Bár nem látszik még a fény az alagút végén, azért tudjuk, hogy most már lassan vége kell, hogy legyen ennek a télnek. Ezt többek között onnan is tudhatjuk, hogy megkezdődtek a következő, azaz 2012-2013-as ősz-téli szezon nagy divathetei, szokás szerint New Yorkban. A leghíresebb, legelegánsabb és legőrültebb tervezők kollekcióit mutatjuk be ebben a cikkben, ahol azért helyet kaptak azok is, akik mind közül a legfurábban öltözködnek: a divatrajongók. Plusz kitekintünk a jelenleg még folyó londoni divathétre is. Heti trend.

Marc Jacobs

Marc Jacobs számít jelenleg valószínűleg a legelismertebb amerikai tervezőnek, így a New York-i divathéten talán az ő kollekcióját előzi meg a legnagyobb várakozás (míg Párizsban mindenki alig várja a szintén általa tervezett Louis Vuitton-bemutatót). A 48 éves tervező a saját neve alatt futó divatháznak egy színes, jópofa, meseszerűen elegáns kollekciót tervezett a következő télre, hatalmas és jó melegnek kinéző sapka-kalapokkal, amelyek alkalmazásával valószínűleg a bemutató fodrászköltségét is megspórolta, a modelleknek ugyanis nem látszik ki a haja a divat alól. Képösszeállításunk valamennyi bemutatóról több fotót is tartalmaz, ezért ha nem kattint, nem lát mindent!

Oscar de la Renta

Oscar de la Renta a jelenleg szintén tiszta erőből tomboló díjkiosztó-szezon egyik kedvence szokott lenni az amerikai tervezők közül. Rengeteg női celeb vesz át kitüntetést Oscar de la Rentában, úgyhogy számíthatunk arra, hogy ebből a színpompás kollekcióból néhány akár a jövő hét végén esedékes Oscar-gálán is feltűnik majd. Van itt ugyanis klasszikus elegancia rendesen, de közben friss, mégis kifejezetten retrós jopofaság is. Ezen a bemutatón a fő színek a rózsaszín és a türkiz voltak, és mint Marc Jacobsnál, itt is mutattak rengeteg szőrös-bolyhos kiegészítőt.

Vera Wang

Ha ön képes volt idáig olvasni egy divattal kapcsolatos cikket, akkor valószínűleg tudja, hogy Vera Wang elsősorban esküvői ruháiról híres. Érdekes módon az emiatt általában fehérben brillírozó tervezőnő akkor sem éli ki magát a színek terén, amikor nincs alkalomhoz kötve. 2012-2013-as téli kollekciójának fő árnyalatai a drapp, illetve a bőrszín voltak, egy-egy pasztellárnyalat jelentette a változatosságot. Az izgalmakat ennek megfelelően a formák, rétegek és sziluettek okozták, érdemes nagyobb méretben megnézni a bemutatón készült fotókat a rafinált részletekért.

Ralph Lauren

A Ralph Laurentől senki sem vár őrült kísérletezést, így ez a divatház ennek megfelelően erre a szezonra is a klasszikus elegancia műfajában alkotott, ha nem is újat, de azért nagyot. Egyrészt továbbvitte a férfiruha-trendet, amiről pedig eddig azt hittük, hogy már kezdjük unni. Nekünk a Pál utcai fiúk jelmezei jutottak eszünkbe ezekről a srácnak öltözött csajokról, de nem kell megijedni, voltak igazi nők is Ralph Laurennél, sőt, asszonyok, dívák - feketébe és aranyba öltöztetve.

 

A New York-i közönség

Egy szemfüles New York-i fotós beszabadult a The Blonds divatbemutatójának színfalai mögé is, ahol a közönséget kezdte fotózni. Mint kiderült, itt még extrémebb viseleteket lehet látni, mint a kifutón. Itt pózolt például a címben beígért, rojtos mellbimbójú nő egy csúcshajú személlyel az oldalán - nem lehetett nagy élmény a bemutatón mögöttük ülni. Belőlük öltözékük miatt többet látunk, mint szeretnénk, de ugyanitt volt egy olyan, csíkos harisnyás divatfanatikus is, aki élénkkék, kötött terroristamaszkban hurcolt egy táskának tűnő felboncolt nyuszit, neki csak a szeme látszott ki a jelmezből. Mind a négy. Ne próbálja meg elképzelni, úgysem fog sikerülni, inkább keresse meg a fotót a képösszeállításban!

Fyodor Golan

Önnek ki lett most a kedvence?

A New York-i divathét már véget ért, és pénteken elkezdődött a londoni menet. Innen az eddigi bemutatók közül egy friss kedvencünket emeljük ki, egy olyan tervezőpárost, akik mintha ugyanazt tudnák, amit Alexander McQueen. Az öngyilkos brit tervező divatházát továbbvivő Sarah Burtonnek fel van adva a lecke, Fyodor Podgorny és Golan Frydman kettőse ugyanis szintén úgy tudják átadni magukat a totális káosznak és őrületnek, hogy közben mégis marad a dologban valami végtelenül elegáns és drámai. Így az egész nem véletlenszerűen összedobált bizarr ötletek halmazának benyomását kelti, hanem a világot meghódítani képes vérprofik kollekciójának tűnik. Meglátjuk, a Fyodor Golan márka mire viszi majd a következő években. Ezt a szavazást például még bizonyára nem ők fogják megnyerni, hiszen a szerzőnek is ugyanúgy csak egy voksa van, mint az olvasóknak. Önnek ki tetszik a legjobban?