A Sugarbird új kollekciójában több darab is hajaz más tervezők stílusára és megoldásaira, az egyik ruha pedig szinte tökéletesen megegyezik a Bebe egyik modelljével. Dukai Regina nem tagadja, hogy figyelnek másokra, és tudja, hogy mindig voltak és lesznek is emiatt támadások.

Bódi Sylvi, Debreczeni Zita, Dukai Regina, Horváth Éva és Zimány Linda annyira őszintén csodálhatják egyes külföldi márkák, tervezők és színésznők stílusát, hogy az új Sugarbird-kollekció tervezése közben nemcsak egy-egy stíluselemet ragadtak magukhoz, hanem többé-kevésbé komplett ruhát is. A cuccok egyébként „az ötvenes-hatvanas évek díváit, Adrey Hepburn, Sophia Loren és Bridget Bardot eltéveszthetetlen stílusát idézik”, legalábbis a közlemény szerint. Hát, ha nem is az övékét, másét biztosan. Mindez valószínűleg elkerüli a figyelmünket, ha Dukai Regina, nem reklámoz megint valamit a Facebook-üzenőfalán, most épp a saját kollekciót. Néhány kommentelő rövid időn belül reagált is: „haha ez egy bebe ruha” – írta az egyik kép alá. Nézze meg a galériánkat, hogy eldönthesse, igaza van-e.

Visszaköszön a csillagminta a Dolce&Gabbana idei téli kollekciójából – ilyenben múltkor a negyvenes szupermodellek is simultak egy Vogue-címlapon –, ami egyébként már mindenhol megjelent, a New Yorker is tele van vele, meg Fergie teste is, tessék csak megnézni, aztán visszaemlékezni a galériában látott csillagos pólóra, és az inverz-csillagos karokra.

Hasonlóan keresett mostanában a fekete csipkeruha, amelynek elődjében Emma Watsont láttuk 2010-ben, most viszont mindenhol, arcon is. A fűzőmintát viszont legfeljebb gótrocker bulikban láthatjuk mostanában, vagy ha visszalapozunk a 2009/10-es téli kollekciók képanyagaihoz. A legtöbb átfedést azonban valóban a Bebe termékeivel tapasztaltuk. Meg is kérdeztük róla Dukai Reginát.

"Persze, én is voltam bevásárlóközpontban, meg lehet nézni a nagyobb márkák üzleteit, ugyanolyan minták, színek, szabások, fazonok, voltak mindenhol, és ez mindig is így lesz. Mindig lesznek utánérzések: valaki kitalálta a csillagos motívumokat, és most azok is nagyon mennek mindenhol, mégsem mondanám, hogy a New Yorker a Zarától nyúl, az meg a Stradivariustól... Mindig is támadtak minket, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem figyeljük, mit csinálnak mások" – fejtette ki.

Nyúlás vagy nem?

Hozzátette, a más tervező alkotta ruhákkal leginkább egybevágó modellt, a szürke-fekete csipkés darabot Bódi Sylvi tervezte, ezért ezzel kapcsolatban őt kéne kérdeznünk. "Mindannyian külön-külön gyűjtjük az ötleteket" – szögezte le. "Persze nem mi állunk neki szabásmintákat készíteni, viszont hajnali kettőig is képes vagyok fent maradni, képes vagyok órákon át bíbelődni velük. Tudom, mit szeretnék látni, ezt pedig a nagyon ügyes leányzóink fel tudják vázolni, aztán együtt tudunk módosítani, ha szükséges. Nagyon a szívemen viselem a ruhák sorsát."

Bódi Sylvit sajnos nem sikerült elérnünk, így nem tudjuk, honnan jött az ihlete a másikhoz a megszólalásig hasonító ruhához. A biztonság kedvéért azonban összegyűjtöttünk néhány képet, amelyek bemutatják Brigitte Bardot, Sophia Loren és Audrey Hepburn stílusát. Hátha.