Az angolai Leila Lopes nyerte a hatvanadik Miss Universe versenyt. A második az ukrán versenyző lett, a harmadik pedig a brazil. A magyar Lipcsei Betta nem jutott a 16 legjobb közé.

“Számos társadalmi célért dolgoztam már. Foglalkozom szegény gyerekekkel, a HIV-vírus elleni harccal. Segítek megvédeni az időseket, és mindent megteszek, amire a hazámnak szüksége van. Azt hiszem, most, Miss Universe-ként erre még több lehetőségem lesz” – mondta a 25 éves Leila Lopes, Miss Angola, aki szeptember 12-én megnyerte a Miss Universe címet a Sao Paulóban megrendezett verseny döntőjében.

A Miss Universe versenyt idén hatvanadik alkalommal tartották meg, a második helyen az ukrán Oleszja Sztefanko futott be, a harmadik a brazil Priscila Machado lett. A versenyre egy magyar versenyző is kijutott, Lipcsei Betta, ő viszont nem került be a legjobb tizenhat közé. Bejutott viszont Miss Columbia, aki azzal hívta fel magára a figyelmet a döntő előtt, hogy állítólag nem hord bugyit.

Az angolai versenyző azon nagyon kevés fekete versenyző egyike, akik az évek alatt megnyerték a címet. Azt mondta, aki a 21. században rasszista, annak orvosi segítségre van szüksége, mert a mostani korban már egyáltalán nem normális a faji kirekesztés. A szépségtippjei hasonlóak, mint amiket Jennifer Lopez tanácsol: sok pihenés, kevés napfény, sok víz.

Kollégáját az otthon versenyző Miss Brazil is elismerte, a verseny után úgy nyilatkozott, hogy örül Miss Angola győzelmének, hiszen ő volt a legszebb, valamint ő tudott a legfrappánsabban válaszolni a kérdésekre, többek között arra, hogy mit változtatna magán.

“Istennek hála, nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy teremtett, semmit sem változtatnék magamon. Olyan nőnek tartom magam, akit belső szépséggel áldottak meg. A családomtól számos csodás tulajdonságot szereztem, és a célom, hogy ezeket az életem végéig megtartsam” – mondta Miss Angola, aki azzal is belopta magát a brazil közönség szívébe, hogy portugálul beszélt.

Lopes portugál anyanyelvű, de angolul is jól tud, mert az Egyesült Királyságban dolgozik menedzserként. Ez volt a harmadik komolyabb szépségversenye, amit megnyert. Őt választották idén Miss Angolának, elnyerte a Miss Angola UK címet is, valamint most a Miss Universe-t.