Azt hittük, új divat kigombolt ingnyakra nyakkendőt kötni, de nem: a protokollszakértő szerint Hajdú Péter egyszerűen slendrián, nem trendi és is nem laza. Tévés szereplésein kívül Hajdú is nyakig gombolkozik, stylistja, Cserjés Csaba a kigombolt ingre kötött nyakkendővel a műsor stílusához kíván igazodni. Ön mindenesetre ne utánozza!

Hajdú Péter rendszeresen kigombolt ingnyakkal vezet műsort, sőt, mintha a legfelső gomb nyitva hagyása trend lenne a kereskedelmi tévékben: a tehetségkutatók fellépői is rendszeresen léptek fel kigombolt ingnyak fölé kötött nyakkendővel az előző szezonban. A kigombolt ing önmagában még nem hatalmas probléma, a gond ott kezdődik, amikor nyakkendőt is köt a műsorvezető: egyszerű bunkóság ugyanis be nem gombolt ing fölé nyakkendőt kötni: „Ez egyszerű slendriánság, be kell gombolni az inget végig a nyakkendő alatt. Ehhez persze olyan inget kell venni, aminek a nyakát be tudjuk gombolni” – mondta a Velvet kérdésre Görög Ibolya, protkollszakértő.

„Amikor magam megyek rendezvényre, akkor begombolom, amikor a tévében szerepelek, akkor stylist öltöztet, és én megfogadom a tanácsát” – mondja diplomatikusan Hajdú, aki általában nem hord nyakkendőt, de ha mégis, magának köti, és rendesen begombolja ingét is. Hogy a Frizbiben Hajdú inge legfelső gombja szabadon marad, azt is jelentheti, hogy nem jól választ méretet a stylist, és nem ér össze nyaknál az ing, de azt is jelentheti, hogy a stílus-szakember úgy gondolja, a nyitott nyakkal trendet teremt: megkerestük a TV2 vezető stylistját, Cserjés Csabát is, és kiderült, nem méretproblémáról van szó, hanem trendteremtésről.

Begombolja-e Hajdú Péter a legfelső gombot?

„Azért így kötök nyakkendőt, mert a műsornak a stílusából és műfajából eredően szerettem volna, ha nem annyira szigorú és konzervatív Péter outfitje. A vendégeket meg akarjuk tisztelni, ezért a zakó–ing–nyakkendő trióhoz ragaszkodtunk, a hagyományt követve, de picit szerettük volna lazítani Peti outfitjén” – mondta a Velvetnek Cserjés. „Körülbelül két éve vettem át a műsor stylistmunkáját, csak annyit változtattunk, hogy a maníroktól mentesebb, klasszikus vonal felé mentünk el. A fényes zakókat, glamúrosabb megjelenéseket kivettük, inkább a színekkel és színkombinációkkal operálunk, mint az anyagok fényességével” – tette hozzá a szakember.