Bemutatunk egy tervezőt, aki olyan nőideálra dolgozik, akinek "van melle, feneke, és nem fél ezt megmutatni". A ruhákban van valami a falusi romantika és Gábor Zsazsa világából is. A másfél éves Es-tu un ange nevű hazai divatmárka tervezőjével, Rideg Natáliával a Budapest Essential Looks kétnapos eseményén beszélgetett a Velvet.

Falusi romantika a nagyvárosban

“A mostani kollekció címe a falusi romantika a nagyvárosban, ami azt takarja, hogy ha nyáron a strandon vagy, a fürdőruhád fölé fel tudod venni a pamut, fehér lenruhádat, de ugyanúgy fel tudod venni egy farmerrel, egy elegánsabb cipővel és egy kis dzsekivel egy esti partihoz” – mondta az Es-tu un ange (ejtsd: e tü ön anzs, ami magyarul azt jelenti: te angyal vagy?) márka tervezője, Rideg Natali.

A kifutón egyszerű, fekete-fehér lenvászon illetve pamutruhákat vonultatott fel a tervezőnő, a modellek virágokból font koszorút és fülbevalót viseltek. “Egy tavalyi, a Kapolcs mellett lévő Pulán töltött nyaralás ihlette a kollekciót. Ez olyan pozitív hely, hogy onnan nem akarsz elmenni. Megérintett a tisztaság, a nyugalom, az a fajta élet, amikor nem rohansz. A fehér ruha benne van a nemzetközi trendekben, de a vonalak egészen eltérnek a trendektől” – mondta Rideg Natali a Velvetnek.

Kortalan és kombinálható a kollekció

“A húszévestől az anyósomig bárki felveheti a ruháinkat, oversize ruhák, mi szeretjük a nőcis lányokat. A kollekcióban fontos volt számomra, hogy kombinálható és kortalan legyen. A nőideláom nem a kifutós lány, hanem az ízig-vérig nő, akinek van melle, feneke, és nem fél ezt megmutatni. Nekem abszolúte fétiseim a régi, igazi színésznők, a dívák világa, mint például Gábor Zsazsa, akinek az arcán még mindig látszik, hogy nagyvilági életet élt, de imádom Elizabeth Taylort és Greta Garbót is” – tette hozzá Rideg Natali, aki Párizsban is tanulta a divattervezés mikéntjeit egy háromhónapos ösztöndíj keretében.

Vágó Réka cipőket tervezett az Es-tu un ange ruháihoz

“Kollab tevékenységet folytatok, ami Magyarországon még új. Rékával (Vágó Réka cipőtervező - a szerk.) nagyon szeretek dolgozni, vele van egy vonal, a Rekavago for Es-tu un ange, amit, remélem, megújítunk. Mind a ketten értékesítjük egymás darabjait. Nyitunk a nemzetközi piacra, az a célunk, hogy bármilyen átlagember meg tudja venni a ruhákat. A mostani tervünk egy webshop, ami az Es-tu un ange és barátai lesz. Ez azt takarja, hogy más tervezők kiegészítőit is áruljuk, amikkel a mi ruháink egészet alkotnak. Az árak abszolúte normális árfekvésben vannak, tunikák, kis, fehér ruhák 18 ezer körül vannak” – mondta a Velvetnek a tervezőnő, akit inspirál a régi szalonok hangulata, a régi, ma már megszűnt divatházak, mint Jean-Louis Scherrer.

“A Monóban, a Bejuskában és a Pazicskyben áruljuk a kis szériás darabokat, a kapszula-kollekciót, ami körülbelül 15-20 darabból áll. Kevés darabbal dolgozunk, de van benne annyi exkluzivitás, hogy nem jön szembe az utcán” - nyilatkozta a Velvetnek a Debreczeni Zitát is vevői között tudó Rideg Natali.

"Az angyalka leesett és porrá tört, a divatkönyv a klasszikus oldalon kinyílt"

A szokatlan hangzású francia mondat, mint márkanév “kérj és adatik” alapon jött a tervezőnő elmondása szerint. “A nevünk azt jelenti, hogy te egy angyal vagy. Otthon a számítógépem előtt ültem, ami egy sarok. A polcokon a barátnőmtől kapott angyalka ült, bal oldalt két polccal feljebb egy divatkönyv csücsült. Az angyalka lesett, porrá tört, a divatkönyv pedig a klasszikus oldalnál kinyílva leesett. Engem angyal vezetett, nem a vallásos értelemben. Én abban hiszek, ha az ember kéri a védőangyalát, hogy segítsen, akkor segíteni fog. Az ange-ot mindenképpen szerettem volna, mert hogy angyalt jelent, az ange-ban pedig benne van az n és g, az n betű én vagyok, a g pedig a férjem nevét jelenti” – mondta el a tervezőnő, aki főleg városi séták során inspirálódik, kikapcsolt telefonnal, egyedül.