Bár a divatvilág fősodra lassan beletesped a nyári uborkaszezonba, azért a világ öltözködési szempontból kevésbé felkapott helyein most is zavartanul dúl a kreativitás. Ebben a cikkben összeszedtünk hat divatbemutatót az utóbbi napokból, amiknek sok köze nincs egymáshoz azon kívül, hogy az eseményeken a szokásosnál is szexibb vagy furcsább ruhákat küldtek végig a kifutón. A helyszínek Moszkva, Japán, Irak és a második három bemutató esetében Brazília.

Kucsmák, bikinik, hímzés

Galériánk egy Pierre Cardin-bemutatóról érkezett fotókkal kezdődik. A franciás sikket geometrikus formákkal, élénk színekkel és néhány esetben oroszos kucsmákkal kombinálták - ez utóbbi nem lehet véletlen, hiszen az eseményre Moszkvában került sor.

Amilyen közkedveltek a francia tervezők az orosz fővárosban, olyan népszerűek Japánban a szexi diáklányok. Tokióban egy Sanai nevű cég tartott fürdőruha-bemutatót a napokban, ahol szexisen keleties egzotikummal díszítették a szinte már nyugtalanítóan vidám és kislányos modelleket. Ezt a modellt napozáshoz nem nagyon ajánljuk, bár japánban különben is a fehér bőr a divat, nem a barnaság.

A galériában a harmadik divatbemutatóról sajnos csak egy fotó látható - mi sem kaptunk többet innen. Pedig erre az eseményre az Iraki Médianap keretében került sor a múlt héten Bagdadban, és a rendezvény célja valószínűleg az ország hagyományos kultúrájának bemutatása volt. Ezzel összhangban egy elképesztően gazdagon hímzett ruhát láthatunk a gyönyörű iraki modellen, ami nem is állhatna távolabb a diszkréten pedohangulatú japán fotók világától.

Kötözés, vetkőzés Sao Paulóból

A hétvégén ért véget Sao Paulo divathete, ahol a 2011-2012-es tavasz-nyári divatot mutatták be (a déli féltekén ugye fordítva vannak a szezonok mint nálunk). A rendezvénysorozat kínálatából Samuel Cirnansck, a Cia Maritima és az Agua de Coco bemutatóit találtuk a legérdekesebbnek, az ő alkotásaikat kivonatoltuk a galéria képsorozatának második felében.

Le se lehetne tagadni, hogy a ruhák és a modellek ebből az egzotikus országból érkeztek, hiszen a manökeneken általában több a meztelenül hagyott bőrfelület, mint az a rész, amit a ruha eltakar. Samuel Cirnansck kollekciója ráadásul a bondage, azaz a megkötözős fétis jegyében készült el. A házasság kötelékeire ilyen szado-mazo-kötözéssel utalni szerintünk sem rossz poén, de Samuel Cirnansck menyasszonyi ruháira a világsajtó is felfigyelt. Kíváncsian várjuk, hogy a következő szezonban is hallunk-e majd róla. Kattintson valamelyik fotóra, és lapozza végig a képösszeállítást!