Nevetségesre barnított modellek, hordhatatlanul magas sarkak és fodros, magas derekú, rojtos, színes bikinik árasztották el a kifutót Miamiban, ahol bikinishowt tartottak a Mercedes Benz divathetek keretében. A rengeteg fürdőruhában rengeteg szép fenék lapult, nézze meg gigagalériánkat!

A Miami divathéten közel 2000 márka vonultatta fel termékeit, melyek mind a 2013-as fürdőszezonra készültek: ennyiből lehetetlen kiválogatni a legjobb és legmarkánsabb trendeket, a külföldi divatmagazinok mégis megpróbálták. Az átlagosnál több magas derekú bikinit és egyrészes fürdőruhát láthattunk, a minták közül végre eltűnt a leopárd, jött helyette a sárkány és a különböző neonszínek, de a tervezők inkább a fazonokkal, mint a mintákkal játszottak. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden minta eltűnik, lesznek virágok, törzsi minták, csíkok és elvétve batikolás is, tehát marad a szokásos teljes káosz a bikinitrendben.

A tervezők közül Mara Hoffmann ragadta meg legjobban a veszkós-indiános vonalat, ami jövőre valószínűleg nagyon menő lesz, akárcsak a Lisa Burke által kifutóra küldött pin-up stílus. A vastagabb derekú nők örülhetnek, minden második tervező köldököt takaró alsórészt tervezett, de nem csak a bugyikkal, a felsőkkel is fantáziadúsan bántak: van kendőszerű, rojtokkal borított, fodros, csavart. A legtöbb újdonság háromszög alakú bikinifelsőkre került – végre kikopóban a csíktop, avagy bandeau felsőrész.

Az egyrészesek közt dominálnak a trikinik, minden fürdőruhát különös helyeken lyuggattak ki. Az unalmasabb fazonokat hosszú szalagokkal dobták fel, melyeket a legkülönbözőbb módokon csavarhatunk magunk köré. 2013-ban tehát a trendi nő nagyon hülye mintában fog lesülni… A Poko Pano anyagában mintás, fehér, mégis trópusi hangulatot árasztó bikinijeit méltatták a szakemberek a Daily Mail-nél, illetve a Vitamin A kígyómintával fűszerezett, vintage stílusú cuccait. A Caffe Swimwear luxuspicsás bikinijei is elnyerték a divatszakik tetszését.

A fürdőruhákról ennél nem is nagyon lehet többet elmondani, a képekből minden kiderül. Ami a modelleket illeti: szerencsére nem csak csontkollekciók vonultak kifutóra, voltak szép számmal kisportolt, nagymellű manökenek is. Az egyik márka kifejezetten húsos nőkkel mutatta be termékeit, a fehér bőr azonban Miamiban nem divat, annyira nem, hogy az L Space bemutatóján nevetségesen barnára festették a modellek arcát – a többiek csak simán napbarnítottak voltak. Nézze meg a fürdőruhákat és a hibátlan testű modelleket a galériában!