Bár a szakértők szerint nem érdemes bedőlni a celebek szépségtippjeinek, a sztároknak mindig van pár remek trükk és módszer a tarsolyukban. Van, ami közülük egészen használható, van, ami annyira egyértelmű, hogy már unalmas, és van, amit csak az igazán elszántaknak ajánlunk. Beyoncé Knowles szerint a gyönyörű külső titka a mosolygás, America Ferrera szerint sokat kell inni, Freida Pinto pedig vazelines szemhéjjal éri el az angyali külsőt. Ja, és ha nem akarod, hogy rúzsos legyen a fogad, akkor nagyon figyelmesen és óvatosan sminkelj – találta fején a szöget Gwen Stefani.

Két évvel ezelőtt már összefoglaltuk a külföldi hírességek bizarr szépségtippjeit. Mint kiderült, a celebek nem riadnak vissza semmitől, ha szépségük és/vagy fiatalságuk megőrzéséről van szó: jöhet a kígyóméreg és az orvosi pióca is.  Nos, azért vannak sztárok, akik ennél jóval egyszerűbb tanácsokkal szolgáltak a rajongóiknak, sőt, néha már túlzottan is egyértelmű dolgokat nyomatékosítanak. Ezeket gyűjtöttük most csokorba.

1. Igyál sokat!

A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, mennyire oda kell figyelni arra, hogy kellően sok folyadékot fogyasszunk. Bár az egyéni szükségletek nyilván eltérőek, általánosságban elmondható, hogy egy felnőttnek körülbelül két liter folyadákot kell meginnia naponta. Ennek kedvező hatásairól már America Ferrera, az Ugly Betty című sorozat főszereplője is beszámolt. „Amint több vizet kezdtem el inni, a bőröm, a hajam és a körmöm is sokkal szebb lett” – fejtette ki a színésznő, aki egyébként a napokban ment férjhez. Ha a fotóra kattint, galériánkban megnézheti, melyik celeb milyen eredményt ért el saját remek tanácsával.

2. Mosolyogj sokat!

Gondolta volna, hogy egy nő sokkal gyönyörűbb, ha éppen nem hisztizik, sír vagy dühöng, hanem mosolyog? Nos, ha nekünk nem hiszi el, akkor talán Beyoncé Knowlesre hallgat majd, ő ugyanis arra kér mindenkit, hogy mosolyogjon sokat, hiszen attól megszépül. Ja, az is fontos, hogy mindig használjunk testápolót. De persze azért ha pl. parfümreklámról van szó, azért Beyoncé egy szelíd mosolynál kicsit többet vet be a siker érdekében, csak erről ciki lenne nyilatkozni. Persze aki tényleg vidám természetű, annak máshogyan kell sminkelnie, nehogy mállani kezdjen a festék. Rosario Dawson saját bevallása szerint nagyon sokat mosolyog, és emiatt bizony nem mindegy, hogyan sminkeli ki magát, ha túl sok dekorkozmetikumot ken magára, akkor az visszaüthet. Hozzátette, ő bizony nem egy csücsörítős fajta, szemben például Victoria Beckhammel.

3. Parfümöt a gardróbba, parfümöt a köldökbe!

Nem kifejezetten a szépségtippek kategóriájába sorolható Sarah Jessica Parker egyik tanácsa, de mindenképpen helye van a celebevidenciák körében. Mi a teendő akkor, ha szeretnéd, hogy a gardróbod vagy a ruháid kellően illatosak legyenek? Fújd be azokat parfümmel! – vallja a Szex és New York sorozat főszereplője, aki ha kifogyóban van egy parfüm, akkor letekeri az üvegcse tetejét, és a maradék illatanyagot a ruháira hinti. Apropó parfüm, Steven Tyler azt ajánlotta lányának, Livnek, hogy a talpát és a köldökét is fújja be, ha parfümöt használ, mert így lesz igazi az illatélmény.

4. Olajat az arcra!

És most következzenek azok a módszerek, amelyekkel a celebek a fő munkaeszközüket, vagyis az arcukat igyekeznek megóvni, vonzóbbá tenni. Kezdjük az alapoknál: Kate Winslet ugyan a természetességével hódít, de ez nem jelenti azt, hogy ne használna kozmetikai termékeket. „Egy remek szemkrém nagyon jó szolgálatot tesz, ha éppen utazol vagy nagyon elfoglalt és stresszes vagy, ilyen esetekben ugyanis feltűnőek a szem alatti karikák és táskák ” – nyilatkozta színésznő, aki eldöntötte, hogy szeretni fogja a testét. Kolléganője, Gwyneth Paltrow vele ellentétben az omega-3 zsírsavakban gazdag olajokra esküszik, ha arcápolásról van szó. Persze olyan pletykák is keringenek, hogy inkább kígyóméreggel küzd a ráncok ellen.

5. Vazelint a szemhéjra!

Mire van szükség a csábos tekintethez? Isla Fisher szerint ha valaki igazán szép ívű szempillákat szeretne, akkor érdemes pár másodpercig hajszárító elé tartani a göndörítőt, hogy egy kicsit felmelegedjen. Ellen Pompeo szerint se perc alatt füstös szemeket varázsolhatunk magunknak, ha bekrémezzük szemhéjunkat, és így amikor szemceruzát használunk, szépen eloszlik a festék. Freida Pinto, a Gettómilliomos című film női sztárja a vazelinre esküszik, ugyanis a szemhéjra kenve szerinte angyali lesz tőle a tekintetünk.

6.  Rúzst a rúzsra és nem a fogra!

A szem után következzen a száj. Halle Berry egy kicsit fura módon éri el, hogy ajka megfelelő árnyalatú legyen: „Először vörös rúzst kenek a számra, majd finoman letörlöm, és következhet a színtelen ajakfény”. Gwen Stefaninek is van pár trükkje az ajkakkal kapcsolatban: „Nagyon sok különféle árnyalatú rúzst kenek egymásra, és egészen új színeket kapok. Először egy matt rúzst használok, ami igen száraz hatású, majd jöhet egy krémesebb állagú termék. És hogy akadályozom meg azt, hogy rúzsos legyen a fogam? Nos, nagyon óvatos vagyok.” Köszönjünk, Gwenese! Több celeb szerint is fontos, hogy a sminktáskánkban legyen bronzosító, hiszen ezzel igazán élettel telivé, ragyogóvá tudjuk tenni az arcunkat.

7. Húzd be a hasad!

A csinos pofi önmagában nem elég a kellemes összhatáshoz. Helen Mirren például rendre behúzza a hasát, és szerinte a magas sarkú cipők is fontos elemei az optikai tuningnak. Heidi Klum szerint pedig az idősödő nőknek ügyelniük kell arra, hogy ne legyenek túl soványak. "Az örök szépségtitok az öregedő nőknek, hogy ne legyenek túl vékonyak. Mindig jobb, ha van egy kis hús a csontjaidon. Ha pedig izmos vagy, akkor komor lesz az arcod, amitől 5-10 évvel is idősebbnek tűnsz" – nyilatkozta a modell, aki személy szerint nem aggódik az öregedés miatt.

A szakértők szerint egyébként nem biztos, hogy minden esetben be kell dőlni a celebek szépségápolási módszereinek, egy részükkel szemben érdemes kicsit szkeptikusnak lenni. Persze vannak egyértelmű esetek: Lady Gaga nemrég kifejtette, hogy ő bizony nem mossa meg az arcát lefekvés előtt, pedig amilyen sok sminket ő használ, talán tanácsos lenne egy kis kitérőt tennie a fürdőszobába alvás előtt.