Mátrafüred-Sástón a hétvége nagy programja a Fekete Zaj fesztivál volt. Tudósítónk ott járt, és küldött nekünk fotókat a legkülönlegesebben öltözött rockerlányokról, így büszkén szállítjuk olvasóinknak minden idők legfeketébb heti trendjét. Jöjjön velünk a csipke, bakancs, bőr, karmok és Hello Kitty világába!

1. Sportos

Már a fesztivál neve is fekete, nem csoda, hogy a közönség zöme is feketében hallgatja ott a zajt. Az első rockerlány sötét összeállításából például egyetlen kék medál villan ki, a bakancs, a forrónadrág, a körömlakk és a top mind-mind feketék, mint ahogy a sportos fehér csíkokkal ellátott térdzokni is fekete. Teljes alakos fotóért kattintson a képre, rendesen csak a galériában látszik, hogy miről van szó!

2. Gótikus

Az előző lánynak is vörös volt a haja, de második rockerünkön tényleg semmi színeset nem tudtunk felfedezni a haján kívül. Ezt a csupafekete összeállítást a szegecses öv a szado-mazo világa felé viszi egy kicsit, a nyaklánc, a különleges dekoltázs, a karkötők, a fodros szoknya és a balerinacipő viszont mind-mind inkább gótikus hangulatúak.

3. Szado-mazo

Ez a lány hatalmas szőkés-vöröses hajához egy oldalt merészen szétvágott nadrágot vett fel, amit a combon-vádlin feszülő madzagok tartanak össze. Hiába, a szado-mazo világa sohasem állt távol a rockzenétől. Ehhez a valószínűleg egyedi darabhoz egy tömeggyártott lábbeli is jól passzol, igaz, a Converse egyik vonzereje, hogy szinte mindenhez fel lehet venni. Az összeállítás a fesztivál idei pólójával lesz teljes.

4. Manga

Most jöjjön egy olyan fesztivállakó, aki a rockot a manga világával vegyíti, meglehetősen japános módon. A rózsaszín csatokon Hello Kitty látható, a zseniális nyaklánc-komplexumon szintén egy állatfigura lóg, de az egészhez még egy kézben tartott plüssfigura is dukál. A rockhercegnő fejét a csatokon kívül egy mesés diadém díszíti, van itt csipkés felső, tüllszoknya, magas szárú bakancs és virágmintás harisnya is; ha nem lenne minden fekete, émelyítő lenne az összeállítás. De így pontosan egy ilyen fesztiválra illik, szerintünk legalábbis.

5. Hippis

Találtunk azért olyan fesztiválozót is a Fekete Zajban, aki nem öltözött csupafeketébe. Ezt az összeállítást szerintünk ez a különleges nadrágszoknya teszi kihagyhatatlanná: felül farmer forrónadrágként kezdődik, de hamar átvált egy bő szoknyába, aminek tarka mintája a hippikorszakot juttatta eszünkbe. A szorosan megkötött nyaklánc nagyon népszerű a rockrajongók körében, ez a lány egy jókora keresztet erősített a nyakára ezzel a módszerrel.

6. Csajszis

Melyikük tetszik a legjobban?

De a hatodik modellünk fekete összeállítása megint annyira fekete, hogy a rúzson kívül csak egy dolog színes ezen a lányon: a kezében tartott rosé bor. Azért emeljük ki őt is a Fekete Zaj fesztiválon sötétlő tömegből, mert különösen nőiesnek találjuk ezt a ruházatot. Főleg a fejpánt és a felső kivágott fazonja idézi a klasszikus női divatot, de elég egy kicsit jobban odanézni, hogy felfedezzünk valami kifejezetten 21. századit. A szegecses bőrkarkötőkhöz a hölgy szintén szegecses, ráadásul hegyes körmöket (sőt, karmokat) csináltatott magának. A galériában ez is jobban látszik, nézze meg a képeket, aztán a szavazógéppel válasszon kedvencet!