A Tesco Diet felmérése szerint, ha valaki fogyni akar, akkor statisztikailag akkor van a legnagyobb esélye a célja elérésére, ha vasárnap vagy hétfőn kezdi a kúrát. Ha kedden, akkor szinte biztosan bukásra van ítélve, sőt nagy eséllyel hízni fog.

A Tesco Diet kétezer brit nő között készített felmérést, hogy megtudják, mikor érdemes fogyókúrába kezdeni - írja a Daily Mail. A felmérés meglepő eredményt hozott: akik kedden kezdték a fogyókúrát szinte minden esetben elbuktak a hét végére, sőt sokszor inkább híztak is.

Hányszor fogyókúrázott az elmúlt egy évben

A dolog mögött az áll, hogy akik a hét közepén kezdik a fogyókúrát, nem elég elszántak, ezért a hét végére általában elengedik magukat, és péntek este felrúgják a pár napos diétát.

A felmérés szerint nagyobb esély van a fogyásra akkor van, ha vasárnap, esetleg hétfőn vág bele az ember a tudatos súlyvesztésbe. Akik ezeken a napokon kezdik a fogyást, az esetek 88 %-ában leadnak valamennyi súlyt, átlagosan 3,6 kilót három hét alatt. A súlyukat a fogyókúra végeztével meg is tudják tartani, köszönhetően annak, hogy a fogyás nem drasztikus.

Minden fogyókúrázó közül viszont a fogyókúrát szombaton kezdők a legelhivatottabbak, ők szinte kivétel nélkül elérik a kívánt célt.

“A diétázók pszichológiailag jobban motiváltak, hogy folytassák a fogyókúrát, ha a hét elején kezdik azt” - mondta a Tesco Diets szóvivője.

A felmérésben csak olyan nők vettek részt, akik az elmúlt egy évben fogyókúráztak, vagy fogyókúrázni próbáltak, ez alapján az derült ki, hogy egy átlagos brit nő évente háromszor fogyókúrázik. A legtöbben a fogyókúra végeztével visszaszednek valamennyit magukra, a statisztika szerint ez nagyjából három kiló.

Milyen nap kezdi a fogyókúrát?

Kiemelik azt is, hogy a fogyókúra legnehezebb része a tervezés, illetve az, hogy a megszokottnál több időbe telik az elején, hogy az ember úgy vásároljon be, hogy fogyni tudjon.

“A mentális és fizikai felkészülés sosem volt olyan fontos, mint mos, amikor a nők a sűrű munkarendjük és a magánéletük közti egyensúly fenntartásával küzdenek. Időt kell szánni arra, hogy bevásárlólistákat írjunk, és hogy alaposan végignézzük a szupermarketek polcait, hogy alaposan végiggondolt döntéseket tudjunk hozni, és ne csak a legelső terméket kapjuk le” - mondta a cég sajtósa.