Carla Bruni, Samantha Cameron, Michelle Obama, Ránija királyné és természetesen Jackie Kennedy. Megannyi gyönyörű nő, akik biztos támaszként állnak vagy álltak elnöki uruk mellett. Szavazzon, melyikük a legszebb!

Ránija Ál Abdullah, Jordánia

Ránija az egyik kakukktojás ezen a listán, hiszen nem elnökfeleség, hanem konkrétan királyné, mégpedig II. Abdullah jordán király felesége. Ránija Ál Abdullah 1999-től számít hivatalosan Jordánia királynéjának, és mielőtt főállású uralkodó lett volna, arisztokrata származása ellenére sem vetette meg a munkát: dolgozott többek közt a Citibanknál, illetve az Apple-nél is. Érdekesség, hogy 2004 óta a jordán hadsereg tiszteletbeli ezredesi címét is viseli.

Cristina Fernandez de Kirchner, Argentína

Az argentin szépség a másik hölgy, aki már nem First Lady, noha volt az is, hiszen férje, Néstor Kirchner korábban Argentína köztársasági elnöke volt. Az angol származású Cristina Fernandeznek azonban sikerült az, ami Hillary Clintonnak legutóbb nem, ugyanis 2007-től ő Argentína köztársasági elnöke. Ebben a tisztségben egyébként elődje épp a férje volt.

Aszma el-Aszad, Szíria

A Londonban nevelkedett, és a legrangosabb brit iskolákat kijáró Aszma el-Aszad Ránija királynéhoz hasonlóan a bankszakmában dolgozott, mielőtt First Lady lett belőle: először a Deutsche Bank Groupnál, majd később a J.P. Morgannél tevékenykedett. Házassága mindenkit meglepett, ugyanis a mostani szír elnökkel, Bassár el-Aszaddal folytatott románcát sikerült annyira titokban tartani, hogy a világ csak a házasságkötésük alkalmával eszmélt.

Michelle Obama, USA

Az Amerikai Egyesült Államok első fekete bőrű elnökének, Barack Obamának a felesége, Michelle Obama Chicagóból származik: abból a városból, amely egyetemén a későbbi elnök tizenkét éven át tanított. Michelle Obamát a kiváló ízlése miatt leginkább Jacqueline Kennedyhez hasonlítják, azt viszont már kevesebben tudják, hogy a First Lady bátyja, Craig Robinson elismert figurája az amerikai sportéletnek: jelenleg az Oregon State University kosárlabdacsapatának vezetőedzője.

Sandra Elisabeth Roelofs, Grúzia

Grúzia First Ladyjének nem különösebben grúzos neve mögött az rejlik, hogy a hölgy eredetileg holland, illetve most már holland-grúz kettős állampolgár. Roelofs nyelvészetből szerzett doktorátust, hat nyelven beszél, és Mihail Szaakasvili grúz elnökkel közösen két gyermeket nevel.

Carla Bruni, Franciaország

Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök felesége legalább annyira ismert, mint nagynevű férje. Carla Bruni egy igazi reneszánsz ember: építészetet tanult, majd modellként szerzett hírnevet, később pedig a zenészpályára lépett, és mostanáig több lemeze is megjelent.

Samantha Cameron, Nagy-Britannia

Az angolok First Ladyje, az igazán patinás arisztokratacsaládból származó Samantha Cameron olyan felmenőkkel büszkélkedhet, mint például Boleyn Anna és Howard Katalin, akik mindketten VIII. Henrik angol király feleségei voltak, és mindkettejüket lefejeztette a véreskezű uralkodó. Cameron három gyermeket nevel férjével, David Cameronnal, az angol miniszterelnökkel: első gyermekük, Ivan Reignald Ian fiatalon meghalt.

Szavazzon, ki a legdögösebb First Lady!

Mehriban Alijeva, Azerbajdzsán

Azerbajdzsán első asszonya igen fiatalon, mindössze tizenkilenc évesen házasodott össze a későbbi elnökkel, Ilham Alijevvel, aki 2003 óta áll az ország élén. Alijeva híres a jótékonysági munkáiról: férje elhunyt édesapjának, Hejdar Alijevnek a tiszteletére alapítványt hozott létre, amely célja Azerbajdzsán kulturális életének fellendítése.

Jacqueline Kennedy Onassis, USA

Jackie Kennedy, mint az örök First Lady természetesen erről a listáról sem maradhat le, noha életútját csak az nem ismeri, aki egy hegyi barlangban töltötte az elmúlt ötven évet. Házassága a meggyilkolt JFK-val még akkor is milliók számára jelent példát, ha a legenda szerint az egykori elnök oda-vissza csalta a feleségét.