Ez a cikk úgy készült, hogy a Sziget Fesztiválon különleges ruhába öltözött személyeket kerestünk; olyanokat, akik annál is bevállalósabbak, ami az alapszinten is extrém fesztiváldivatban normálisnak számít. A különben is tarka forgatagból kitűnni nem egyszerű, de akinek sikerült, azt megszólítottuk, lefényképeztük. A véletlen úgy hozta, hogy a megjelenése alapján kiszemelt hat társaság hat különböző nemzetet képviselt, viszont magyarok nem voltak köztük - úgy látszik, a hazai fesztiválozók kevésbé szeretnek extrémen öltözködni. Vagy csak annyira kevesen vannak, hogy nem estek bele a szórásba. Nem baj, ha már így alakult, megkérdeztük a nyilatkozókat, kicsit az Eurovízió pontozási rendszeréhez hasonlóan, hogy a többi náció közül kiket tartanak a legmenőbbnek, és érdekes módon szinte majdnem mindenki a hollandokat bírja a legjobban. Azért mi magyarok is szóba kerültünk néha.

Nagy-Britannia

A két szigetszűz lányból és a magyar fesztivált már ismerő fiúból álló társaság a Wight-szigetről érkezett, és azt mondták, nem nagyon találkoztak angolokkal a Szigeten, csak néhánnyal, de nincsenek sokan. Amikor Giorgiát és Kate-et megkérdeztük, hogy szerintük melyik nemzet fiai a legmenőbbek, ha bulizásról van szó, kis gondolkodás után a hollandokat említették elsőként. Azt a kérdést is feltettük nekik, hogy partiszempontból az angoloknak mi az erőssége, amire rögtön azt válaszolták, hogy a beöltözés. A briteknél ugyanis a jelmezes partiknak hatalmas hagyománya van, ennek megfelelően a Wight-szigeti lányok is csipkefejpántba, tütübe, tornadresszbe, neccharisnyába, magas talpú papucsba, illetve pink, átlátszó miniszoknyába öltöztek. A galériában jobban is meg tudja nézni őket, kattintson!

Németország

„A hollandokkal, mert túl sokat isznak” - válaszolt Alica arra a kérdésre, hogy kikkel a legjobb bulizni a Szigeten, így aztán a németek szavazatát is a hollandok kapják. Saját nemzetükről azt gondolják a német lányok, hogy azért jófejek, mert imádják a kemény zenéket, és mert nagyon nyitott gondolkodásúak. Elismerik, hogy elsőre visszafogottnak tűnhetnek a németek, de aki jobban megismeri őket, az tudja, hogy nagyon nyitottak és korrektek. Alicára és barátnőjére a platinaszőke haj, a sok arcpiercing és a forrónadrág miatt figyeltünk fel, de említést érdemel az Alíz csodaországban rajzfilm figuráiból összeállított tetoválás is.

Dél-Afrika

Catherine és Johan most vannak először a Szigeten, és saját országukból mással nem találkoztak, viszont úgy érzik, a franciák és a hollandok vannak a legtöbben. Ők a menő szóról először a britekre asszociáltak, ami azért nem lehet véletlen, mert Johan felmenői skótok - a fiatalember ezért is visel skótszoknyát. Másodikként azonban minket, magyarokat említettek, és azt mondták, a humorérzékünk a legjobb bennünk. Amikor saját magukról kérdeztük őket, azt mondták, Dél-Afrikában a legjobb az, hogy annyira sok minden keveredik a kultúrájukban. Büszkén említették továbbá, hogy rengeteget isznak, és hogy nem hordanak alsóneműt - a skótszoknya alá nem is való. Öltözékük ugyanolyan eklektikus volt, mint Dél-Afrika kultúrája: a leopárdminta, a kopasz fej, a hanglemez-fülbevaló, a tányérsapka és a hawaii ing mellé kifestett lábköröm dukált, Johan esetében is.

Hollandia

Amikor végre hollandokkal akadtunk össze, ők különösebb felindulás nélkül vették tudomásul, hogy a többi nemzet szerint ők számítanak a legmenőbb partiarcoknak. A középső lány beceneve Beerke, azaz Mackó, és tőle tudtuk meg, hogy a jó buli titka, hogy tudni kell ellazulni. Szerinte ezt a belgák is majdnem olyan jól tudják, mint ők, legalábbis ők erre az országra szavaztak, amikor a legmenőbbekről kérdeztük őket. A divatban a hollandok a jelek szerint a vetkőzésre és a harsány színekre esküsznek, a sok szabadon hagyott bőrfelületet pedig szeretik megfesteni. A lányok tollaslabda alakú fülbevalót viseltek, talán az olimpiára utalva ezzel a sportos kiegészítővel.

Belgium

A hollandok után megszólított pár pont az éppen kitárgyalt Belgiumból érkezett. Ők a magyarokat említették először, amikor azt kérdeztük, kikkel ismerkedtek meg a Szigeten, de amerikaiakkal is összehozta őket a sors. A legmenőbbek azonban szerintük is a hollandok, mégpedig azért, mert nekik semmi nem kell ahhoz, hogy egy hatalmas bulit csapjanak, előző este például a sátrak között legalább ötvenfős, spontán partit improvizált a kempingben néhány holland fesztiválozó. Belgium véletlenszerűen kiválasztott képviselői egyébként a rockos stílust képviselik, és itt a srácnál már végképp teljesen indokolatlan a skótszoknya, ami a jelek szerint az idei Sziget egyik legmenőbb ruhadarabja.

Olaszország

És ön szerint kik a legmenőbbek?

A hollandok elsöprő népszerűségét a véletlenszerűen kiszúrt olaszok véleménye már nem ingathatta volna meg, de a lányok úgyis ódzkodtak a karakán állásfoglalástól, így mi se erősködtünk. Természetesen önnek sem kötelező kiválasztani a legmenőbbeket, de ha szeretné, a szavazógép segítségével leadhatja szavazatát. Az olaszok a jelek szerint idén nyáron (is) a felül bő, alul feszes összeállításokat preferálják, ha ez a stílus jön be önnek a legjobban, kattintson rájuk! A lányoknál az ördög a részletekben van elrejtve, pontosabban a kiegészítőkben, egyikük egy jópofa, kék szatyorban viszi magával a kellékeket, másikuk egyiptomi stílusú aranynyakékben szigetelt, a harmadik lány pedig vékony, meglepően elegáns övvel fogta össze bő felsőjét derékban.