Év végén mindig elszaporodnak a celebesemények, nemcsak itthon, hanem külföldön is. Ebbe a heti trendbe hat igazán extrémet szedtünk össze az elmúlt napok nemzetközi felhozatalából a trash stílus rajongóinak. Az elegáns A-listás rendezvényekkel szemben itt nincs elegancia és kifinomultság a vörös szőnyegen milliókat érő ruhákkal és ékszerekkel: ehelyett B-listás celebek vagy gyakorlatilag ismeretlen személyek parádéznak vállalhatatlanul ízléstelen ruhákban, előnytelen képeket készítő fotósok előtt. Persze a bevállalósabbja direkt rátesz egy lapáttal, így lehet a trasht elvinni a művészet vagy legalább a humor irányába: kapaszkodjon meg, aztán nézzük, kinek sikerült a legjobban.

World of Wonder

Hatalmas képösszeállításunk 39 fotót tartalmaz, a legtöbbet a World of Wonder című könyv New York-i bemutatópartijáról. Erre az eseményre még a múlt héten került sor, de a fotók annyira döbbenetesek, hogy nem hagyhattuk ki őket. Ráadásul itt szerepelt még egész sok ismerősen csengő név a vendéglistán: többek között La Toya Jackson vagy Perez Hilton, sőt, ott volt a 82 éves Tippi Hedren, a Madarak című Hitchcock-film főszereplője, valamint a 69 éves Joan Van Ark is, aki Valene Ewingot játszotta a Dallasban. Plusz rajtuk kívül rengeteg transzvesztita, akik természetesen egytől egyig a trash stílust próbálják a tökélyre fejleszteni elképesztő technikákkal, döbbenetes ötletekkel és lehengerlő végeredménnyel. De érdekes módon a nemüknek megfelelően felöltözött celebek se nagyon lógtak ki közülük.

VH1 Divas

Múlt vasárnap este volt Los Angelesben a VH1 csatorna Divas nevű estje, amiről azt gondolhatnánk, hogy valamivel azért előkelőbb, mint mondjuk Kiszel Tünde születésnapi partija. Hát a fotók alapján olyan benyomása keletkezik az embernek, hogy nem igazán ez a helyzet. A díváskodni megjelent hírességek többségének neve csak az amerikai zenéket (r’n’b-t és hip-hopot) jobban ismerőknek mond valamit, bár ott volt például Pitbull is, aki több popslágerben is rappelt az utóbbi időben. Keri Hilson énekesnő rendesen kirakta a melleit, de ő is az itthon leginkább csak Szecsődi Kari által képviselt gettódíva vonalon mozog, a hagyományos értelemben vett eleganciáról szó sincs.

North Shore Animal League 2012 Awards Gala

A North Shore Animal League egy állatvédő szervezet, meglepő lehet tehát már önmagában az is, hogy minek rendeznek New Yorkban díjkiosztó gálát B-listás (inkább ZS) celebekkel. Az meg még furcsább, hogy az állatokat úgy védik, hogy ilyen állatoknak nem igazán való környezetbe hurcolják őket, néha felöltöztetve, és úgy pózolnak velük, mintha trendi kiegészítők lennének. Még a kutyák jobban szokták bírni az ilyesmit, de a macskákkal általában nem egyszerű, mégis volt abból is jó pár. A végeredmény egy cuki állatokkal és riasztó mosolyú hírességekkel zsúfolt, übergiccses fotósorozat.

Toys for Dogs

És a North Shore Animal League rendezvénye nem is az egyetlen celebes-kutyás rendezvény volt a héten New Yorkban. Volt egy másik is, ezt az AnimalFair.com nevű website rendezte Toys for Dogs, azaz Játékok kutyáknak címmel. Hogy a kutyáknak mik voltak a játékok, az nem derül ki a fotókról (reménykedjünk, hogy tényleg voltak), mi csak annyit látunk az egészből, hogy amerikai tévés személyiségek szórakoznak azzal, hogy karácsonyi jelmezekbe öltöznek, és kutyáikra is ilyen göncöket adnak. Újabb bizonyíték arra, hogy ha akar, Amerika bármiben az első tud lenni: ízléstelenségben is.

Heavy X-mas

Hagyjuk is hátra az USA-t és nézzünk szét egy kicsit Európában. Először is egy bécsi rendezvény fotóin akadt meg a szemünk, ez legalább egy teljesen másmilyen stílus jegyében zajlott, mint az előbbiek. Itt az amerikai giccs helyett a németes rock igénytelensége került a fókuszba, ez volt a Heavy X-mas, amit az 1983-ban alakult Sextiger együttes rendezett. Hát elég súlyos arcok voltak jelen, ez nem is lehet vitás.

Le Nouveau Monde

Melyik volt a legjobb esemény?

A hatodik rendezvény pedig Párizsban volt, Le Nouveau Monde, azaz Az új világ címmel. Egy jelmezbálról van szó, ahol a helyi trendi és/vagy művészlelkű fiatalok megpróbáltak igazán bizarr szerelésekben megjelenni. A tervet sikerrel teljesítette mindenki, persze úgy azért könnyebb ízléstelenkedni, hogy kifejezetten ez a feladat. Van itt Csillagok háborújától az indián fejdísztől a macis Adidasig minden, ami színes, szexi vagy meghökkentő. Egy biztos, a trash hatalmas teret enged a kreativitásnak, hiszen itt mindent szabad, nem számít a jóízlés, sőt, esetenként úgy tűnik, minél távolabbra rugaszkodnak tőle, annál jobb. Lapozza végig átütő erejű képösszeállításunkat, aztán válassza ki, hogy a hat esemény közül melyik volt a kedvence, és szavazzon!