Az először megrendezett Miss Black Diamond a legszebb színesbőrű nőt kereste. A hét induló mindegyike fekete volt, az egyetlen ázsiai jelentkező visszalépett a versenytől

Amikor az ember elmegy szépségversenyre, kialakulnak benne elvárások. Pompa, csillogás és hasonló szavakkal dobálózik, előtte vannak szinte az életük nagy napjára készülő lányok, akik régi álmaikat akarják beteljesíteni. Na ezeket írta felül örökre az először megrendezett Miss Black Diamond, amit Budapest egyik népszerű melegbárjában, a Club Undergroundban rendeztek meg. Legutóbb travi-szépségverseny volt itt, ami nem csak a helyszínben és a szervezők személyében kapcsolódik ide: a háziasszony/úr az a Narissa Silverflow volt, akit októberben beugró versenyzőként láthattunk, illetve fellépett az a Monah Ditto, akit a legszebb transzvesztitának választottak.

Ennek ellenére a Miss Black Diamond nem valami mókás varieté volt, mivel ahogy megtudtuk, a szervezők szeretnének betekintést nyújtani a magyarországi színesbőrűek életébe. “Más szempontok szerint pontozunk, mint egy sima szépségversenyen, hiszen az afro vérvonal teljesen más testet formál a hölgyeknek. Mivel nem csak teljesen fekete hölgyeknek van ez kitalálva, hanem bárki jelentkezhetett, meg lehet figyelni, hogy mennyire más megjelenésük van” - mondta az egyik zsűritag, Seres Zoltán, aki civilben a Pharaoh táncstúdió vezetője, és elmondása szerint van már tapasztalata a különleges szempontok szerinti osztályzásban, mivel a Miss Molett szépségversenyen is zsűrizett. A nagy különbségeket végül sajnos nem vehette észre, mivel az egyetlen ázsiai jelentkező visszamondta a bulit.

A verseny egyébként igazi álom volt a garázscégeknek: az exkluzív hangulat érdekében a Pitbull pizzéria termékeit fogyasztva olvashattuk el, hogy közben megtudhassuk, melyik kutyakozmetikába érdemes vinni kedvencünket, és kortyolgathassuk a Schmuck ékszereket tartalmazó pezsgőt, bár a Nemzeti Taxi logóját látva a molinón azért mi is megdöbbentünk már kicsit.

Az este legkevésbé érdekes része sajnos maga a verseny volt, ami úgy állt három fordulóból, hogy abból az első kettő alatt a hét indulót annyira gyorsan átzavarták a színpadon, hogy még a választott dalokat sem tudtuk végighallgatni. A harmadik körnél is csak azért sikerült, mert meg engedték szólalni a lányokat, így például megtudhattuk, hogy a leginkább kora huszonéves lányok közül meglepően soknak álma, hogy kevés munkából sok pénzt keressen.

A gyorsan lezavart műsorok közti szünet csak kicsit volt hosszabb, mint maga a műsor, de mivel a Club Underground előtt már így is várta a helyi meleg közösség, hogy elkezdhessenek rendesen szórakozni, érthető is volt a sietség, amivel bejelentették, hogy idén Okonofua Titilayo lett Miss Black Diamond. Mivel neki van két udvarhölgye is, és az AVON is kiosztott egy különdíjat, ez volt az egyik első szépségverseny, ahol valamivel több, mint 50%-a van az indulóknak, hogy helyezést érjenek el. Ez a kisebb fricska sem akadályozta meg Okonofuát az örömködésben: “Nagyon nem számítottam erre, még most sem fogtam meg igazán” - mondta a Velvetnek a 21 éves győztes, aki már egy ideje kacérkodik a szépségiparral, miközben az OKJ-s iskoláját is csinálja. Szerencsére azért pár perc után mindenki magához tér, és folytathatta is a szombati programját.