Egy floridai tetoválóexpón felröppent a hír, hogy az ánusztetkó lesz az új menőség a testmódosítás barátainak körében. Zagyvai Gábor, a téma szakértője szerint nemcsak funkciótlan, de veszélyes is a dolog, ő badarságnak tartja az egészet. Ön megtenné?

Coral Springsben múlt hétvégén tetoválóexpót rendeztek, amely a Broward Palm Beach szerint elég jól sikerült (a bevételt, mint eddig minden évben, a Joe DiMaggio Gyermekkórháznak adják, eddig annyit, hogy egy új szárnyat építettek belőle). Mint az ilyen eseményeken általában, itt is sok tetoválást, koncertet, menő kocsit, és börleszkshowt lehetett látni, sőt, egy új trend megszületésénél is ott voltak. Ezt nem mi mondjuk, hanem ők. Szerintük ugyanis az ánusztetkó a jövő. Sőt, Jill Dahne amerikai celebjós is biztosra veszi, hogy el fog terjedni a dolog. Nézzék meg a videót, döntsék el önök!

A videón szereplő huszonkétéves lány szerint az ottani tetoválás – egyébként a fiúja neve került rá – meglehetősen kellemes érzés. Zagyvai Gábor piercer, tetováló, testmódosítás-szakértő szerint azonban ezt nehéz elhinni.

Kéne?

„Az a terület tele van idegvégződésekkel, úgyhogy nagyon fájdalmas. Tőlem is kértek már ilyet, de nem vállaltam, sőt, a piercinget sem. Normál esetben két, két és fél hét egy tetoválás gyógyulási ideje, de az ánusz környékét annyira nem lehet jól tisztán tartani."

A testmódosítás ezen formáját egyszerűen badarságnak, funkciótlannak tartja, és nem gondolja, hogy elterjedhetne, trenddé válhatna. És valóban: mi értelme van egy olyan tetoválásnak, amit a tulajdonosa csak akkor láthat, ha egy tükörteremben pucsít? Persze van, akinek bejött a dolog: Ron Athey amerikai performanszernek egy nap van az ánusza köré tetoválva, utalva Georges Bataille szürrealista művére. És nem is fél használni, mint az az alábbi videóból is kiderül.