A hazai boltokban június utolsó hetében elkezdődtek a nyári leértékelések. A Velvet körbejárta a Vörösmarty téri üzleteket, mit kínálnak olcsóbban a nyár kellős közepén. Kiderült, a nyári leárazásokon őszre való ruhákat és nyárra szánt otthonkát lehet jó áron vásárolni.

Hogy miért kell a nyár közepén, pontosabban június 28-án szőrös kapucnis dzsekit, kötött kardigánt, hosszú ujjú pólókat olcsóbban kínálni, nyilvánvalóan a hozzáértők tudják – vásárlói szemmel nézve átverésszagú a rengeteg Sale felirat a kirakatokban. Vannak üzletek, ahol valóban olcsóbban lehet kapni a nyári trikókat, pólókat, sortokat, azonban a legtöbb üzletben őszre való darabokat éri meg vásárolni. Az üzletek kínálatában különösen két ruhadarab keltette fel az érdeklődésünket: az aprómintás, zsákszerű szabású, nyári ruhák az otthonkára emlékeztetnek, a lenge nadrágokat pedig a kilencvenes években már hordtuk.

Otthonka a nyári trend

Az, hogy miként lett a magyar nyelvben az otthon szóból egy kicsinyítő képző toldásával az aprómintás, nylon otthonka amit a dédik hordtak, legalább annyira rejtély, mint az, hogyan jöhetett ez divatba. A 2011-ben kapható otthonka nem nylonból készült és nem is mindig zsebes, de még így is a a nagyidarabra emlékeztet.

Akad olyan üzlet, ahol még a szabást is meghagyták igazi otthonkásra. Ezek a nyárra szánt darabok 2000 Ft-tól 6000 Ft-ig megvásárolhatók a leárazásokon mindenféle színben, és tényleg minden Vörösmarty téri üzletben.

‘90-es években hordott lenge nadrág

Anno bahiásnak, illetve manuártosnak hívták azokat a mintás, vékony anyagból készült, enyhén répaszabású, gumis derekú nadrágokat, amik most egy meglepő fordulattal megint berobbantak a boltokba.

Úgy tűnik, kihagyhatatlan kötelező darabnak szánják ezt, ősszel bőrdzsekivel is viselhető. Zebramintás, tigrismintás, kisvirágos mintákban 3000 Ft-tól akár 7000 Ft-ig is kaphatók.

A leárazás-túrán kisgéppel készített fotóinkat a galériában végig tudja nézni, ott mindenből látható több is. Kattintson a képre, ha kíváncsi az üzletek leértékelt árukészletére!

Őszre való ruhákat most éri meg venni

A Velvet által megnézett üzletek kínálatában akad szőrös csizma, mindenféle színű és szabású blézer, ballonkabát, szövetkabát, bőrdzseki, hosszú ujjú póló, ingruha, férfi ingek (6000 Ft-tól 9000 Ft-ig) akadnak olcsó strandruhák, sortok, pólók és trikók, mokaszinok és szandálok. Van olyan üzlet, ahol leárazva 8000 Ft egy szoknya (Promod), és van, ahol már a 70%-os leértékelésnél tartanak (Zara TGF osztályán a sortok). Általánosságban mondható, ritka, ha valahol tízezer forint felett kapható valami a nyári leértékelésen, azonban előfordul – például a Mangóban az egyik ruhát leárazva 12000 Ft-ért kínálja, Zara blézereket 13000 Ft-ért kapni.