Gondolta volna, hogy érdemesebb pénteken házasodni a megszokott szombat helyett? Vagy hogy inkább kedden kéne kertpartit szervezni? A Sun felmérése szerint mindenre van egy megfelelő nap – legyen szó a szexről vagy a házunk eladásáról – és még az is lehet, hogy érdemes ezeket betartani.

Hétfő

Online eladási adatok alapján a hétfő a legjobb nap arra, hogy fényképezőgépet vásároljunk, legalábbis ezeken a napokon vettek eddig a legtöbbet, és mivel ez az egyik legolcsóbb elektronikai cikk, ezért rengetegszer le is vannak árazva. Egy hétvégi kiruccanás után pedig biztos jobban is megjön a kedve az embernek fényképezőgépet venni, hogy legközelebb már azzal örökíthesse meg élményeit.

Kedd

A Which? magazin szerint egyértelműen ez a nap a legalkalmasabb a repülésre, leginkább azért, mert ezen a napon jóval olcsóbb – legalábbis a brit légitársaságoknál – a repülőjegy, mint mondjuk egy pénteki napon. Ugyanígy a kedd a legmegfelelőbb nap arra is, hogy étteremben együnk, mivel ekkor már biztos, hogy friss lesz az étel, ugyanis hétvégén nem szállítanak ki az éttermeknek sem. Jól gondolják meg, ha hétfőn halat kérnek egy étteremben. Ami érdekes, hogy a kerti sütögetést is erre a napra ajánlják, még akkor is, ha értelemszerűen szabadidő szempontjából a hétvége a megfelelőbb alkalom erre. Megfigyelések alapján viszont általában ez a legszárazabb napja a hétnek, vagyis nagy eséllyel zavartalanul lehet a szabadban grillezni.

Szerda

Tízből hét cégvezető szerint ez a legalkalmasabb nap arra, hogy fizetésemelést kérjünk. Az okát nem magyarázták, de ha már megkaptuk a fizetésemelést, gyorsan elmehetünk vásárolni is, ugyanis a szerda erre is jó. Az emberek ezen a napon nem nagyon járnak boltba, vagyis ha ilyenkor intézzük a nagybevásárlást, nem kell tömegverekedésben résztvenni, hogy miénk legyen a legfrissebb sajtoskifli, főleg ha munkaidőben megyünk.

Csütörtök

Ezen a napon nincs más dolgunk, mint szexelni. A Londoni Közgazdasági Egyetem kutatói szerint ekkor a legmagasabb a kortizol szintünk, amit a mellékvese termel, ha nagyobb stresszhatás ér minket. Állítólag ez a hormon stimulálja azokat a hormonokat is, amitől megjön a kedvünk a szexhez.

Péntek

Tudósok szerint ezen a napon van a legtöbb akaraterőnk, ezért érdemes pénteken elkezdeni a leszokást olyan káros dolgokról, mint például a dohányzás. Nem csak az akaraterőnk, de a szerencsénk is nagyobb ilyenkor, főleg ha ingatlanosok vagyunk. Felmérések szerint nekik ezen a napon sikerül eladni a legtöbb lakást. Ha már leszoktunk a cigiről, és van hol laknunk, gyorsan össze is lehet házasodni, ugyanis bármennyire is népszerűbb nap erre a szombat, pont emiatt pénteken sokkal olcsóbban össze lehet hozni egy lagzit.

Szombat

Ez a nap kimaradt a felmérésekből, ezért szombaton vagy ne csináljon az égvilágon semmit, vagy vigye túlzásba, és próbálja ki az összes eddig felsorolt dolgot, hátha kiderül, hogy a szombat mindenre jó.

Vasárnap

Folytathatja a szombati pihenést, ugyanis ha nem foglalkozik online árusítással, ezen a napon sem lesz sok dolga. Felmérések szerint a hivatalos pihenőnap a legmegfelelőbb arra, hogy lezárják a netes árveréseket.