horoszkóp

Vetkőzzön neki! - 6 praktikus tipp hőséghez öltözéshez

2012.07.06. 13:14
Nyáron, főleg ebben a forróságban, nem lehet eléggé nekivetkőzni. Bármit csinálunk, a 38 fokos hőségben csorog rólunk a víz, odatapadunk a BKV műbőr üléseihez, és csendesen elfolyunk. A nőkön szinte alig van ruha, a férfiak megmaradnak a rövidnadrág-trikó mellett, ha engedi a munkahelyük. Mielőtt lassan elpárololognánk, megnéztük, mit érdemes felvenni, és mi az, ami feltétlenül kerülendő?

1. Az arabok ugye tetőtől-talpig felöltöznek, de az ausztrálok is simán hosszú ujjúban flangálnak, akármilyen meghökkentőnek is tűnik. Ennek ellenére ők csinálják jól. Azzal, hogy alig kerül ránk ruha, egyrészt kitesszük magunkat a nap káros sugarainak, másrészt folyni fog rólunk a víz, amit semmi nem tud felitatni, kivéve, ha BKV-val járunk, és találunk ülőhelyet.

2. A kalap, bár furán hathat, nem árt, sőt nem csak divatos, hanem praktikus is. Egyrészt a fej nem kap közvetlen napfényt, a szemet védi a karima, és ha szalmából, vagy más könnyű anyagból készült, még a szél is átfúj rajta.

3. A felsőtestre legszívesebben semmit nem húzna az ember, de ezt kevesen teszik meg. A melltartó (főleg a push-up) ilyenkor tud igazán izzasztó lenni, főleg, ha nem pamutból készült, vagy jó kis szivacsbetét segíti a mellek helyes állását. Melltartóból csak pamutot keressünk, vagy vegyünk fel atlétát, a több rétegű öltözék idén megint divatos lett. Persze az atléta vagy a spagettipántos trikó se legyen műszálas, akármilyen olcsón lehet kapni a turiban vagy a Zara/Bershka/Mango háromszögben. Érdemes a bővebb darabokat keresni, így legalább egy kicsit tud szellőzni a bőr. Akármilyen eretneknek tűnik a gondolat, de egy könnyű fehér hosszú ujjú vagy egy világos ing jó választás lehet, és akkor az irodában sem fagyunk meg.

4. Miután eldöntöttük, hogy felveszünk-e bugyit vagy alsónadrágot, jön a nehéz kérdés. Kilógó lábak, vagy bő hosszú szoknya, esetleg egy decens nadrág? Pár óra múlva mindentől szenvedni fogunk, de első körben jó választás lehet mindegyik, amennyiben nem túl szűk, és nem nylon/poliamid van a címkéjére írva. Ha mindenképp műszálasat vennénk fel, akár leggingset is felvehetünk alá, bár ettől kissé diáklányos külsőnk lesz.

5. Zárt cipőt személy szerint elképzelni sem tudok nyáron a lábamon, de ha balerinát venne fel, akkor az legyen belül bőr, különben izzadni fog a lába, ami senkinek sem jó. Napközbenre nem ajánlott a tűsarkú, ebben az időben a vénáknak sem tesz jót, azt hagyja meg egy esti partira.

A szandálok és flip-flopok esetén is érdemes megnézni, milyen a talp, nehogy egész nap az izzadságunkon csúszkáljunk.

6 .A férfiaknak sem könnyebb, bár ők nem sokat variálhatnak, az atléta kontra rövidujjú, illetve a rövidnadrág kontra bő vászonnadrág jön szóba. Van, aki ilyenkor is képes farmerben járni, ők válasszák a könnyebb anyagúakat, de a lenvászon is nagyon jó lehet, egy baja van, hogy gyűrődik, de ezzel a pasik úgysem foglalkoznak.