Nem akarjuk letagadni, hogy mi is csak a legtisztább rajongással tudunk hozzáállni a PSY Gangnam Style című dalához. Az aktuális internetkedvenc hátteréről már értekeztünk egy sort, most itt az ideje szemlézni, mit okozott a k-pop eddigi legnagyobb sikertörténete, ami még Fluor Tomit és Istenes Bencét is arra kényszerítette, hogy vegzálják kicsit a járókelőket.

Fluor Tomi és Istenes Bence

Mindig örömmel látjuk, ha kivételesen időben kapcsol a magyar szcéna, ezért értékeljük természetesen a változatosság kedvéért hülyének öltözött Fluor Tomi és Istenes Bence Budapesten elkövetett Gangnam Style-ozását. “Kiszabadultunk az utcára egy blockrockerrel, hogy letaroljuk azt PSY dalával. A fogadtatás egészen jó volt, a táncunkról sajnos ez nem mondható el. Nagy tanulsága a dolognak, hogy lényegében akárhova mész Pesten, ha a Gangnam Style-t tolod, odacsapódik egy koreai és egyből letáncol” – szól a meglehetősen önkritikus leírás. A mi tanulságunk az, hogy sokkal több Gangnam Style kéne az utcára.

Deadpool

Hazai celebjeink produkciójához hasonló szellemben született az egyik legmenőbb képregényfigura, Deadpool Gangnam Style-ja. Illetve valaki beöltözött Deadpoolnak, hogy jelmezben borítsa ki az utca népét. A hazai tanulság itt is megy, tényleg megdöbbentően sok ázsiai embert lehet rávenni egy jelmez és a Gangnam Style segítségével egy kis spontán táncra, bár élünk a gyanúperrel, hogy itt jópár emberrel előre meg volt beszélve a buli.

Gandalf Style

Ameddig világ a világ, fog készülni gyűrűk urás feldolgozása a mémeknek, szóval nem maradhatott ki Gandalf sem, aki az eredeti dal ritmusában mondja el problémáit a hobbitokkal, miközben hősünk természetesen Gandalfnak öltözve vegzálja a sétálókat. Szerencsére a klasszikussá vált táncmozdulatok is megmaradtak, ami varázslóruhában különösen jól néz ki.

Nicki Minaj vs PSY

A PSY nagyszerű dala nem csak az utcán hülyülésre jó, mert például mashupokra is tökéletesen alkalmas. Nicki Minaj idei gigaslágerére például úgy ráillik az egész, hogy szinte nem is hiányzik a nagypofájú rapper szövegelése.

LMFAO vs PSY

Az LMFAO-val keverés kicsit azért ijesztő, mert ugye ez csak azt bizonyítja, hogy a tavalyi év sikerdala és az idei év sikerdala közt szinte csak annyi a különbség, hogy az egyikre 2011-ben tántorgott mindenki részegen, a másikra pedig 2012-ben. A zenei hasonlóságon is túlmutat, hogy a bevágott PSY tagoknak még a tánca sem lóg ki egyáltalán Redfooék felejthetetlen mozgásából.