A megnyitóhoz hasonlóan látványos ünnepséggel ért véget vasárnap éjjel, illetve hétfő hajnalban a londoni olimpia. A műsor részeként a leghíresebb brit modellek is felvonultak a stadionban Naomi Campbell és Kate Moss vezetésével, így kézenfekvő, hogy az estére a legjobb nők bemutatásával tekintünk most vissza. Képösszeállításunkba a ceremónia fotói közül azt a húszat válogattuk össze, amin a legszebb, legelegánsabb, legszexibb hölgyek láthatók, sportolók, celebek, művészek egyaránt.

A britek excentrikus ízlésükről, sajátos stílusukról híresek, arról azonban kevésbé, hogy különösebben jól el lennének látva szép nőkkel. Azért mi mégis megkíséreltük a brit kultúra színe-javát felvonultató záróünnepélyből összeszedni a legszebbeket - persze nem is mindannyian britek, hiszen a képösszeállítás a világ több országából Londonba érkezett sportolókkal indul.

A Nagy-Britanniát jelképező nők közül természetesen nem maradhat ki Katalin hercegné, aki a megnyitót is végignézte, csak akkor a férje mellett volt roppant elegáns, míg most a záróünnepélyen sógorával, Harry herceggel vett részt. A brit énekesnők közül elsősorban az 57 éves, méltóságteljes Annie Lennox volt leglenyűgözőbb, de hatalmas élmény volt látni egyben a Spice Girlst is, akiknek a többségére elmondható, hogy sokkal jobban néznek ki most, mint 15 éve, amikor híresek lettek. Egyedül talán Mel C az, akin nem nagyon látszott, hogy bármennyit kikupálódott volna azóta, hogy Sporty Spice-ként megismerte a világ.

A divat világában Nagy-Britannia inkább a tervezők révén számít nagyhatalomnak, bár talán nem túlzás azt mondani, hogy egyik designer munkája sem volt akkora hatással a világra, mint Kate Moss személye-egyénisége. Persze nem hiányzott a műsorból a ’80-es és a ’90-es évek fordulója eredeti szupermodell-generációjának egyetlen brit tagja, Naomi Campbell sem, de ott volt a későbbi korok szépségei közül például Lily Cole is. Stílus és szépség az olimpia záróünnepségén − nézze végig a galériát, kattintson a képre!