Késelés, lökdösődés, fogdosás, köpködés, szóváltások, részegek, hajléktalanok, lopások, hányás, vizelés - ezek jutnak az ember eszébe, ha az éjszakai buszokról kérdezik. Keressük Budapest gyönyörjáratát, azaz a legsúlyosabb éjszakai járatot.

Budapesten jelenleg összesen 31 darab éjszakai járat zötyög az utakon, az egész várost Csepeltől Budáig felölelve. Késelés, hányás, ürülék, részeg emberek - ezek jutnak az ember eszébe, ha az éjszakai buszozásról faggatják. E kapcsán keressük a város legkeményebb éjszakai járatát, azt, ahol egész biztos, hogy hányásba, ürülékbe és igen veszélyesnek tűnő alakokba futhat az ember. A Velvet első körös, nem reprezentatív felméréséből kiderült, hogy a régi hatos éjszakait semmi nem übereli. Ön szerint?

Befosott, de nem hányta össze magát

„A 6É busz mindennek az alja, sosem értem el vele a Moszkváig, mert mindig előbb megtalált magának valaki, vagy azért, hogy megverjen, vagy hogy fogdosson. Úgyhogy általában a Nyugatitól inkább gyalogoltam” – írta az egyik Velvet-olvasó, és véleményével nem volt egyedül. „Nekem a 6É volt a legkeményebb. Hatalmas tömeg, mindenki részeg. Éjjel 2 körül mentem át Budára. Szereztem a Nyugatinál ülőhelyet (ugye ott cserélődött ki a közönség, mentek a Bankba, jöttek a Bankból), a csukló utáni ajtó mögé ültem. A Jászain, az akkor még létező Süss fel napból támogatta fel a buszra egy srác a haverját, aki nem tudott magáról. Haver odatámasztotta a szerencsétlent az ülés előtti üvegfalhoz, ami ott van az ajtó mellett, és a csávó befosott... de nem hányta össze magát” – írta meg maradandó élményét egy másik olvasónk.

Többen azt állítják, hogy sarokba hugyozást és hasonlót csak és kizárólag a hatos éjszakain láttak eddig. A hatost azonban mára a Combino váltotta fel, az éjféltől a villamoson utazó ellenőröknek köszönhetően pedig ma már mindenki kénytelen visszafogni magát. A városban azért akad még gyönyörjárat, van miből válogatni.

A legsúlyosabb arcok a 950-esen és a 914-esen vannak

„A hármas metrót pótló két éjszakai (egyik talán a 950, másik meg a 914, már nem emlékszem), amely átment a nyolckeren, a Klinikák-Nagyvárad-Ecseri vonalon csurig volt hazatérő gettótöltelékkel. Talán sose voltak annyian rajta, mint egy péntek-szombat esti 6 éjszakain, de minden egyes alkalommal feltűnt legalább két-három olyan figura, akiktől a prison break mexikói börtöntöltelékei sírva menekültek volna vissza a pampákra" – írta meg egy ifjú a Velvetnek, hozzátéve, hogy ő inkább biciklivel jár éjszaka is, mert az biztonságosabb, mint a Rákospataktól Pestszentimréig közlekedő éjszakai.

“Én a 950/914 kombóra szavazok, a végéig még nem mentem ki, de azon a buszon már a belvárosi részen is csak a legsúlyosabb arcok szoktak utazni. Sarokba hugyozást én is csak a hatoson láttam eddig" – tette hozzá egyik férfi olvasónk.

Késelés, lopások, köpködés, lökdösődés

Ön szerint melyik a legkeményebb éjszakai járat?

Aki elalszik az éjszakain, és arra ébred fel, hogy kirabolták, ne csodálkozzon. Egyik olvasónkkal megtörtént, hogy a kabátzsebét körbevágták, és elvitték, amit abban találtak. Ennél sokkal durvább történések is előfordulnak, 2009-ben a 956-os éjszakai buszon megkéseltek egy 19 éves férfit, természetesen a szóváltásból lökdösődés, majd késelés lett. Az egyik BKV-blogon pedig arról számolt be egy utas, hogy a biztonsági emberek megkérték, szálljon le a buszról, mert nem tudják garantálni a testi épségét: ő is szóváltásba keveredett pár kedves emberrel. „Engem leköptek, de az akkor valahogy viccesnek tűnt inkább. Tinédzserként minden vicces."

Ha hozzátenne valamit, elmesélné saját tapasztalatait, élményeit az éjszakai buszozásról, kérjük, írjon erre az e-mail címre!