Megkezdődött Madonna legújabb világ körüli turnéja, és a héten azzal sokkolta először az isztambuliakat aztán a rómaiakat, hogy egyik közönségnek a mellét, a másiknak a fenekét vette elő a fellépőruhából. Ebből az alkalomból a heti trendben Madonna leghíresebb villantójelmezeire tekintünk vissza, hiszen a popkirálynő 1984-ben seggestül robbant be a köztudatba, így végülis nem meglepő, hogy 53 évesen még mindig visszanyúl a gyökereihez.

1985 - Like a Virgin

Madonna első, 1983-as nagylemezének mérsékelt sikere után az énekesnő a Like a Virgin című dallal vált világsztárrá. Az azóta klasszikussá vált számot az első, 1984-ben rendezett MTV VMA díjkiosztón adta elő menyasszonynak öltözve. A koreográfia mintha nagyrészt improvizatív elemekre épült volna, mindenesetre egy emlékezetes hempergésben végződött. Amerikai tévénézők milliói így nemcsak a Like a Virgin című dallal szembesülhettek ekkor először, hanem Madonna pucér combjaival és fenekével is, hiszen az utolsó refrénre a művésznőnek sikerült kifetrengenie a tüllszoknya takarásából, amint azt a fenti videó remekül mutatja.

1990 - Vogue

A Madonna-produkció a ’80-as években nagyon sok mindenről szólt a nemkívánt terhességektől a latin kultúrán keresztül a vallásig, de a szex mindig is előtérben volt. A Vogue 1990-es klipje azonban még így is sokkolóan hatott, hiszen ebben egy olyan csipkeblúzban teszi-veszi magát Madonna a kamerának, amin keresztül egy az egyben átlátszik a melle, bimbóstul. Ezt még lenyelte az MTV, valószínűleg mivel szexuális aktusokra még utalás sincs a klipben, de ugyanebben az évben a Justify My Love-ot már betiltották, mivel az konkrétan egy orgiát mutat be, igaz, ezt úgy, hogy Madonna melleiből kevesebb látszik, mint a Vogue klipjében.

1992 - Erotica

Innentől kezdve Madonna gyakorlatilag az összes többi témát hanyagolta, és a ’90-es évek első pár évében a szexen kívül másról nem is nagyon bírt szólni. Ekkor jelent meg az Erotica című album és a Sex című könyv, amiknek vizuális anyagában Madonna tényleg mindent megmutat, és most már nem tüllön vagy csipkén keresztül. Rihanna mostani villantási kényszerét arra lehet fogni, hogy nagyon fiatal még, érthető, hogy forr a vére, csak 24 éves. Madonnáról ugyanezt nem lehetett elmondani az Erotica-korszakban, hiszen 1992-ben a 34. életévét töltötte be.

1992 - Jean Paul Gaultier divatbemutatója

Egy dolog egy viszonylag kis létszámú fotós- vagy filmstábnak vetkőzni, majd a képeket közzétenni, és megint más dolog nagy nyilvánosság, népes közönség előtt egy színpadon élőben vetkőzni. Madonna erre is 1992-ben kerített sort először, egy Jean Paul Gaultier-divatbemutatón, a kifutón. A szerelésről több fotó is látható képösszeállításunkban, érdemes megfigyelni, a felsőrész mennyire hasonlít arra a melltartóra, amiben Madonna mostani koncertturnéján villogtat - természetesen azt is Jean Paul Gaultier tervezte.

2000 - American Pie

Madonna karrierjének az utóbbi bő 15 éve azért már jóval nyugisabb volt a kezdeteknél. Az ezredforduló környékén mégis becsúszott egy olyan villantástípus, amit Madonnától addig nem láthattunk: az American Pie videoklipjében teljesen megmagyarázhatatlan módon kőművesdekoltázsát rázza a kamerának, azaz fenekének vágata jó pár centire kilóg a szűk farmerből (ha nem szeretné az egész videót végignézni, 3:40-hez tekerjen a farpofákért!). Hogy ez az akkor 41 éves Madonnától szexi volt-e, azt döntse el az alábbi szavazás.

2012 - MDNA turné

Ön szerint melyik volt a legizgalmasabb?

Negyvenen túli nőkkel ritkán foglalkozik a média, és jó vitatéma, hogy Madonna javít vagy ront-e ezen a helyzeten az utóbbi pár évben elővezetett munkásságával. Egy biztos, ezen a héten két koncertjén is olyat tett, amire a ’90-es évek óta nem volt példa: szándékosan, színpadon villantott. Isztambulban a mellét vette elő, ami a fenti videón 2:54-től látszik, majd később Rómban a műsornak ugyanennél a részénél a fenekéből mutatott valamennyit. Mindeközben az 54 éves művésznő hátán a No Fear felirat látható, de hogy ezzel arra utal-e, hogy ő maga nem fél semmitől, vagy esetleg a közönséget figyelmezteti, hogy ne ijedjenek meg az ötvenen túl pucérkodó Madonna látványától, azt nehéz eldönteni.