Sergio Ramos rövidre vágatta indián-haját, Cristiano Ronaldo a meccsek félidejében is a zselézéssel van elfoglalva, Balotelli frizurája annyira extrém, hogy le se merjük írni, mire hasonlít, Wayne Rooney pedig egy idejében elvégeztetett hajbeültetéssel gondoskodott róla, hogy az Eb-n már dús hajába kaphasson a szép. Ön pedig pontozhat, 1-től 10-ig, melyik focistának legjobb a frizurája: 10 pontot az kapjon, akinek ön szerint egyértelműen menő haja, 1-et az, aki inkább ne csinált volna semmit a fejével!

1. Sergio Ramos - indiánból jófiú

A Sportgéza szerint messziről felismerhető vadállat indián konszolidálta külsejét az Eb-re, vállig érő, általában pánttal hátrafogott hajából felül hosszabb, oldalt rövidebb jógyerek-frizurát vágatott. A Real Madrid 26 éves hátvédje, egyébként a 2010-es labdarúgó-világbajnokságon minden meccsen kezdő volt, és neki is nagy szerepe volt abban, hogy a spanyolok a kieséses szakaszt kapott gól nélkül tudták le. De ez most mindegy is: hogy szebb Ramos? Hosszú, vagy rövid hajjal?

2. Cristiano Ronaldo - a leghiúbb zselékirály

A portugál válogatott tagja igazából nem csak az Eb alkalmából vált hajat, hanem két félidő közt is képes a frizurájával foglalkozni: a németek elleni meccsen például simán újrazselézte oldalt felnyírt, fejtetőn félhosszú haját. Respect. Igazi zselékirály, plusz a sportosok szerint állandó hisztikirály, és többszörös gólkirály is.

3. Raul Meireles - kopaszon

A 29 éves focista tavaly 15 millió fontért igazolt a Chelsea-be, egyébként a portugál labdarúgó-válogatott tagja. Ő nem sokat változtatott a haján, csak rövidebbre nyírta a csutakot a feje tetjén, eddig volt haja, most meg kopasz. Annyiból igaza van, hogy könnyebben kezelhető így a haja, nem kell külön hajszárítással, frizurakészítéssel szórakoznia. Meg igazából az arca is szimpatikusabb lett, mint eddig volt. Vagy mégse?

4. Mario Balotelli - szőke punk

A ghánai bevándorlók gyerekeként, Olaszországban született fekete focista mindig extrém frizurákkal mászkál, tőle szinte elvárás, hogy egy-egy nagyobb focieseményre új frizurát csináltasson. A 21 éves Balotelli eddig rövid, göndör punktaréjjal mászkált, most ezt a hajcsíkot ki is szőkíttette feje tetején, extrém és messziről felismerhető, az biztos.

5. Wayne Rooney - tényleg kinőtt a haja

Az angolok 26 éves csatára elég korán kezdett kopaszodni: eddig a meccseken csillogó fejtetejéről lehetett a legkönnyebben felismerni, az Eb-n már egy jófiúsan oldalra fésült frizurájú, szőke Rooney-t kell a pályán keresni, ugyanis jól sikerült a hajbeültetése, amire 30 ezer fontot (11 millió forintot) költött. Most már akkora a sérója, hogy nyíratnia kell: a Mirror szerint pont úgy néz ki, mint Meireles és Tin-Tin szerelemgyereke, attól még önöknek simán tetszhet. Ha mégse tetszik, vagy a fejeken kívül a felsőtestekre is kíváncsi, akkor Kockahas blogunkban nézegethet ukrán, francia, svéd és angol focistákat félmeztelenül.