Keressük az ország legjobb egyetemi klubját

2012.12.01. 13:30
Mivel az egyetem valójában a bulizásról szól, mindegyik intézménynek van egy kultikus szórakozóhelye. Néhány a tarisznyás bölcsészhallgatóknak nyújt felejthetetlen perceket, néhány pedig a belőtt hajú közgázosoknak. Na de melyik a legjobb?

Jate, Szeged

A pár éve teljesen felújított Jate klub annyira jó helyen van, hogy elég  a Szegedi Tudományegyetem központi épületének alagsoráig mennünk, ha van némi szabadidőnk. A hely megkapta idén a legjobb vidéki klubnak járó Voltfólió díjat is, ráadásul hétköznaponként már reggel 10-től elkezdhetjük itt az italozást. Programfelhozatalban teljesen igazodik a korcsoport elvárásaihoz, a PASO-nak és a Brainsnek is egyértelműen olyan törzsközönsége van, akik szeretnek berúgni a koliban, mielőtt elmennek piálni koncertre.

Könyvtár Klub, Budapest

Az Astoriánál található hely már a neve alapján is más vonalat képvisel, a legendák szerint errefelé nagyon könnyű bölcsészlányokat felszedni, és van esélyünk megtalálni a mindenről kialakult véleménnyel rendelkező,  ábrándos tekintetű szociológus pasikat is. A saját rendezésű tehetségkutatók mellett is általában olyan zenekarok lépnek fel itt, amiket senki nem ismer, de itt lesz például a hallgatói önkormányzat mikulásbulija is. Külön vonzó, hogy 400 forintért már kaphatunk egy korsó sört, aminél alább tényleg csak kevesen mennek a városban.

Lovarda, Debrecen

A legkeletibb versenyzőnk szórakozóhelyként üzemel, úgyhogy aki csak úgy be akar rúgni, az ne menjen spontán a Lovardába. A helyszín miatt eleve irreálisan nehéz megközelíteni a klubot a belvárosból, cserébe viszont szerdánként megnézhetjük a Campus Partykat, amikre olyan veretes neveket szedtek össze, mint Hamvai PG és Julia Carpenter. Ebből arra következtethetünk, hogy mint minden egyetemi város menő klubja, a Lovarda is megpróbálja beszippantani a fiatal lányokra vágyó harmincasokat, és a nagykorú pasikra vágyó gimnazistákat is. Vannak itt koncertek is, pár napja egy szuperkoncerten mutatta meg az Ossian és a Kárpátia zenekar is magát.

Morrison's Közgáz, Budapest

A Közgáz Pincéből a Morrison's harmadik helyévé vált klub épp eléggé Budapest belvárosában van ahhoz, hogy akárhova haza lehessen tántorogni, a bulifelhozatal viszont idomul a Morrison's névtől megszokott színvonalhoz: ez azoknak az egyetemistáknak a helye, akik valószínűleg a Hajógyárin lévő dizsiket sem találják kínosnak. A jól kitalált akcióknak köszönhetően ráadásul úgy is elő lehet adni a nagyvonalú úriembert, hogy valójában már a kollégiumi díj utolsó fillérjeit költjük el.

Melyik a legjobb?

Szenes, Pécs

Egy olyan város, ami a világra szabadította a Kispált és a 30Y-t, nyilván kell, hogy rendelkezzen kultikus helyekkel. Pécsen több ilyen is van, de mind közül a legkultikusabb talán a Szenes, amit már 25 évvel ezelőtt is a helyi piálni vágyó fiatalok egyik központja volt. A Szenes azért jól láthatóan a helyi bölcsészek kedvenc helye, a legtöbb belépő-kedvezmény nekik szól. A képeket látva szinte biztosak vagyunk benne, hogy napközben megtelik a hely vizsgasztorikat ismételgető fiatalokkal, akik mind várnak valamelyik helyi legenda megjelenésére.

Tud jobbat?

Élete legjobb buliját töltötte el a saját egyetemének klubjában, de nem találja a listán? Fergeteges sztorik estek meg önnel valamelyik sikertelen vizsga utáni bánatsörözésből? Egy csütörtököt sem hagyna ki a kedvenc helyén? Akkor írja meg nekünk, melyik a legjobb klub, és miért!