Villantásmentesen zajlott a negyedik Glamour gála, amelyen ismét az év legjobb női és legsármosabb pasijai kaptak díjat. Az év műsorvezetője Tatár Csilla, az év modellje Palvin Barbara, a legsármosabb férfi pedig a Jóban-Rosszbanból ismert Száraz Dénes lett. Rákóczi Ferinek tavaly óta nem fejlődött a humora, és a buli is kísértetiesen hasonlított a 2011-esre.

A csütörtök este megrendezett negyedik Glamour Women of the Year-választáson kapunyitás után nem sokkal egy sötét és tornateremszagú klub várta a celebeket, akik fél kilenc körül kezdtek egyre nagyobb tömegben megjelenni. A kötelező fotófalnál Kisó villantotta a legnagyobb mellközt, és mivel Tóth Gabi nem vett részt a rendezvényen, idén ő volt az egyetlen sortos csaj (Kisó egyébként a Class FM műsorvezetője, és az év műsorvezetője kategória jelöltje volt).

Sarka Kata majdnem segget villant

Hajdú Péter felesége idén nem bimbót, hanem szolid fenékvágatot villantott, az áttetsző csipkés ruha alsórésze ugyanis vagy begyűrődött a fenekébe, vagy a bugyivonala sejlett át az anyagon, de valami nagyon kiemelte az egyre soványabb Sarka farpofáinak formáját. Több olyan híresség is eljött, akit nem jelöltek semmire: megjelent Karsai Zita, Szunai Linda, Vásáry André, Fluor, SP, Csomor Csilla, és még sokan mások, akiket talán fel sem ismertünk a félhomályban. Miután még ők, és néhány furcsán öltözött jelölt lefotóztatta magát, elkezdődött a tavalyihoz megtévesztésig hasonló díjátadó.

„Aki itt van, kérem szépen, az számít, és mindenki nagyon-nagyon készült erre az eseményre” – kezdte Rákóczi Ferenc, aki ugyanolyan jóságos bagolypofával és pont ugyanolyan hangsúlyozással mondta fel a lapos poénokat, mint a támogatók, vagy épp a díjazottak nevét: elég sok értelmezhetetlen, de viccesnek szánt beszólást nyomott, amitől csak a fejünket fogtuk.

Az azért szép volt, ahogy Ricky Gervaishez majdnem méltóan beszólt a színpadra egy szponzorjáték miatt felmenő Horváth Évának („te egy jófej csaj vagy, mégis, mint aki karót nyert, úgy vezetsz műsort”) majd Demcsák Zsuzsának („ő az, aki még Torgyánt is miniszoknyában interjúvolja meg”). Horváth egyébként a szerkesztőkre fogta, hogy úgy viselkedik az Éden Hotelben, mint egy robot, Demcsák pedig javított, Tarlóssal, és nem Torgyánnal interjúzott miniben, de ez mellékes.

6 kategória, 30 ember, 1 duplázás

Idén hat kategóriában lehetett 5-5 híres emberre szavazni a Glamouron keresztül. Ezt 30 ezer olvasó meg is tette, ennek alapján Tatár Csilla lett az év műsorvezetője: na igen, bennünk is komoly emlékeket hagyott jópár Mokka adás, főként az, amelyikben a műsorveztőnő az óriásnyúltól retteg.

A hat kategória szereplői közül egyébként többen szerepeltek már a tavalyi gálán is, ettől még inkább úgy éreztük, hogy a 2011-es gálát nézzük újra. Ugyanaz volt a műsorvezető, ugyanolyanok voltak a kisfilmek is, a hely is, az emberek is. De legalább divattervező kategóriában nem Nanushka nyert, mint 2009-ben, hanem Abodi Dóra, a legjobb modell viszont ugyanaz lett, mint tavaly: Palvin Barbara. Janicsák Veca az év haja díj után végre megkapta az év énekesnője díjat is, azaz többen szavaztak rá, mint Wolf Katira, Fábián Julira, Kozma Orsira és Németh Jucira. A legrövidebb köszönőbeszédet talán a sármos férfi, Száraz Dénes mondta, aki csak annyit tudott kinyögni, hogy nagyon köszöni.

A díjátadó után hatalmas roham kezdődött a pultoknál, savanyú ember-, kaja-  és alkoholszag töltötte be a teret, a díjazottak pedig alig tudtak menekülni a sajtósok elől – de azért igyekeztek. A Chanel 18 éves arca például pisilni sem tudott elmenni egész este, emiatt egy idő után elég türelmetlenné vált és nem lehetett utolérni. Természetesen idén is volt glamouros diszkózás, de ez már csak azoknak volt érdekes, akik még nem unják a Party Rock Anthemet, a díjazottak szokásukhoz híven azonnal elszállingóztak a ceremónia után.

Glamour Women of the Year 2012 – a nyertesek

Az év divattervezője: Abodi Dóra

Az év modellje: Palvin Barbara

Az év színésznője: Pokorny Lia

Az év énekesnője: Janicsák Veca

Az év műsorvezetője: Tatár Csilla

A legsármosabb férfi: Száraz Dénes

Az év hősnője különdíj: Romani Design

Különdíjak: a legjobban öltözött híresség Trokán Nóra, a legszebb bőrű híresség Demmer Erika