Ha ön már ismeri a Florence + the Machine-t, akkor nyilván azért kattintott erre a cikkre, mert egyelőre úgy érzi, hogy ebből az együttesből semennyi sem elég. Ha viszont azt sem tudja, kiről van szó, akkor nagy öröm, ha sikerült önt a címmel idecsalogatni, mert alább egy egészen különleges csajról lesz szó (és kép), aki nagy valószínűséggel önnek is fog tudni olyat mutatni, hogy attól elájul. Ha nem divatban, akkor hangban, illetve zenében. Új ikon született.

Kivételes hang, egyéniség és stílus

A divatvilág általában azonnal rátalál a popzenében sikereket elérő, különcködő, excentrikus csajszikra. Az énekesnők szeretnek döbbenetesen kinézni, a tervezők pedig szeretnék, hogy ruháikat az éppen menő művész tegye még értékesebbé és híresebbé. A divat és popzene szimbiózisának egyik legfrissebb és legeredetibb győztese Florence Welch, akiről kereken harminc fotó található meg képösszeállításunkban.

A 25 éves brit hölgy a Florence + the Machine nevű együttes frontembere-énekesnője-dalszerzője. A zenekar 2008-ban adta ki első nagylemezét, az alábbi 2009-es szám lett tőlük eddig a legnagyobb sláger (egy feldolgozásról van szó), de 2011-es, Ceremonials című második albumukat is érdemes meghallgatni. A produkció egyik fő vonzereje Welch hihetetlenül erőteljes hangja, amivel simán kenterbe verné bármelyik szabadon választott X-faktor-széria teljes gárdáját, de a Florence + the Machine nem csak az énekesnő hangjától olyan lenyűgöző.

A fiús szereléseket nagy tervezők különlegességeire cserélte

Florence Welch eleinte vörös hajával és fiús öltözködésével lett azonnal felismerhető a sajtófotókon, de ahogy együttese egyre híresebbé válik, úgy veszi elő egyre kevesebbszer a férfias zakókat és nadrágokat, és megy el egy ultranőies, romantikus, de valahogy mégis démonian félelmetes-beteg irányba. Ehhez persze általában nem kell más, mint felvenni bármit Alexander McQueentől, de Florence Welch azért a McQueent igazgató Sarah Burtonön kívül más tervezőkkel is jóban van.

Önnek bejön Florence Welch?

Amint képösszeállításunkból is kiderül, az énekesnő az utóbbi időkben szorgalmasan látogatja a divatheteket, de nemcsak nézelődni szokott: legutóbb Párizsban zenélt is a Chanel bemutatóján, mint egykor Lily Allen. A tavaly előtti Oscar-estélyen Valentinóban volt istenien elegáns, míg egy másik alkalommal Stefano Pilatival, az Yves Saint Laurent-től pár hete leköszönt tervezővel bratyizott. És talán mondani sem kell, de Florence Welch a színpadon sem pólóban-farmerben ad elő, hanem a show részét képezik a különleges, leginkább talán a Goldfrapp vagy Róisín Murphy stílusára emlékeztető jelmezek is. Nézze végig a fotóösszeállítást, aztán mondja meg, önnek bejön-e Florence Welch stílusa!