Ma már hajlamosak vagyunk mindent a Google-lel keresni, de egy dolgot ne tegyünk: ne keressünk melléknevekre utaló képeket! Vagyis kereshetünk, ha röhögni akarunk. Ilyen a Tesz-Vesz szótár Google-módra.

Mielőtt megkapnánk, hogy rosszul használjuk a Google képkereső szolgáltatását: igen, tudjuk, hogy nem arra találták ki, hogy képeken nehezen megfogható fogalmakat, mellékneveket keressünk vele. Sőt, azt is tudjuk, hogy a képeket a beírt kulcsszavak alapján keresi, vagyis inkább a kép nevére keres, valamint azokat a képeket listázza, amik olyan szövegkörnyezetben fordultak elő, amire kerestünk.

Persze, nyilván javítják a szolgáltatást sokat, hogy egyre jobb és jobb találatokat adjon, de azért még most is rengeteg vicces dolgot dob ki, amit azért elég nehéz megmagyarázni. Ha valaki életmód-tanácsadónak, esetleg modernkori Tesz-Vesz szótárnak szeretné használni a Google-t, akkor az nagyon rosszul fog járni, de legalábbis sokat fog nevetni.

Például azon, hogy ha azt szeretnénk megtudni, milyen a sármos nézés, akkor az első három találatban a következő képek vannak: egy csecsemő, egy kutya, valamint egy férfi egy elég sötét fotón. Ha a férfiasra keresünk, akkor egy hatalmas műfarkat lóbáló sombrerós fickó és egy szőrös felsőtestet mintázó póló is van az első három találat között. A nőies szóra keresve pedig Geronazzo Mária is feltűnik az első háromban.

De vannak még más érdekességek is. Ha a szexi szóra keresünk, akkor az első három találatban van egy fehérneműs nő és egy női nemiszerv is, néhány centiről fotózva. A fehérneműs nő nem is lóg ki a sorból, az igazi érdekesség, hogy ha a csajozásra keresünk, akkor a szexinél látott nőszemély ismét ott van az első három találatban, de ezúttal egy másik pózban fényképezve.

Néhány esetben pedig teljesen logikus az elsőre furcsának tűnő képtalálat magyarázata. A pohos kifejezésnél egy pohos gyászbogár van első helyen, hiába jelenti alapvetően azt a szó, hogy pocakos. A gyenge szóra keresve Gyenge Zsolt fideszes képviselőről kapunk képet, aki akkor kapta a legnagyobb nyilvánosságot, amikor megjelentek róla a náci ruhában készült fotói. Az alacsonynál pedig azért látunk síelőket, mert a Google az Alacsony-tátrával foglalkozó cikkeket tartotta a leginkább relevánsnak a szóra keresve.