3000 mellbimbóból készült a bizarr ruha

2011.09.30. 20:08
Rachel Freire ruháin egy csomó szervezet nagyon felháborodott, mert a brit designer 3000 állati mellbimbó felhasználásával készített fura ruhát. Alapvetően szarvashmarhák bimbóit használta fel, de szereti a jakokét is. Modelljei között ott van Beth Ditto és Courtney Love is, legújabb kollekciója pedig a londoni után a párizsi divathétre is eljutott.

“Tényleg felidézik az állatot viselés közben. Olyan anyagokból készítek divatos ruhákat, amelyek egyébként egy szeméthalom tetején végeznék. Amit én csinálok, az újrahasznosítás. Azok, akik kritizáljak, nyilván nincsenek tisztában azzal, hogy manapság mennyi bőrt pazarlunk el naponta” - mondta Rachel Freire állati mellbimbókból készült ruhájáról a Daily Mailnek.

A tervező legújabb, 2010-es kollekciója eljutott a londoni után a párizsi divathétre is. A Bimbokalipszis (Nippleocalypse) nevű kollekcióját olyan híresség is reklámozzák, mint Courtney Love vagy Beth Ditto .

mll250
Fotó: rachelfreire.com

Freire nem tartja magát divattervezőnek, azt mondja, kicsit furcsa lenne annak nevezni, inkább azt mondja magáról, művész.

Az állatvédők természetesen felháborodtak az átlagosan 3000 mellbimbóból készülő ruhákon. Az egyes darabok 90%-ban szarvasmarha mellbimbóból, 10%-ban jakbimbóból készülnek. “Nem elég borzasztó, ahogy a haszonállatokat tartjuk, még a hulláikból kifutói szörnyszülötteket kell gyártani?” - tette fel a költői kérdést a ruhák láttán a Viva nevű állatvédő szervezet tagja.

De nemcsak az állatvédők borultak ki a groteszk módon újrahasznosított bimbókon, de egy brit munkáspárti képviselő, Kerry McCarthy is. “Nekem ez nagyon groteszk. Szerintem a legtöbb ember betegesnek és visszataszítónak tartja a ruhákat” - mondta a képviselő.