Pride-trend: Rózsaszín egyenruha és bicikli

2012.07.08. 15:04
Komolyabb atrocitás nélkül, tökéletes kánikulában zajlott le a 17. Budapest Pride melegfelvonulás. A hőségre mindenki máshogy készült - arcok és szettek a vidám menetből.

Laura és Jasmine

01-asdf-IMG 3046
Fotó: Velvet

Laura és Jasmine Londonból érkeztek és imádják a szokatlan kánikulát. Utcai szettjüket egy-egy szivárványzászlóval tették felvonuláskompatibilissé. „A hétvégére jöttünk Budapestre, és azért most,mert már régóta meg akartuk nézni az itteni Pride-ot és a várost is. Összekötöttük a nyaralást és aPride-ot, szóval a melegnek is örülünk!”

David

02-asdf-IMG 3050
Fotó: Velvet

David Ausztráliából jött a párjával. A félmeztelen felsőtest-rövidnadrág kombó szörfözéshez készülődve is megállná a helyét, de a Városligeti fasornál is jól mutat. „A budapesti nagyon különbözik az összes Pride-tól, ahol eddig voltam, a barikádok, a rengeteg rendőr és a környékenlakók távolmaradása miatt. Furcsa, de tudom, hogy meg akarnak védeni. Kár, hogy akik kintmaradtak, nem tudnak részt venni, még csak ide sem tudnak jönni, megnézni, mi történik.”

Attila és Zac

03-asdf-IMG 3057
Fotó: Velvet

Attila és Zac sem készültek különleges öltözettel, ők a jelenlétükön kívül rovásírásos táblával protestáltak. „Mindkét csoport magyar, mi is és az ellentüntetők is, ez egyfajta vicc, ha esetleg nem beszélnek magyarul, csak a rovásírást értik, akkor így ők is megértsik a mondandónkat.”

Rózsaszín pride

05-asdf-IMG 3063
Fotó: Velvet

Gárdista egyenruha Pride-kiadásban: rózsaszínben és szivárványos cicával, pink, valamint csillámos bakanccsal kiegészítve. A lányok így tették meg a Városliget-Alkotmány utca távot, és nem kívántak hozzáfűzni semmit a választáshoz, ők így demonstrálnak.

Gábor

07-asdf-IMG 3070
Fotó: Velvet

Több Anonymus-álarcos vonuló is feltűnt a tömegben. Gábor egyébként arccal is vállalná, hogy kimegy a felvonulásra, régebben sima utcai ruhában vett részt az eseményen, de most azért választotta ezt, hogy közösséget vállaljon a nemzetközi hackercsoporttal.

Anikó

08-asdf-IMG 3073
Fotó: Velvet

Anikó kényelmes szettben, biciklivel érkezett, a meleghez öltözött és nem a felvonuláshoz. „Fel sem merült, hogy nem jövök ki, mert nagyon fontosnak tartom ezt az ügyet, ami nem magamutogatás, azzal ellentétben, ahogyan sokan gondolják, hanem egy demonstrálása annak, hogy van egy kisebbség, amelyik jogokat követel magának, mert joghátrányban él. Legyen valaki hetero, meleg, biszexuális vagy transz, ha egyetért ezzel a követeléssel, akkor ki kell jönnie.”