A szokásos vasárnapi heti trendben ezúttal nem egy trendet mutatunk, hanem hatot. Mindegyik többé-kevésbé furcsa, és mindegyiket nagyon felkomálták az utóbbi időben a hírességek. Fotóösszeállításunkban mind a hat trendre több példát talál, mindig több celebbel. Rihanna az egyetlen csaj, aki kétszer szerepel a képeken, mivel a két trend közül kettőt is bevállalt. De vajon jól tette-e? Fotónézegetés után a cikk alján a szavazni is lehet.

Pöttyös

A pöttyös időről időre divatba jön, és általában a fekete alapon fehér pöttyök dívnak, néha ennek fordítottja. Pár éve a csaknem tenyérnyi körök hódítottak, most úgy látszik, inkább a tűhegynyi apró pöttyöket kedvelik a celebek. Fent Taylor Swift látható, aki egész pontosan szívecskés, nem pöttyös, de képösszeállításunkban a többiek nem variálnak, ráadásul Sarah Jessica Parker azt is megmutatja, hogyan lehet ezt a kislányos mintát asszonyosítva hordani. Egy biztos, a színes pöttyöknek nem nagyon kedvez ez a szezon, de a fekete-fehérről kicsit bővebben alább lesz szó.

Zakó plusz mini

A férfias, de nőknek szánt ruhadarabok évek óta trendinek számítanak, és az utóbbi időből tudunk mutatni pár példát ebből a trendből egy különösen markáns, mondjuk úgy, altrendre, amelyet az egyszerűség kedvéért zakó plusz mininek is nevezhetünk. Miley Cyrus fenti minije annyira rövid, hogy ki se látszik a zakó alól, ha egyáltalán ott van. A zubbony mellközvillantó fazonú, így elég szembeötlően mutatja, hogy viselőjén nincs melltartó, így az ember hajlamos azt gondolni, hogy ezen a zakón kívül Miley Cyruson tényleg nincs semmi más. Pedig Eva Longoria óta tudjuk, hogy az ilyen felsőrészhez egy kacér forrónadrág való, amitől még mindig őrületesen szexi az összeállítás, de már nem annyira kurvás, mint Miley Cyrusnál.

Fekete-fehér

A fekete-fehér színösszeállítást feljebb már beígértük, hát most nézzük, mennyire népszerű ez az egyébként szintén meglehetősen férfias trend az utóbbi időben a hírességek körében. A rövid válasz: nagyon. Cameron Diazról a fenti fotó most novemberben egy londoni filmpremieren készült, és amint látható, bőkezűen dekoltált fekete felsőjéhez gyöngyházfehér szoknyát vett. Ugyanezt az elvet követte nemrég Rihanna is, míg a díváskodásban nem igazán jeleskedő Kristen Stewart fentre vette a fehéret és az alá a feketét. Ebben a második sorrendben a színek kevésbé nőiesek, mivel a fehér kiemel, a fekete viszont karcsúsít, így például Diaznak fent vékony derekat és nőiesen széles csípőt csinál ez az összeállítás. A színsorrendet megfordítva azonban a derék-mellkas szélesedik ki, és a csípő tűnik apróbbnak, amivel valószínűleg még Kim Kardashian legendás homokóra-alakját is élvezhetetlenné lehetne tenni.

Csíkos nadrág

Megintcsak igen férfias trend a csíkos nadrág. Itt természetesen nem valami pizsama-szerűségre kell gondolni, hiszen amint képösszeállításunkból egyértelmű, arról van szó, hogy a nadrágszár külsején fut csak végig egyetlen csík. Igen, pontosan úgy, mint rengeteg férfiegyenruhán, illetve mint a szmokingnadárgok szárán. Rita Ora ugyan zöldben vállalta be ezt a fazont most Halloweenkor, Rihanna pedig még nyáron egy komplett vörös szmokingot vett fel egyszer, a többség ezt a trendet is fekete-fehérben tolja. Victoria Bekcham nadrágját egyébként érdemes külön megfigyelni a fotók között, nála ugyanis a fehér csík nincs hozzávarrva a fekete nadrágszárhoz, hanem csak bizonyos pontokon van odaerősítve, így némi belátást enged, igaz, nem túl izgalmas területekre.

Magas nyakú fekete

Sok színnel sajnos nem szolgálhatunk ebben a heti trendben: az ötödik, hirtelen népszerűségnek örvendő fazon szintén feketében a legdivatosabb a jelek szerint. A trend fő ismertetőjele továbbá a magas nyak, azaz olyan fekete összállításokról vagy ruhákról van szó, amik garbónyakkal kezdődnek. Ha Kylie Minogue-ra vagy Hilary Swankre hallgatunk, akkor a fazon tökéletes kiegészítője egy jó nagy napszemüveg - persze szintén feketében. Egyedül a Vészhelyzetből és az utóbbi időben a Férjem védelmében című sorozatból ismert Julianna Margulies az, aki egy kis színt vitt ebbe a trendbe egy rózsaszín csíkkal. Elegáns, de nem túl izgalmas viselet, furcsa, hogy most (megint) ennyien kedvelik.

Gigaretikül

Melyik a legjobb?

Az angolul clutch néven ismert kiegészítő egy olyan retikül, amelynek nincs vállpántja, azaz egy szorongatnivaló kistáskáról van szó. Mivel az ilyen típusú táskákat nem lehet vállra vagy legalább könyökre akasztani, és ezért az ember kénytelen végig kézben tartani azt, a clutch fő ismertetőjele az, hogy (amint az feljebb Cameron Diaz kezében is látható): kicsi. Vagy legalábbis eddig az volt. Most viszont divatba jöttek a gigaretikülök, amelyek közül némelyik úgy néz ki, mint egy hatalmas postai küldemény, amelynek hatására aki szorongatja őket, egy roppant jól öltözött postásnőre emlékeztet. Erre a galériában a legjobb példa Aubrey O’Day amerikai tévés személyiség, akinek retikülje ráadásul úgy záródik, mint egy boríték. A heti trendben mindig a kedvencre kell szavazni, és ezen a szokásunkon most sem változtatunk. Döntse el, melyik trend tetszik önnek a legjobban a hat közül, és arra kattintson a szavazógépen! Az lesz a hét legkínosabb irányzata, amelyikre a legkevesebb szavazat érkezik.