angel című számot pedig itt hallgathatja meg, aki nem bírja ki szombat estig.

24. Szerbia: Nina - "Caroban"

Az utolsó előtti fellépő, egyben az utolsó előtti énekesnő a szerb Nina lesz. Ő szerbül énekli majd Caroban című számát, amihez egy roppant jópofa, retróhangulatú öltözéket adtak rá és háttérénekesnőire. A négy csaj így úgy néz ki, mintha a hatvanas évek egy táncdalfesztiválján próbálkozna, de amint feljebb a kurvásozást, úgy ezt is bóknak szánjuk.

25. Grúzia: Eldrine - "One More Day"

A műsor egy Eldrine nevű rockegyüttes One More Day című számával zárul majd. Divatszempontból az egyik legérdekesebb fellépő lesz az utolsó, hiszen a grúz együttes énekesnője egy különleges fazonú fekete ruhát választott, amelyet világoszöld tekervények díszítenek. A rockhoz természetesen illik valami kicsit keményebb is, ezt ebben az összeállításban valószínűleg a csizma hivatott megjeleníteni.