Az élet szar, pedig lehetne jó is, ha minden úgy menne, ahogy ígérik. De az automata nem működik, a webshop átver, a busz meg nem jön, a sorbanállás meg időpazarlóra van megszervezve. Íme tíz bosszantó apróság, amik nem túl fontosak, de pont azért olyan irritálóak, mert ugyanennyi erővel akár jól is meg lehetne őket csinálni. Önt melyik idegesíti a legjobban?

A cracked.com összedobott egy listát olyan dolgokról, amelyek sokkal jobbá tehetnék az életet, de sosem jönnek össze. Szerintük a három legfontosabb ilyen tényező egy pultoscsaj, aki nem hiszi, hogy meg akarjuk dönteni, egy potya-Chicken McNuggets és egy ügyfélszolgálatos, aki valóban az illetékeshez irányít minket – aki fel is veszi a telefont. És bár az utóbbival egyetértünk, akad még néhány ötletünk.

1. Hagyjanak békén a boltban

"Én azt szeretném, ha a ruhaboltok eladói nem jönnének oda, hogy miben segíthetnek, hanem megvárnák, hogy miután felmértem a pontos dolgokat, odamenjek és megkérdezzem" – osztotta meg problémáját Krisztián, és nem nehéz egyetérteni vele. Tényleg, miért nem lehet békén hagyni a vásárlót, hadd nézelődjön? Ha valamit nem talál, úgyis megkérdezi, ha nem, legalább nem fáradnak feleslegesen.

2. Ne ígérjenek

"Ha a mosógépszerelőknél, meg úgy egyáltalán az összes
'mesternél' nem lenne alap a másfél-kétórás késés, meg a
folyamatos lehúzás, na akkor lennék boldog" – mondta el András, és mi sem értjük, miért egyeztet időpontot és tesz árajánlatot bárki is, ha aztán tojik rá.

3. Jöjjön a busz!

"Jó lenne, ha a BKV menetrendszerint járna, de már az is, ha csak 2-3 perc késéssel közlekedne. Viszont az, hogy hetente kétszer kimarad két busz csak úgy, minden magyarázat nélkül, az köcsögség" – véli Klára. Joggal. A menetrend elvárásokat ébreszt, le vele!

4. Zöldhullámot!

"A Mechwart-ligetnél van egy zöldhullám, amit elvileg el lehetne kapni, de sose sikerül. A lámpa egyébként a Margit körúton, a Kis Rókus utcánál van, amit ha a Moszkva felől jössz, sosem lehet elkapni. De biztos mindenkinek, aki vezet, vannak ilyen mumuslámpái" – véli Árpád, aki szerint tök jól lehetne közlekedni, de hát nem.

5. Útmutatást!

A GPS elvileg a naprakész kartográfiai atyaúristen, amely minden közlekedési bosszúságtól megkímél. Elvileg. "Ha nem a legnagyobb susnyásban derül ki, hogy a kölcsönkért GPS külföldön nem ismeri azokat az utakat, amikre navigál, de azért bátran osztja a jótanácsot, hogy merre is menj" – járt pórul Attila.

6. Automata, működj!

"Utálom, amikor hiába van nálam apró, az automata nem fogadja el – ez főleg parkoláskor idegesítő. Sokszor a kétszázast hiába verem a földhöz, akkor sem nyeli be, úgyhogy mehetek boltba, hogy vegyek valami hülyeséget, és közben reménykedem, hogy nem büntetnek meg" – mondta Róbert. Sylt a szerkesztőségi italautomata készíti ki, amely hajlamos elnyelni a pénzt, de ha nem, a vágyott termék megszerzéséért műtétet kell végrehajtani a gépen, amitől még a keze is koszos lesz.

7. Honlap, ne hazudj!

"Tipikusan karácsonyi élmény, de máskor is jellemző, hogy vásárlás előtt direkt ellenőrzöm online, melyik boltban árulják azt a cuccot, amit keresek. Aztán elmegyek az adott boltba, és kiderül, hogy nincs belőle" – jelezte a problémát István, aki jobb híján ilyenkor átmegy egy másik boltba, de nem mindenki ilyen béketűrő.

8. Sor, haladj!

"Miért van az, hogy ha elmegyek postára, és beállok a sor végére, akkor mindig a többi halad gyorsabban? Miért a sokkal utánam érkezők végeznek előttem?" – tépelődött Zoltán. És igen, a boltokban is ugyanez a helyzet. Az ok ismeretlen, a megoldás viszont ismert: ha nem minden ablakhoz külön sor állna, hanem egy sor lenne, és a következő sorbanálló az éppen felszabadult ablakhoz mehetne, akkor ilyen nem fordulhatna elő. Nálunk mégis ragaszkodnak a többsoros rendszerhez.

9. Csomagolás, ne hazudj!

"Hosszú a hajam, baromi nehéz kifésülni. Időről időre kipróbálok olyan samponokat és balzsamokat, amik elvileg ezen segítenek. Nem a bullshitre megyek, csak a kifésülésre. Sose jön be. Miért ígéri, ha nem tartja be?" – tette fel a kérdést Kitti.

Melyik a legbosszantóbb?

Annát egy light sajt verte át csúnyán: alacsonyabb zsírtartalmat és változatlan ízt ígért. Majdnem harminc deka, műanyag állagú és ízű terméket dobott ki. És tényleg: miért nem azt írják a balzsamra, hogy jó az illata, a sajtra meg csak annyit, hogy kevesebb benne a zsír?

10. Kibontható italokat, most!

"Úristen, úgy szeretném, hogy az energiaitalok kibontásánál végre ne fröcsköljem vele össze az ujjamat!" – hangzott Károly bánata, ami már közelít a first world problems-tünethez. De tény, hogy a csomagolás nem csak hazugságra, hanem károkozásra is hajlamos. Az cáfolja meg, aki még sosem vágta el konzervdobozzal a kezét.

És még mielőtt

Cikkünk természetesen nem a világ legfontosabb és legnagyobb problémáit kísérelte meg összeszedni, hanem a mindennapos, bosszantó hülyeségeket, amiket pedig könnyű lenne kiküszöbölni. Tudjuk, máshova ivóvíz nem jut, vagy gyerekek lesznek sugárfertőzöttek. Szóval ha ön is mondana egy bosszantó hülyeséget, ami nem a világbéke hiánya, írjon nekünk levelet!