Kurt Cobain a gitárját, Marilyn Manson a térdét, Lady Gaga a mikrofonját használja, Axl Rose pedig egyszerűen beugrik a közönségbe, és lemészárolja a támadót. A legjobb színpadi verekedések, videókkal.

Linczényi Márk, a Kolin énekese nem nagyon tudta megvédeni magát, amikor Pécsett egy rajongó, felbőszülve azon, hogy a frontember a színpadon smárolta le szíve hölgyét, bemosott neki néhányat. Linczényi szerint a Kolinnal mindig is inkább külföldön szerettek volna érvényesülni, úgyhogy nincs is ennél jobb alkalom, hogy megnézzük, hogyan kezelik az ilyesfajta szituációkat a legnagyobb rocksztárok.

Az első felvétel több mint húszéves, és abba a korba röpít vissza minket, amikor szegény Kurt Cobain és zenekara, a Nirvana még nem volt tízmillió lemezt eladó MTV-ikon, csak egy klubzenekar a sok közül. A hangosítás hiányosságai miatt láthatóan frusztrált Cobain itt a tömegbe vetődve vezeti le a feszültségét, a színpadra pedig a hajánál húzza vissza a klub kidobóembere, amit a törékeny frontember úgy hálál meg, hogy egyszerűen belevágja a nagydarab férfi arcába a gitárját.

Vannak, akik a saját zenésztársaikkal sem bánnak kesztyűs kézzel. Amerika botrányhőse, Marilyn Manson még mostanában sem kíméli se a közönséget, se a saját zenekarát. Ezen a régesrégi felvételen például a zenekar akkori dobosát, Ginger Fisht teszi hidegre a mikrofonállvány segítségével, az alábbi videón pedig a gitáros John5 kapta arcába az énekes térdét, amit jól láthatóan zokon vesz.

Amíg Manson a térdét, Lady Gaga a mikrofonját használja, ami sokkal inkább tűnik véletlen balesetnek, mint szándékos agressziónak, de ezzel együtt szerencsétlen táncosnő, akit Gaga mikrofonnal törölt szájon, valószínűleg jóval nagyobbat kaphatott, mint a Kolin frontembere, hiszen jól látszik, hogy felállni is alig tud.

Axl Rose, a Guns 'n Roses frontembere viszont a rajongókat szereti szabályozni. Ezen a szintén igen régen, 1991-ben készült felvételen az énekes egy fényképező nézőn húzta fel magát annyira, hogy a zenekart leállítva a tömegbe ugrott, hogy megrendszabályozza az illetőt. A koncertet végül nem folytatták, mivel Rose durcásan lerohant a színpadról, a csalódott rajongók pedig gyakorlatilag darabokra törték az egész berendezést.

Ha már szóbakerült a Guns 'n Roses, akkor a zenekar egykori gitárosának, Slashnek két évvel ezelőtti akciója mindenképp ide kívánkozik. Ő viszonylag békésen tűrte, hogy a színpadra felrohanó, ránézésre is száz kiló körüli rajongó, valamint a nyomában érkező biztonsági őr együttesen kenje rá az előtte lévő hangfalra, és még a Sweet Child O' Mine szólóját is hibátlanul játszotta tovább: mindössze a gitárja hangolódott el egy kicsit.

Ha az ember túl nagy sztár ahhoz, hogy saját kezűleg intézze el a problémát, akkor fel kell fogadnia néhány kiöregedett amerikaifutballistára emlékeztető testőrt, akik elsimítják a kínos szituációkat. A magát ezen a felvételen vélhetően szokás szerint nyugisra szívott Snoop Dogg ezt a megoldást választotta, így neki nem kell különösebben küzdenie, viszont legalább testközelből nézheti végig, ha a színpadon egy ehhez hasonló tömegverekedés tör ki.

50 Cent viszont már jóval harciasabb figura, hiszen ezen a felvételenjól látszik, hogy amikor a színpadra rohanó rajongó el akarja kapni a nyakát, rögtön beleveti magát az akcióba, és csak az egyik, nála jóval nagyobb darab testőre tudja annyira visszafogni, hogy ne osszon ki néhány fülest a renintens alaknak.

A végére pedig már csak egy nagyon kemény zenekar nagyon nagy tömegverekedése maradt. Azt ugyan senki nem tudja, hogy ki kezdte a balhét ezen az épp tíz évvel ezelőtt megrendezett, gainesville-i Converge-koncerten, az viszont gyönyörűen látszik, hogy a Massachusettsből érkezett zenészeknek nemcsak a zenéje szigorú, hanem ők maguk is. A 2:30-nál induló bunyóban Nate Newton basszusgitáros fejszeként a feje fölé emelt hangszerrel üti le az egyik verekedőt, akinek valószínűleg aznap este már nem volt kedve balhézni.