Tíz szépség, akik nemcsak részt vehetnek a legrangosabb sporteseményen, és néhányuk jó eséllyel éremmel is hazatérhet, de mindegyikük megállná a helyét bármelyik férfimagazin fotózásán is. Rájuk mindenképp érdemes lesz figyelni a július végén kezdődő londoni olimpián.

Jakabos Zsuzsanna - úszás

Jakabos, fiatal kora ellenére – mindössze huszonhárom éves – már a harmadik olimpiáján fog részt venni a nyáron, hiszen mind Athénban, mind Pekingben ott volt, igaz, érmet nem szerzett. Európa-bajnokságokon viszont többször is diadalmaskodott: legutóbb 2010-ben szerzett egy bronz- és egy ezüstérmet.

Gyenesei Leila - öttusa

Gyenesei Leila is rutinos olimpikon, hiszen ő is részt vett a pekingi játékokon. A legnagyobb sikerét viszont nem ott, hanem a 2008-as, budapesti világbajnokságon érte el, ahol váltóban aranyérmet szerzett. Azt pedig már csak az érdekesség kedvéért áruljuk el, hogy az ifjú amazon jogot hallgat, édesapja pedig nem más, mint Gyenesei István, korábbi önkormányzati miniszter.

Mészáros Anett - cselgáncs

Mészáros néhány nappal a londoni olimpia indulása előtt fogja ünnepelni a huszonötödik születésnapját, de ő is szép sikereket mondhat magáénak. Pekingben a hetedik helyet szerezte meg, míg rá két évre Bécsben az Európa-bajnokoknak járó aranyérmet akasztották a nyakába, tavaly pedig a világ harmadik legjobbjának járó bronzérmet vehette át a párizsi világbajnokságon.

Kovács Katalin - kajak-kenu

Kovács Katalint senkinek sem kell bemutatni, hiszen ebben a társaságban ő a legillusztrisabb személyiség. Kimondani is elképesztő, de eddig harminchatszor lett világbajnok, huszonegyszer Európa-bajnok és kétszeres olimpiai bajnok. Talán nem is teljesen véletlenül ismeri a fél világ Kajakkirálynő néven.

Böczögő Dorina - torna

Böczögő Dorina is ott volt már Pekingben, és Londonba is sikeresen kvalifikálta magát, úgyhogy csak reménykedni tudunk, hogy nem esik ki időnek előtte, mint négy évvel ezelőtt. A fiatal lány Berki Krisztián mellett az olimpiai tornászaink egyik legnagyobb reménysége: sokan már a következő Ónodi Henriettát látják benne.

Póta Georgina - asztalitenisz

Póta is rutinos versenyzőnek számít, hiszen Pekinget ő is megjárta, ráadásul egyszer csapatban (2007, Belgrád) egyszer pedig női párosban (2008, Szentpétervár) is Európa-bajnok lett. Londonban már biztosan elindul, mindössze azt nem tudni, hogy csapatban küzd-e majd, vagy egyéniben.

Czékus Eszter, Kiss Szofi - szinkronúszás

A felhozatal legfiatalabb tagjai, akiket egyértelműen egyszerre kell emlegetni, hiszen páros szinkronúszásban indulnak. Czékus Eszter és Kiss Szofi mindössze a tizenhetedik életévét tapossa, és már az olimpiára való kijutásuk is külön bravúr, hiszen magyar szinkronúszók 2000-ben kerültek utoljára olimpiaközelbe.

Drávucz Rita - vízilabda

A harminckét éves Drávucz Ritát sokan a világ egyik legjobb női vízilabdázójának tartják. Csapattársai szerint egyértelműen ő a közösség motorja, aki játékával és elszántságával Pekingben a negyedik helyig vezette a magyar válogatottat. Az már csak hab a tortán, hogy a pekingi olimpián részt vevő hölgyek szépségversenyén az előkelő harmadik helyet szerezte meg.

Mohamed Aida - vívás

Kovács Katalin mellett a szintén harminchat éves Mohamed Aida a mezőny másik veteránja, aki már a sokadik olimpiáján csattogtatja a pengét. Vívásban a londoni olimpiára szokatlanul kevés sportolónk jutott ki, Mohamed Aida pedig itt is biztos pont. Ráadásul gyermeke születése után nem sokkal már vissza is nyerte a csúcsformáját, ami remélhetőleg Londonba is elkíséri majd.