A Hentesnél evők baráti köre spontán összejövetelt tartott, ahova mindenki elvitt valamit kedvenc hentesétől. A zsírban gazdag közös evésre még Székesfehérvárról is jöttek, hogy hódoljanak kedvenc hobbijuknak, az evésnek. Videónkban azonban az ellenérvek is ellhangoznak egy neve elhallgatását kérő szakmabelitől.

Szeretet is van a kolbászban - és még annyi minden más

Facebookon persze minden nap össze akarnak gyűlni valamiért, vagy valami ellen egymillióan, de még ebből a miliőből is ki tud lógni a Hentesnél evők baráti köre. A jelenleg 1500 körüli létszámmal bíró csoport, ahogy a nevéből is következik, büszkén hirdeti a hentesek melegkonyháján kapható kolbász, fejhús és egyéb cafatok nagyszerűségét, rímelve ezzel a trendre, ami szerint mostanában egyre kúlabb dolognak számít ez.

Ön szeret hentesnél enni?

Van egy réteg, aki nem kertel, és csak bevallja, hogy mennyire szereti ezeket az ételeket, viszont többen meggyőződéssel állítják, hogy egy hentesnél nem csak finom, hanem nagyon egészséges, házias dolgokat lehet enni, amibe még egy kis szeretetet belecsempésznek természetesen. Ahogy azt egy neve elhallgatását kérő szakmabelitől megtudtuk, ez persze egyáltalán nem igaz. A vásárlónak általában fogalma sincs, hogy mit kap: egy helyben sült kolbász ideális termék arra, hogy abba rejtsék a megmaradt párizsivégeket és a többi fölösleges terméket. Raádásul a szépséghibás tételek eladására is nagyszerű lehetőség, amint az videónkból kiderül.

Akkor is jó buli, ha fogalmunk nincs

Ettől függetlenül nagyszerű hangulatú esemény lett a péntek kora délután a Doblo Bárban összehozott közös kóstolóról, amibe kommunális alapon mindenki bedobta, amit hozott a kedvenc hentesétől, esetleg a saját hentesüzletéből. Zsír, almapaprika, húsok mindenhol, leöblítve az egész fröccsel, ez még akkor is jó buli, ha sokaknak tényleg fogalmuk sincs róla, mit esznek.