A héten a világ hat nagyvárosában is tartottak divathetet a következő tavasz-nyári szezonra koncentrálva. A terjedelmes fotóanyagból kiválogattuk a legérdekesebb 35 képet a legszexisebb nőkkel, legbizarrabb kreációkkal, legelegánsabb modellekkel. A híres tervezők jövő nyári bemutatói már megvoltak, úgyhogy ezúttal jól csengő nevű sztárdesignerekre és ismerős arcú modellekre ne nagyon számítson, de garantáljuk, hogy így is meg fog hökkenni. És persze szavazni is lehet majd a cikk alján a legjobb városra, hiszen ez a heti trend. Nézzük.

Toronto

Kezdjük Torontóval, ahol a lassanként elharapózó finanszírozási megoldás szerint egy multicég szponzorálja a divathetet, itt éppen a Mastercard. Kanada legnagyobb városában a 2013. tavasz-nyári kínálat hatalmas változatosságot mutat. Itt még idősebb és nemsovány modelleket is felengedtek a kifutóra a politikai korrektség jegyében. Van ezen kívül hűvösen erotikus elegancia, kislányos báj és bőrszerkós dögösség is, de például a formában és színben szarra emlékeztető koktélruhát nehéz hova tenni. Adrian Wu tervező valószínűleg nagyon művészinek szánta. Kattintson a képre, a fotóösszeállításban lehet az összes érdekességet megnézni!

Johannesburg

A legmerészebb szerkókat a múlt héten viszont egyértelműen Dél-Afrika szállította, amivel kapcsolatban nem tudjuk nem megjegyezni, hogy onnan származik a Lady Gaga puncijából ízeltlábút előhúzó Die Antwoord nevű zenekar is. Aki érteni akarja, annak valószínűleg el kell zarándokolnia Johannesburgba, képösszeállításunk mindenesetre négy tervezőtől mutat bizarr és fenyegető stílusú kreációkat, mindet egy bizonyos fokú perverzitás tesz lenyűgözővé. Van olyan modell, akiről a felsőruházat teljesen hiányzik, dehát mint tudjuk, a meztelenség mindig trendi. Az egészet itt a Mercedes Benz támogatja.

Szöul

Dél-Korea ehhez képest sokkal józanabb, és a felhozatal akkor sem ijesztő, ha véletlenül a szexhez próbálnak közelíteni a tervezők. Megkapjuk természetesen többszörösen is a tipikus, ártatlan ázsiai kislány több verzióját is, de például a Big Park némileg asszonyos kreációja bizonyítja, hogy több muníció és embertípus van Szöulban, mint ahogy az ember gondolná. Jung Hun Jong naplementés együttese a szálló madarakkal nagy kedvencünk ezen a héten, nézze meg ön is, és ha önnek is nagyon tetszik, szavazzon majd alul Szöulra!

Manila

A Fülöp-szigetek fővárosából férfimodelleket már mutattunk, most jöjjenek a nők is! A világ legsűrűbben lakott és legkeletibb keresztény többségű fővárosában átlagosan 43 ezren laknak egy négyzetkilométeren, de a nagy tömegben szerencsére itt is vannak olyanok, akik veszik a fáradságot és megpróbálnak egy kicsit különlegesen öltözködni. Ők a jövő nyáron többek között választhatják a Parisian szolidan kurvás arany forrónadrágjait vagy az Eric Delos Santos által kreált szerencsétlen-intelligens titkárnőszerelést is. De jelen vannak itt is a világmárkák, képösszeállításunk a Lee farmercég dél-koreai bemutatójáról is tartalmaz egy képet.

Peking

Kína neve kezd szépen lassan összeforrni az olcsó, de gagyi árumásolatokkal. Itt tehát különös fontossággal bír a divathét, hiszen itt tudják (próbálják) megmutatni a kínai textilesek, hogy jó minőségben is tudnak dolgozni, eredeti, sőt, művészien, meghökkentően eredeti ötletek alapján. Ez utóbbiakból nem is volt hiány Peking divathetén. Volt itt minden: kopasz, színes bőrű nő, tetovált lány és fehérneműtervező-verseny is. Igazán látszik, hogy a pekingiek tényleg mindent beleadtak, amit tudnak, kérdés, hogy ez elég-e a nemzetközi versenyben.

London

Melyik az a város, ahol a legjobbakat mutatták?

A szeptember elején indult szezon igazi londoni divathete természetesen már rég megvolt, de most visszatért egy kicsit a divat világa a brit fővárosba, méghozzá egy meglehetősen erotikával töltött témán keresztül. A London Lingerie 2012. nevű rendezvényen a nevéhez hűen női alsóneműket mutattak be. A Victoria’s Secret után ennek a műfajnak kb. a második leghíresebb nemzetközi márkája az Agent Provocateur. Ők is jelen voltak, az ő bemutatójuk videója látható a bekezdés tetején. Fotóösszeállításunk a brit bugyifesztivál egyéb fotóit tartalmazza, ha eljutott hozzájuk a képnézegetés közben, az azt jelenti, hogy ön mindent látott, amit ezen a héten a divatbemutatók kínáltak, így nem marad más hátra, mint a szavazás. Melyik város divathete tetszett önnek a legjobban?