A GQ magazin felmérésével megpróbálta meghatározni, hogy milyen az ideális férfi, de nem sokra jutottak. Szerintük ilyen nincs, mert annyiféle választ kaptak olvasóiktól. Kirajzolódott viszont néhány fontosnak vélt tulajdonság. Döntsön, ön szerint mit kell tudnia egy ideális fickónak!

"Elég biztosak vagyunk benne, hogy az ideális férfi nem létezik, de jól szórakoztunk rajta, hogy milyen lenne, ha létezne. Szívmelengető, hogy a személyiségjegyek fontosabbnak tűnnek, mint a megjelenés. De ki tudna egyszerre kedves, őszinte, vicces és intelligens lenni? Én biztosan nem. Talán Ryan Gosling" - írta a GQ főszerkesztője, Nick Smith a magazin felmérésének eredményeire reagálva, amiben az ideális férfit keresték.

Néhány dolgot sikerült megállapítaniuk a külsőségekre vonatkozóan. A külföldi GQ olvasói szerint az ideális férfi Európai autót vezet, öltönyben jár dolgozni, van diplomája, mindig frissen borotvált.

Ehhez a férfiolvasók hozzáadták azt, hogy egy férfi számára az ideális férfi magabiztos, stílusos és el tudja tartani a családját. Ezzel a résszel nem is vitatkoznánk, de nézzük meg a GQ által összeírt értékeket, hogy azok mennyire fontosak Magyarországon!

11

A választási lehetőségek között azért csak a kicsit, illetve a nagyon fontos opciók vannak, mert az ideális férfi esetében minden fontos, csak kérdés, hogy milyen mértékben!

Külsőségek - 1. Autó

A GQ válaszadóinak fontos volt, hogy az ideális férfi európai autót vezessen. Nem írták, de nyilván nem arra kell gondolni, hogy a legújabb fejlesztésű Daciával, hanem nyilván a BMW-Mercedes-Audi háromszögből közlekedik valamivel az ideális férfi. Önnek mennyire fontos a kocsi?

Kicsit fontosNagyon fontos

Külsőségek - 2. Munkahely

A külföldi válaszadók szerint az ideális férfi öltönyben jár munkába. Tehát valamiféle szellemi munkát végez, abból is jellemzően irodavezetői, ügynöki, ügyvédi, politikusi dologról lehet szó. Ön szerint fontos az öltöny és a hozzá tartozó állás sugallta tekintély, vagy az ideális férfi lehet esetleg szociálpedagógus?

Kicsit fontosNagyon fontos

Külsőségek - 3. Végzettség

A GQ szerint az ideális férfinek van diplomája. Ez egyrészt összefügg az intelligenciával, de azzal is, hogy valószínűleg, ha diplomája van, akkor jobb az állása is, ha jobb az állása, akkor többet keres. Ön szerint fontos a diploma?

Kicsit fontosNagyon fontos

Külsőségek - 4. Frissen borotvált

Itt is inkább az anyagi helyzethez lehetne kötni a szempont fontosságát. Aki fontos, jól fizető állásban dolgozik, és ezt tudja is magáról, az jellemzően borotválkozik. De ha eltekintünk a filmek által sugallt képtől, akkor ön szerint mennyire fontos, hogy az ideális pasi arca csupasz legyen?

Kicsit fontosNagyon fontos

Külsőségek - 5. Kék a szeme

A GQ válaszadói szerint az ideális pasinak inkább kék a szeme, mint barna. Ezzel egyrészt a válaszadók letették a voksukat amellett, hogy az ideális pasi inkább fehér bőrű, mint bármi más, másrészt a képzeletükben az ideális férfi a szőke herceg dimenziójában mozoghat valamerre. Ön szerint fontos a kék szem?

Kicsit fontosNagyon fontos

Tulajdonságok - 1. Őszinteség

A GQ olvasóinál első helyen volt az őszinteség. Ön szerint mennyire fontos, hogy az ideális férfi őszinte legyen?

Kicsit fontosNagyon fontos

Tulajdonságok - 2. Kedvesség

A magazin válaszadói szerint az ideális férfi alapvetően nem macsó, vagy valamiféle nőket lenéző bunkó, hanem egy kifejezetten kedves figura. Ön szerint fontos a kedvesség?

Kicsit fontosNagyon fontos

Tulajdonságok - 3. Intelligens

Régi közhely, hogy a nők az intelligenciára buknak, jól példázza ezt, hogy a GQ-nál ez lett a negyedik tulajdonság. Ön mit gondol?

Kicsit fontosNagyon fontos

Tulajdonságok - 4. Jó humor

Ez sem új megállapítás: a nők szeretnek nevetni, szeretik, ha megnevettetik őket, ahogy a legtöbb ember szereti jól érezni magát egy másik társaságában nevetgélve. Ön mit gondol, mennyire fontos érteni a viccet?

Kicsit fontosNagyon fontos

Tulajdonságok - 5. Jó hallgatóság

Maradjunk az előítéleteknél: a nők beszélni, a férfiak hallgatni szeretnek. A nők viszont azokhoz szeretnek jobban beszélni, akik jól is hallgatnak, és azért időről időre felteszi a megfelelő keresztkérdéseket. Önnek mennyire fontos, hogy jó fülekre találjon valakiben?

Kicsit fontosNagyon fontos

Vegyes szempontok - 1. Beszél nyelveket

Nyelveket beszélni igazán hasznos dolog, ezt egy viszonylag kevesek által beszélt anyanyelvű országban megállapítani nem túl nagy merészség. Angolszászként viszont egyértelműen a világra nyitottság jele nyelveket beszélni, sőt a GQ szerint az ideális pasi nem is egy, hanem két idegen nyelvet beszél. Ön szerint fontos a két idegen nyelv?

Kicsit fontosNagyon fontos

Vegyes szempontok - 2. Eszik húst

A GQ olvasói szerint vegetáriánusnak lenni nem túl férfias dolog, legalábbis nem ideális férfias. Az olvasók szerint az ideális férfi egyértelmű, hogy eszik húst. Ön szerint fontos, hogy az ideális férfi egyen húst?

Kicsit fontosNagyon fontos

Vegyes szempontok - 3. Inkább romantikus, mint jó az ágyban

Ebből a pontból egyértelműen látszik, hogy ha létezik is ideális férfi, a nőknek talán inkább egyfajta barátként él a fejükben, mint a világ legjobb szeretőjeként. Különben nem válaszolták volna azt többen a GQ-nál, hogy az ideális férfi inkább romantikus legyen, mint jó az ágyban. Ön szerint fontos, hogy romantikusabb legyen, mint jó szexpartner?

Kicsit fontosNagyon fontos