A modellalkathoz hozzátartozik a 170 centi feletti testmagasság és a jó nő egyik ismertetőjele az, hogy hosszú combjai vannak. Ezt tartja legalábbis a közvélekedés, megfeledkezve a kivételekről: a szórakoztatóipar kitermelt már ugyanis jónéhány olyan szexszimbólumot, akik a közelében sincsenek a 170 centinek, mégis döglenek utánuk a férfiak. Ebben a cikkben 20 olyan nőt szedtünk össze, akik dögösek, pedig magasságuk csak másfél méter környékén van. A felső határt egészen pontosan 160 centinél húztuk meg, bár a hírességek - főleg az alacsony hírességek - testmagasságáról nehéz pontos adatokat szerezni, hiszen ha nyilatkoznak is a témában, gyakran akkor is ködösítenek. Általában mindenesetre a celebheights.com oldalon megadott adatokra hagyatkoztunk. Vigyázat: nagy cikk kis nőkről.

01. Madonna - 160 cm

Kezdjük rögtön az első számú miniszexbombával, Madonnával, akinek vonzereje az utóbbi időben drasztikusan megcsappant ugyan, de ettől még a ’80-as és ’90-es évek dicsősége felejthetetlen marad. Galériánkba Madonna legszexibb képei közül tettünk be hármat, annak ellenére, hogy bizonyos források szerint nem kizárt, hogy Madonna 1-2 centivel meghaladja cikkünkhöz megszabott felső határt. Nem a mostani, hanem a képeken látható Madonna alapján pontozzon, az egyes természetesen a leggyengébb osztályzat, tízest a világ legjobb nője érdemel!

02. Carmen Electra - 159 cm

Carmen Electrát nyilván kevés férfiolvasónknak kell bemutatni. A szintén 160 centi körüli, 39 éves modellről azonban mindenképpen idekívánkozik, hogy 1998-ban éppen Dennis Rodman kosárlabdázó lett a férje, aki korábban Madonnával is kavart, és aki kb. 40 centivel lehet magasabb Electránál. Valószínűleg nem a magasságkülönbség miatt volt, hogy a házasság csak egy évig tartott, és a magasságától függetlenül Electra azóta is egész jól elvan a modellkedésből, csak a mellnagyobbítását bánja.

03. Sarah Michelle Gellar - 159 cm

Buffy annak ellenére volt a vámpírok réme a kultsorozat szerint, hogy testmagassága nem éri el 160 centit. Az őt alakító Sarah Michelle Gellar volt a tipikus szexi szőke a Tudom, mit tettél tavaly nyáronban és annak gonosz, számító verziója a Kegyetlen játékokban is. Az 1977-es születésű színésznő eddigi legsikeresebb filmje talán a 2004-es Grudge (Átok) volt.

04. Kim Kardashian - 158 cm

A 30 éves reality-hősnő igencsak kedveli a jól dekoltált ruhákat, szerepelt már a Playboyban és 2007-ben szexvideós botrányba keveredett, így napjaink egyik legszexisebb női sztárjának számít. Mindezt annak ellenére, hogy Kim Kardashiannál a jelek szerint az apai ágról örökölt örmény gének határozták meg testmagasságot, hiszen édesanyja skót és holland felmenőkkel rendelkezik, és főleg ez utóbbi országra jellemzőek a kifejezetten magas emberek. Kardashian azonban - sarok nélkül - nem éri el a 160 centit, ki tudja, ha egyszer gyerekük lesz mellette égimeszelőnek tűnő vőlegényével, azok mekkorák lesznek.

05. Dannii Minogue - 157 cm

A Minogue családra sem jellemzőek a magas nők. A két híres Minogue közül a fiatalabb, az idén a 40-et betöltő Dannii a magasabb (de ő is csak 157 cm), és sokak szerint ő a dögösebb is. Dannii Minogue a szexszimbólum-státuszra mellimplantátumokkal erősített rá, és ha már annyit fizetett értük, általában igyekszik minél többet mutatni belőlük. Természetesen annak idején neki se maradt ki a playboyos vetkőzés, és még mindig ő számít Ausztrália legszebb nőjének.

06. Amanda Seyfried - 157 cm

Amanda Seyfriedet ön valószínűleg nem onnan ismeri, ahonnan érdemes. A leghíresebb film, amiben szerepelt, az ABBA-musical volt, a Mamma mia!, legutóbb pedig a Piroska és a farkasból készült tinihorror, illetve szakítása miatt emlegették, pedig benne volt ő az HBO egyik legjobb sorozatában a Big Love-ban (Hármastársak) is. Hatalmas szemek, hatalmas ajkak, rengeteg, hosszú, szőke haj, gyönyörű bőr, jó alak - ha Amanda Seyfried emellé még magas is lenne, akkor az már túlzás lenne.

07. Lucy Liu - 157 cm

Az ázsiai hölgyekről köztudomású, hogy általában apró termetűek. Ennek megfelelően nincs is közöttük sok híresség, pláne nem szexszimbólum, de azért Lucy Liut nem hagyhattuk ki, pedig ő 157 centijével még nem is számít különösebben alacsonynak az ázsiaiakhoz képest. Lucy Liu a Charlie angyalainak, a Kill Billnek és az Ally McBealnek köszönheti ismertségét, szépségét pedig taiwani származású szüleinek.

08. Norah Jones - 156 cm

Ha eddig még nem szóltunk volna, most felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a 20 nőt alacsonysági sorrendben soroljuk: a még legkevésbé alacsonytól kezdve haladunk addig a nőig, aki még a másfél métert sem éri el. 156 centiméter körüli magasságra több celebet sikerült belőnie az eziránt érdeklődőknek, az egyikük Norah Jones, kilencszeres Grammy-díjas énekesnő, aki 22 évesen robbant be a zenei életbe, de most már a 32-t is betöltötte. Tehetsége vitathatatlan - ön szerint még jól is néz ki mellé?

09. Shakira - 156 cm

De van egy még híresebb 156 centis énekesnő: Shakira. A kolumbiai művésznő előadásai általában csak úgy tocsognak a szexualitásban, néha szó szerint méghozzá, hiszen 2001-es Whenever, Wherever című klipje arról a részletről emlékezetes, amelyikben Shakira hiányos öltözékben mászik a sárban. Ezt azóta rengeteg szexi klip követte az utóbbi 10 évben, a galériában található 3 fotót ezúttal is legfeljebb emlékeztetőnek szánjuk.

10. Toni Braxton - 156 cm

Az Un-Break My Heart énekesnője szintén csak 156 centi, de ez nem gátolta meg abban, hogy karrierje kezdetén döbbenetesen vad ruhákkal hívja fel magára a figyelmet. Amit lehetett, azt Toni Braxton annak idején mind kirakta, de ez nagyrészt még az ezredforduló környékén volt. Azóta a szintén többszörös Grammy-díjas énekesnő betöltötte a 43-at, és ennek megfelelően jóval visszafogottabban öltözködik, de ön a pontszámot úgyis a galériában látható, régebbi fotók alapján fogja adni!

11. Patricia Arquette - 156 cm

Volt egy olyan időszak kb. 15 éve, amikor felcsillant a remény, hogy Hollywood következő femme fatale-ja talán Patricia Arquette lesz. Bizonyára rengetegen drukkoltak neki, de az igazi nagy sztárság sajnos nem jött össze az 1968-as születésű színésznőnek. Hogy a 156 centis testmagasság tett-e keresztbe, azt nem lehet tudni, az mindenesetre 15 év távlatából is emlékezetes, hogy David Lynch Lost Highway című filmjében dupla szerepben állt (illetve feküdt) topless a kamera elé. Mostanában csak a tévében látható, a Médium című sorozatban.

12. Samantha Fox - 155 cm

Most következzen egy 155 centis szexszimbólum a ’80-as évek második feléből, akinek a mellbősége szinte nagyobb a testmagasságánál. Samantha Fox még csak 19 éves volt, amikor Touch Me (I Want Your Body) című száma világsláger lett. Az énekesnő korábban modellként dolgozott, és hatalmas kebleiről már addig is jópár fotó készült - hát még azóta. A most 45 éves Fox évek óta leszbikus kapcsolatban él.

13. Vanessa Hudgens - 155 cm

A mezőny legfiatalabb tagja a 22 éves Vanessa Hudgens, aki a High School Musicalben még nagyon jól alakította az ártatlan kislányt, de azóta szexibbre váltott. Az énekesnőként és színésznőként is sikeres sztárt aztán már önmagában az is szexszimbólummá változtatta, hogy milyen pasit sikerült lenyúlnia. 2010. decemberéig járt ugyanis filmbéli partnerével, Zac Efronnal, akit generációjának női tagjai az első számú szívtipróként tartanak számon. Ráadásul Vanessa Hudgensről is többször kerültek fel meztelen képek a netre.

14. Ellen Page - 154 cm

Ellen Page-re azt mondanánk most, hogy egy kicsit kilóg a sorból, de testmagassága mindössze 154 centi, ezért szerencsésebb úgy fogalmazni, hogy másként vonzó, mint a listán szereplő többi 19 hölgy. Igaz, ő is megcsípte 2010-ben a 70. helyet a világ legszexisebb nőinek listáján az FHM magazinnál, de a Junóban megismert, és azóta az Eredetben és az X-Menben viszontlátott kanadai miniszínésznőről az a kép alakult ki, hogy intelligens, jópofa és vagány, azaz távolról sem egy szexcica. Ellen Page még csak 24 éves, de már jelölték Oscarra.

15. Eva Longoria - 153 cm

Eva Longoriát nyilván senkinek sem kell bemutatni, hiszen amióta 2004-ben ráosztották Gabrielle Solis szerepét, ugyanolyan jól ismeri őt a Született feleségek nézőközönsége, mint a férfimagazinok olvasótábora. A Maxim például két egymást követő évben őt választotta a világ legszebb nőjének. Longoria sorozatbeli szerepe szerint is gyönyörű: Gabrielle Solis, mielőtt született feleséggé vált, topmodellként dolgozott a történet szerint. A modellkarrier természetesen egy 153 centis csajnál a tudományos-fantasztikus kategóriába tartozik, de ez mit sem von le Longoria sikereiből és vonzerejéből.

16. Christina Ricci - 153 cm

Christina Ricci számára apró termete miatt még idősebb korában sem okozott gondot, hogy kislányokat alakítson. A furcsa, csúnyácska fruska aztán valamikor az ezredforduló után rút kiskacsából gyönyörű kishattyúvá vált. Pár év alatt szexi nő lett belőle ugyanis, nőni persze már nem nőtt többet, de a mai napig meztelenül fényképezik magazinoknak, pedig már 31 éves.

17. Dolly Parton - 152 cm

Két énekesnő büszkélkedhet azzal, hogy 152 centiméteres magasságuk ellenére nemzetközi szexszimbólumként arattak sikert. Az egyik közülük amerikai, és country-t énekel. Természetesen Dolly Partonról van szó, a plasztikai sebészet, illetve azon belül is a mellnagyobbítás egyik úttörőjéről, aki mára ugyan már a vicc kategóriába sorolja saját magát, de azért van mire büszkén visszatekintenie.

18. Kylie Minogue - 152 cm

A másik popénekesnő, akinek magassága alig egy-két centivel haladja meg a másfél métert, Kylie Minogue. Ha húga, Dannii leginkább melleiről híres, Kylie-nak főként a fenekéről beszéltek nagyon sokat tíz évvel ezelőtt a Spinning Around videóklip nyomán. Kylie Minogue 2001-ben egy bársonnyal bevont műbikán lovagolt fehérneműben az Agent Provocateur kedvvért - ezt a reklámot gyakran választják meg minden idők legszexisebb/legemlékezetesebb/legjobb/stb. reklámjának. Ön egyet ért?

19. Jada Pinkett Smith - 151 cm

Sokak szerint talán inkább alacsony, mint amennyire szexi, az mindenesetre biztos, hogy Will Smith is jóval magasabb feleségénél, aki előszeretettel jelenik meg eseményeken merészen kivágott ruhákban. Jada Pinkett Smitht persze nem csak férjéről és lányáról lehet ismerni, szerepelt ő több sikeres filmben is, többek között a Mátrix folytatásaiban. Jelenleg a Hawthorne című kórházsorozat főszereplőnője.

20. Lil Kim - 147 cm

És végre elérkeztünk a legkisebb szexbombához, akinek apró termetére még a neve is utal: Lil Kim a források szerint kb. 147 centiméter magas lehet. A már 36 éves előadóművész rappel és színészkedik, mármint amikor nem félig (vagy teljesen) kitett mellekkel fényképezteti magát. Nem igazán az a kifinomult, elegáns típus, de nyilván van rengeteg férfi, akiknek úgysem az úrinők jönnek be. Ön megtalálta kedvencét a listán? Ki az, aki még szintén alacsony, szintén szexi, de nem volt ott a 20 között?