Amerikában 2004 őszén indult a Született feleségek, és a zajos siker hamarosan hozzánk is elért. A széria utolsó részét a héten forgatták le Hollywoodban, és a nyolcadik évadot, egyben az egész sorozatot is záró finálé május 13-án kerül majd először adásba kint. A pletykálkodó, kombináló, szarkeverő, de mindig szexi háziasszonyok 8 éve még újdonságnak számítottak, mert akkor éppen a Szex és New Yorkból ismert szinglicsajok dívtak, de ezekből az asszonyokból azóta jelenség lett, és azóta rendes szóvá vált a legtöbbjükre alkalmazható MILF rövidítés. Így aztán a leginkább helyénvaló búcsú nem lehet más, mint a Született feleségek 8 évadának 8 legjobb MILF-ére visszatekinteni, és persze lepontozni őket egytől tízig.

1. Brenda Strong - Mary Alice Young

Aki soha egy percet sem látott még a sorozatból, az is tudja, hogy a Született feleségeknek négy főszereplője van, négy barátnő. A sorozat kezdete előtt azonban a történet szerint ezek a barátnők még öten voltak, és az eseményeket az ötödik asszony, Mary Alice Young öngyilkossága indítja el.

Ő a történet jelenében ennek megfelelően soha nincs ott, de ő az összes rész narrátora, így Mary Alice folyamatos és egyidejű jelenléte és hiánya következtében a tévénézők mintha vele együtt a túlvilágról szemlélnék a Lila akác közben zajló eseményeket. Álmokon és emlékeken keresztül azonban néha láthatjuk is őt, és micsoda meglepetés, ő is egy érett, titokzatos, vonzó, külsőre tökéletes nő.

De vajon a férfiak álmaiban is ilyen nők szerepelnek, ha MILF-ekről álmodoznak? Ha ön szerint igen, tíz pontot adjon, ha nem találja vonzónak-szimpatikusnak Mary Alice Youngot, akkor kevesebbet! A képre kattintva megnyíló galériában mindegyik színésznőről-szereplőről több fotót is talál, úgyhogy érdemes végiglapozni.

2. Eva Longoria - Gabrielle Solis

És akkor nézzük sorban a négy igazi főszereplőt. Közülük a legfiatalabb és a legszexisebb az Eva Longoria által alakított Gabrielle Solis, aki van annyira dögös, hogy apró termete ellenére elhisszük neki, hogy Solisné fiatalabb korában topmodell volt, holott az ilyen munkákra köztudomásúlag csak 1,80 fölöttieket válogatnak be.

A Született feleségek első egy-két évada alatt Eva Longoriából - aki egykor szépségkirálynő volt - igazi szexszimbólum lett. A vicces nőknek Ellen Degenerestől Csala Zsuzsáig általában rondáknak kell lenniük, vagy ha szépek, akkor a butaságuk a vicces (lásd: Goldie Hawn). Gabrielle Solis tehát már csak azzal is beleírta magát a világtörténelembe, hogy egyszerre volt gyönyörű, intelligens és jó humorú a Született feleségekben. Alább persze elvileg csak a külsejét kell pontozni, de aki akarja, a poénjait is beszámíthatja.

3. Marcia Cross - Bree Van de Kamp

Amíg a Gabrielle Solis-szerűen buja szépségű csajokra meglehetősen széles a kereslet, addig a Bree Van de Kamp-típus csak keveseknek jön be. Nekik viszont valószínűleg a legpiszkosabb fantáziáikban szerepelnek ilyen tökéletes mosolyú, makulátlan ruhájú, mozdulatlan hajú, tisztaságmániás és rendszeresen templomba járó háziasszonyok.

A négy főszereplő közül persze pont a rezzenéstelen arcúra botoxozott Marcia Cross által játszott szigorú, pisztollyal remekül célzó és mindig az erkölcsösséget hangsúlyozó Bree az, aki a legtöbbet pasizik és hűtlenkedik, főleg ebben a nyolcadik évadban. Vigyázat, ez a háziasszony is csak kívülről hűvös!

4. Felicity Huffman - Lynette Scavo

Ő az, aki a MILF kategóriába valószínűleg a legkevesebb férfinál fér bele: Lynette Scavo ugyanis kifejezetten nem szexi. Férfias, kemény, karakán és mindig a gyerekeivel (vagy a munkájával) van elfoglalva, nem azzal, hogy hogy néz ki. Éppen ezért tökéletes a szerepre Felicity Huffman színésznő, aki annyira nőies, hogy leghíresebb mozifilmjében, a Transamericában egy férfit alakít - egy nővé operálásra váló transzszexuális férfit.

Lynette Scavo figurájába nagyon kevés szeretnivaló tulajdonságot vittek bele az írók, ezért hatalmas szerencse, hogy egy ilyen zseniális, 2005-ben Oscarra jelölt színésznőt választottak a szerepre, aki miatt mégis élmény minden egyes jelenet, amiben ez az ötgyerekes anya megjelenik.

5. Teri Hatcher - Susan Mayer

Teri Hatcher még Bond-lány is volt az 1997-es A holnap markában című filmben, így kétség sem férhet hozzá, hogy nagyon jó csajnak számít, illetve hogy valamikor nagyon jó csajnak számított. Az általa alakított, hebrencs Susan Mayer is az, de remek adottságaira ő sosem játszik úgy rá, sosem használja ki őket olyan tudatosan, mint mondjuk Gabrielle Solis.

Persze aki ilyen jól néz ki egy sima farmerben és atlétaszerű ujjatlan felsőben, annak nem is kell nőiességét tovább hangsúlyozni - legfeljebb akkor, ha feltűnik a színen egy rivális...

6. Nicolette Sheridan - Edie Britt

Azt a bizonyos riválist a sorozat nagy részében Nicolette Sheridan alakította, aki fénykorában gyakorlatilag az ötödik főszereplőnek számított a négy barátnő mellett, akik öt évadon át változó intenzitással gyűlölték szemérmetlenül kurvásan öltözködő szomszédjukat. Edie Britt mindig valaki másnak a férjére-pasijára hajtott, és a cél érdekében nem átalott akár bikinis autómosós jeleneteket, akár megrendezett öngyilkosságot bevetni.

Edie Brittnek az őt alakító színésznő válságban túlzottnak bizonyult gázsikövetelései miatt kellett csúfosan meghalnia az ötödik szezon vége felé, de emléke azóta is kitörölhetetlenül él a nézőkben. Főleg a férfi nézőkben valószínűleg.

7. Dana Delany - Katherine Mayfair

A Született feleségek minden évadjának megvolt a maga rejtvénye-rejtélye, aminek kapcsán a nézők izgulhattak, a szereplők meg detektíveskedhettek. A negyedik évad rejtélyét bizonyos Katherine Mayfair segítségével szolgáltatták az írók, és a Dana Delany által megformált karakter a jelek szerint olyan népszerűnek bizonyult, hogy a szereplőt a rejtély megoldódása után is a sorozatban tartották még két évre.

Katherine Mayfair egyébként Bree Van de Kampnak volt riválisa, illetve gyakorlatilag klónja. Először ennek megfelelően gyűlölték egymást, aztán amikor az kezdett unalmassá válni, akkor összehaverkodtak. Aztán amikor Dana Delany kapott egy igazi főszerepet egy másik sorozatban, akkor Katherine Mayfair megszűnt létezni.

8. Vanessa Williams - Renee Perry

Viszont az utolsó két évadra is kellett egy ötödik csaj a szokásos négy mellé, ő lett a dúsgazdag, frissen elvált, gyönyörű és velejéig cinikus Renee Perry, akit azzal a felkiáltással kaptak elő az írók a semmiből, hogy régen Lynette legjobb barátnője volt. Megjelenésének igazi oka persze nem más, mint hogy véget ért a Betty, a csúnya lány című sorozat, amelynek egyik főszereplője, Vanessa Williams új munkát keresett.

Az egykori szépségkirálynő és popénekes van olyan dögös, hogy tényleg kár lenne megfosztani a tévénézőket a látványától, a Született feleségek végeztével egy 666 Park Ave című sorozatban fogja folytatni.