Sok pénzért olyan ruhákat venni, amiben az ember úgy néz ki, mint egy szakadt csöves, nem tűnik túl jó ötletnek. Ezekre a ruhákra, úgy látszik, mégis van igény, és nem csak a celebek feszítenek bennük szívesen. Mutatunk hat eklatáns példát olyan méregdrága öltözékekre, amik direkt úgy néznek ki, mintha a tulajdonosuk kukázta volna őket.

A legújabb trendek szerint ugyan a color blocking, az állatminta és a folkstílus hódít, ezek a ruhák mégis nagyszerű befektetésnek ígérkeznek, már ha az ember úgy akar kinézni, mint egy lepusztult punk, vagy mint aki egy hétig ugyanabban a gatyában fetrengte végig a Sziget összes koncertjét.

Aki mégis szívesen beruházna sok pénzért olcsónak kinéző darabokra, annak a következő hat darabot ajánljuk.

Maison Michel kalapja 755 dollár (173.650 Ft), ezért a pénzért egy festékfoltokkal tarkított darabot kapunk, ami távolról nézve egészen úgy néz ki, mint egy madarak által leszart darab.

Ha szívesen lemásolná ezt a csodás fejfedőt, akkor érdemes valamelyik nagyáruházban lőni egy hasonló darabot töredék áron, és akrilfestékkel kicsit bemázolni. A tempera használata kerülendő, mert az első esőben oldódna. Akrilfestéket legolcsóbban a hobbi boltokban lehet venni, de maradék olajfesték is jó megoldást jelenthet.

Alig 895 dollárba (205.850 Ft) kerül Takahiro Miyashita által tervezett nadrág, ami nem elég, hogy szakadt, de még tele van festékfoltokkal is. Az ebay-en árult darab alkalmi vétel, Tokióban ugyanez 1300 dollár.

Szerencsére jóval kevesebbe kerül az Ovadia & Sons shortja férfiaknak. A csíkos rövidnadrág levágott szárú festőnadrágra hajaz, tele van színes foltokkal, és alig 285 dollárért (65.550 Ft) árulja a Barneys. A nadrág mindent hoz, ami most divatos: tengerészstílus keveredik a color blockinggal. A hülyének is megéri.

Ehhez nem kell más, mint egy nadrág, melynek levágja a szárát, majd ruha- vagy akrilfestékkel igény szerint re-designolja.

Mackót Marc Jacobstól érdemes venni, ebben tökéletesen be lehet olvadni a nyolcadik kerületi őslakosok közé. Az 1235 dolláros (284.050 Ft) cumó hordoz némi értéket magában, pamut és kasmír keveréke az anyag. És biztosan kényelmes is.

Hogy ne csak a férfiak járjanak ciki ruhában, van néhány ajánlatunk a nőknek is. A Kenzo cég 1710 dollárba (393.300 Ft) kerülő függönyét felvehetjük a Szigetre, de akár Ozorára is, nem fogunk kitűnni a hippik közül.

Sajnos ennek otthon kiváltható verzióját nem találtuk meg, de ha beérné egy rövidebb darabbal, akkor itt talál egyszerű megoldást, hogyan készítsen nyári ruhát egy teritő felhasználásával.

Ehhez nem kell más, mint egy jó kis jutazsák, egy olló, és kevés varrótudomány. Érdemes alábélelni az anyagot, mert kegyetlenül tud dörzsölni, ha csak úgy pőrén veszi fel valaki. Jutaszövetet gazda- vagy kreatívhobbi-boltokban érdemes keresni, 200-800 forint métere, sűrűségtől függően.

Alig 390 dollárba (89.700 Ft) kerül az Acne cég szakadt miniszoknyája, amit rövidsége miatt csak jó lábú, vékony csajok vegyenek meg.

Ha sajnálna 400 dollárt kiadni érte, akkor itt egy remek videó, amiből kiderül, hogyan érdemes otthon nekilátni a koptatásnak.