Viszonylag békésen zajlott az idei Meleg Méltóság menete, a tömegben semmit nem lehetett hallani, vagy érezni az Oktogonon történt balhéból. A felvonulók általában idén is hétköznapian öltözködtek. A Velvet ezúttal a tömeg változatosságára gyűjtött példákat. Heti trend.

1. A punk

A punkok inkább a kordon másik oldalán ácsorogtak, és kijelentették, hogy utálják a melegeket, de még jobban utálják a rendőröket, és ők tulajdonképpen egy kiadós verekedésért jöttek. Azért a felvonulók között is találtunk olyat, aki leginkább punknak nézett ki, kezdve a lila taréjjal, a megviselt a nadrágon át a szintén leharcolt cipőig. A napszemüveg, a márkás hátizsák, és a sportcipő, legyen bármilyen elhasznált is, azért kicsit lerontja az összképet. Ő egy német csoporttal érkezett egyébként Budapestre.

2. A népies

Hatalmas kár, hogy felvonulás falusi mesemondójának, avagy parasztlegényének nem anyanyelve a magyar, mindenestre egy-két kérdésünket kiválóan megértette, és magyarul is válaszolt rá. A fején ott a karimás kalap, hogy ne süssön a szemébe a nap, miközben a nyájat tereli, a kezében a bot, amire akkor támaszkodhat, amikor gondolataiba merülve messze az Alföld horizontját kémleli. Egyetlen dolgot hiányoltunk csak, a szalmaszálat a szájából. Azért ez közelebb áll a magyar viselethez, mint a fekete póló fekete farmerrel.

3. A biztonságos

A rendőrség nem szórakozott, amikor az embereit öltöztette, védőfelszerelés a vállon, a könyöknél, az alkarnál, a felsőtesten, a térdnél, a lábszárnál, plusz a sisak. Minden anya legszívesebben ilyen ruhában küldené le a gyerekét görkorcsolyázni, vagy deszkázni. A rendőrök járása ebben a felszerelésben leginkább olyan volt, mint a kiöregedett T-800-asok mozgása a Terminátorban, azt pedig megsaccolni is képtelenség, hogy vajon mennyire lehetett izzasztó ebben állni a napon, viszont biztonságosnak tűnik, és ez a lényeg.

4. Sportosan bohókás

"Csak az agaram hiányzik" – mondta ez hölgy, amikor beállt a fotóhoz. A bringások minden jellemző ruhadarabját megtalálhatjuk rajta. A sildes sapka, ahogy képen is látszik, tökéletesen árnyékol a szem környékén, a napszemüveg, hogy véletlenül se vakítson el minket a nap egy kanyarban. Külön kiemelnénk a hatalmas sárga övtáskát, és a rózsaszín biciklis kesztyűket. Az esős időjárás ellenére, a nyár visszavonhatatlanul megérkezett, ilyen vidám zöld-sárga-rózsaszín kombinációval máskor ugyanis lehetetlenség lenne előrukkolni.

5. A igazi gazdi

Ebben az esetben nem is a kényelmes nyári ruhát érdemes megfigyelni, amit egyébként elég lazán hord a lány, hanem hogy milyen jól mutatnak a kutyussal együtt. Míg a póráz a ruhához passzol, a nyugodtan szemlélődő kutya egyértelműen a gazdihoz. A kedvesen mosolygó amerikai lány, aki például szlovénok és németek társaságban csevegett, elmondta nekünk, hogy a kutyus helyi. A felvonuláson egyébként legalább annyi külföldi volt, mint magyar, ebből a társaságból többen is nálunk tanulnak.

6. Az elegáns

A képen látható hölgy azt mutatja be, hogyan kell elegánsan védekezni a hőség ellen. A könnyű fekete ruhában kizárt, hogy őrületesen melege legyen, ha mégis, akkor ott a legyező, egy kivételesen praktikus találmány, hogy hűsítsük magunkat. A fekete ruhától a kéztartásig, minden pillanatban, és minden mozdulatban dámaként viselkedett a hölgy, aki nyilván sokkal változatosabbá tette a felvonulást, ahol inkább hétköznapi ruhában voltak az emberek, csak egy-egy feltűnőbb, kirívó alakot lehetett látni.

Ki volt a legmenőbb?

7. Rózsaszín páros

A külfödiek az esernyőkkel próbálták megboldondítani a ruhát, amire az üzeneteket, és jelszavakat írták. Ahogy környező emberek öltözékéből is látszik, ők már merésznek számítottak azzal, hogy rózsaszín is szerepel valahol a ruhájukban, és hogy a fejük fölé vették ezt az esernyőt. Nem voltak túlságosan bőbeszédűek, engedtek néhány fotót, aztán fordultak is vissza a barátaikhoz. Mindannyian angolul beszélgettek, ezerféle akcentussal.