Nem tudni, hogy pontosan, mikor érkezik el a világ vége, de érdemes alaposan felkészülni rá. Ha már megvannak a szükséges készletek, akkor nem is kell más, mint elindítani a lejátszót, és ráhangolódni a pusztulásra!

Rengeteg olyan alkalom van, amikor egy sor jól megválasztott szám segít ráhangolódni az adott feladatra, legyen szó akár egy futáshoz összeállított lejátszási listáról, vagy egy partiindító mixről. Szerintünk nincs ez másképp a világ mai elmúlásával sem, ezért egy csokor számot gyűjtöttünk össze, hogy segítse a készülődést az elmúláshoz. A számokat itt alább tudja meghallgatni:

Egy pár mondatban azért megmagyaráznánk néhány döntést, hogy mi miért került bele az összeállításba. Mert ugyan a legtöbb helyen egyértelműen kiderül a szám szövegéből, hogy az a világ végéről szól, de van néhány olyan, ahol némi áthallással van szó a világ elmúlásáról.

Az első szám Britney Spears - Till The World Ends című száma, amit az énekesnő kifejezetten az erre a hétre esedékes világvégére írt még tavaly. A klipben egy elképzelt világvége-partin vesz részt.

Aztán Nena örök klasszikusával folytatódik az összeállítás, ami egy kedves örökzöld slágernek tűnik, de valójában arról szól, hogy néhány piros lufi kergetése odáig fajul, hogy globális, nukleáris háború lesz a Földön, a világ nagy része pedig elpusztul az egész végére.

A Radioheadnek több olyan száma is van, ami a világ elmúlásával foglalkozik, a legkézenfekvőbb talán az Idioteque lett volna, de szerintünk az összeállításban szereplő Pyramid Song a klipjével együtt sokkal nyomasztóbb az Idioteque-nél. Igazából azt mutatja meg, mi történik a pusztulás után.

A Rolling Stones egyik legnagyobb, legjobb slágere, a Gimme Shelter sem kifejezetten az összeomlásról magáról szól, hanem az azt megelőző kaotikus percekről, amikor mindenki búvóhelyet próbál keresni.

A Soundgarden és a Muse viszont pont az ellenkező oldalról közelítette meg a témát, ők kifejezetten várják számaikban az apokalipszist, hogy elmossa a sok mocskot a világból. Nagyon leegyszerűsítve.

Végül pedig, ha már poppal kezdtük, poppal fejezzük be alapon, valamint a boldog végben bízva választottuk Jay Sean és Nicki Minaj közös slágerét, ami arról szól, hogy a híresztelések ellenére mégsem pusztulunk el mind.