II. Erzsébet hatvan éve uralkodik a brit trónon, az évek alatt pedig a szivárvány szinte minden színét végigpróbálta már a ruháival. A királynő nagyon szereti az élénk színeket, különösen a pinket és az egyszínű darabokat. A szakértők szerint azért, mert így könnyebben fel tudja magára hívni a figyelmet alacsony termete ellenére.

II. Erzsébet brit királynő 1952. február 6-án lépett trónra, vagyis már hatvan éve uralkodik. Hatvan éve mutatja meg a világnak, hogy egy, a divattal nem sokat foglalkozó, de határozott elképzelésekkel rendelkező nő hogyan tud évtizedeken keresztül szórakoztatóan és menőn öltözködni.

A királynő öltözködésében az egyik legfontosabb ember éveken keresztül Hardy Amies, egy brit divattervező és a mára már csődbe ment Hardy Amies divatház vezetője volt. Amies a hatvanas évektől kezdve egészen 2003-as haláláig ott volt a királynő ruhaválasztásai mögött.

Bár sok beleszólása nem volt abba, hogy mit vesz fel II. Erzsébet. Amies például a 60-as években próbálta meggyőzni a királynőt, hogy hordjon rövidebb szoknyákat. II. Erzsébet meghallgatta a királyi szabó tanácsait, majd úgy döntött, hogy továbbra is földig érő szoknyákat vesz fel – írta a Telegraph egy néhány évvel ezelőtti cikkében. Amies szerint a királynő nem túlságosan divatérzékeny, viszont szívesen meghallgatja mindenki divattanácsait, aztán királynő módjára a saját, határozott elképzeléseit követve dönt általában valami teljesen más mellett, mint amit tanácsolnak neki.

A királynő öltözködését alapvetően meghatározza, hogy nem túl magas, 163 centi. Ezért mindig elég magas sarkú, vastag talpú cipőt hord, viszont ezt nem akarja reklámozni, ezért hord általában hosszú ruhákat. Szintén a termete miatt hord élénk színű, egyszínű ruhákat, hogy könnyen észrevegyék a tömegben. Az már a személyes választása, hogy ez a szín nagyon sokszor a rózsaszín, de az évtizedek alatt végigment már az egész szivárványon. Többször is, és nem nézi jó szemmel, ha valaki nem öltözködik olyan jól, mint ő.

A királynő nagy öltöztetői már nem élnek, helyüket az elmúlt pár évben egy új generáció vette át. Amies 2003-ban meghalt, a korábbi öltöztetője, a királyi család régi segítője, Norman Hartnell 1978-ban hunyt el. 2009-ben pedig Hartnell munkatársa, a szintén öltöztető Louise Bowen Richardson is meghalt, aki egyébként az évek alatt a királynő személyes barátja lett.

Az egyik tervező, aki mostanában neki dolgozik Stewart Parvin. A személyes szabója pedig Angela Kelly, aki 2002 óta dolgozik a királynővel, ő csinálta többek között azt a ruhát is, amit II. Erzsébet Vilmos herceg esküvőjén viselt. Kelly a ruhák mellett ékszereket is tervez a királynőnek.